Krämig kycklingpasta med bacon

Fredagmys när det är som bäst. En lugn kväll hemma med min fästman och god lagad mat. För er som har råkat missa det så är kyckling en stående favorit hos mig. En fantastisk råvara som går att variera i det oändliga. Sagt och gjort blev det kyckling igår kväll, ihop med en krämig pasta med fantastiska smaker. Därför vill jag också dela med mig av det väldigt lätta receptet till er läsare.

Ingredienser:
Ca 800 g kyckling
1 paket kalkonbacon
2 burkar Lätt creme Fraiche, med smak av paprika chili
1 gul lök + en liten klick kokosolja
1/2 – 1 paket bönpasta, Risenta (100% bönor)
Färsk basilika
Svartpeppar, vitlökssalt + eventuellt lite fajitakrydda.

Gör såhär:
Hacka löken fint. Fräs den i en teflonpanna med lite kokosolja. Hacka kycklingen i strimlor/tärningar och häll i pannan med löken. Tillsätt därefter lätt creme fraichen, och låt koka upp. Blanda i strimlad bacon i grytan och krydda med svartpeppar, vitlökssalt samt lite fajitakrydda.
Koka pastan enligt anvisning i 3-5 minuter medan kycklinggrytan puttrar på låg värme.
Servera alltsammans med en sallad och häll över lite strimlad basilika över kycklingpastan.

16709269_1784878618204489_1917503726_o.jpeg
16729969_1784878654871152_68255399_n.jpeg

Hoppas ni kommer gilla den lika mycket som jag gjorde. Lättlagad, enkelt, gott och bra mat om man vill lyxa till det en fredag.

Njut av helgen, må väl.
Starka kramar från Jenny.