Jennys enkla banankaka

Har du övermogna bananer hemma? Ibland gömmer sig några bananer under frukten i kylen, och istället för att slänga dem är det perfekt att istället använda dem till bakning. Och desto äldre och brunare bananerna blir, desto sötare gör dem bakverken! Dubbel effekt med både en god kaka och minska matsvinnet!

Ingredienser, 1 form:
2,5 banan
2 ägg
1 dl kokosmjöl
3 msk stevia sötningsströ
2 msk kakao
1 msk bakpulver
Valfri topping, ex hackad mörk choklad, krossade nötter, riven kokos, skivad banan etc.

Tillagning:
Ställ ugnen på 175 grader. Knäck äggen och dela ned bananerna i äggen. Blanda runt med en gaffel.
Häll i resterna ingredienser och blanda till en jämn smet. Häll ned smeten (och toppa med ev. topping om du önskar) i en form klädd med ett bakplåtspapper, och ställ in i mitten av ugnen, på 175 grader ca 20-30 minuter. Ta ut kakan och känn med en provsticka så att den är genomgräddad, och låt svalna på ett galler innan du skär upp den i centimetertjocka skivor.

21015455454_10c5f08560_b.jpg

Lycka till och hoppas att Ni också kommer att tycka om kakan!

Starka kramar, J