Matig kycklingsallad med quinoa, kikärtor och granatäpple

Sommarens stora projekt SUMMERBOOST 2017 Falkenberg är denna vecka över. Vi har i 13 veckor tillsammans skrattat, svettats och tagit oss igenom alla sandiga pass på stranden! Gruppen hade också som avslutning idag efter sista passet att vi skulle samlas och det bjöds på mat efter träningen, med picknick på stranden! Till detta var tanken först att vi skulle grilla, men då vädret inte var helt pålitligt ändrade jag planerna och gjorde därför en väldigt god, matig och hälsosam kycklingsallad som jag också tänkte dela med mig av receptet här idag. Smidig att göra, lätt att ta med utomhus eller i matlådor samt väldigt lätt att förbereda dagen innan!

Ingredienser, 2-4 personer:
300 g quinoa
1 pkt, ca 250 g avrunna kikärtor
1 granatäpple
1/4 röd lök
1 paprika
1/2 ask körsbärstomater
Grönsallad/bladspenat
600 g kyckling
ca 1 gurka, både i salladen och för tzazikin.
1 vitlöksklyfta (till tzazikin)
ca 200 g lättkvarg
salt/peppar

Gör såhär:
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen, ca 15 minuter. Tärna kycklingen och stek antingen i stekpanna eller i ugn, krydda efter smak.
Hacka alla grönsaker i önska storlek. Hacka rödlöken relativt smått och halvera tomaterna.
Häll av kikärtorna och sila i vatten.
Låt quinoan och kycklingen svalna något innan du blandar samman allt i en större skål.
Riv gurkan till tzatsikin och blanda ned i lättkvargen. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra!

Quinoa-Chicken-Salad-2-1-of-1.jpg

Servera salladen antingen kall eller ljummen med den kalla tzatsikin till, och du har en otroligt god, hälsosamt och smidig rätt att antingen fylla matlådorna med, eller ta med ut i naturen!
Lycka till och hoppas att Du gillar receptet!

Ta hand om dig och njut av det sista av sommaren!
Starka kramar från J.