Somrig smulpaj med hallon & blåbär

Maj är kommen och likaså våren. Sommarkänslorna tog den med sig när termometern visar uppemot nästan 20 grader och promenaderna kräver endast en tunn tröja för svettas. Med sommarkänslorna kommer också suget efter grillad mat, lugna utomhuskvällar och fräscha efterrätter! En stående favorit hos mig är alltid smulpaj, om det så är med äpple, rabarber eller bär. Så därför firades också våren in med just en smulpaj. God, bra innehåll och liksom alltid väldigt simpel att slänga ihop!

Skärmavbild 2017-05-03 kl. 09.51.11.png

Ingredienser:

4-6 portioner, ca 15×25 cm form.

Hallon/blåbär, lagom så att det täcker botten. (Jag använde inga specifika mått.)
3-4 dl havregryn
3 äggvitor
2 msk kokosolja, smält till flytande
3 msk steviaströ
1 krm vaniljpulver
150 g minikeso
Kanel, valfritt
Flytande honung

Gör såhär:
Blanda samman alla ingredienser utom honungen till en smulig massa. Häll ut över bären och tryck ut så det täcker formen. Ringla över lite honung och placera mitt i ugnen på 200 grader ca 20 minuter.

Servera med ex Njie vaniljproteinpudding som är relativt lös i konsistensen och fungerar som ett bra komplement för söt vaniljsås.

Skärmavbild 2017-05-03 kl. 09.51.23.png
Skärmavbild 2017-05-03 kl. 09.51.35.png
Skärmavbild 2017-05-03 kl. 09.51.52.png

Träna hårt, ät mycket och njut av våren och den härliga sol vi bjuds på!
Starka kramar, J.