Kladdiga apelsinchokladmuffins

Det är inte mycket som slår den friska och söta smaken av apelsin, i kombination med choklad. Klassikern apelsinchoklad blev därför temat på dagens bakning, denna gången som muffins. Enkla att göra och lite kladdigt goda, supersmidiga att ta fram såväl hemma i köket som ute i skogen på utflykt!

Ingredienser, 10 muffins:
3 ägg
12 st urkärnade dadlar
1 dl rismjöl
3 msk kakao
2 msk kokosolja
2 msk stevia sötningsströ
1 tsk bakpulver
1 apelsin
1/2 dl vatten
Mörk choklad till garnering, minimum 70%

Tillagning:
Sätt på ugnen på 150 grader. Hacka dadlarna smått och häll dem i en bunke. Knäck i äggen och mixa samman till en slät smet, antingen med matberedare eller en stavmixer. Hacka dadlarna rätt smått om du använder en stavmixer.
Blanda ned mjöl, kakao, kokosolja, sötningsströ, bakpulver och rör runt. Avsluta med att riva ned apelsinskalet, samt pressa ur saften ned i smeten, rör smeten jämnt. Häll ev. i ca 1/2 dl vatten för en lösare smet.
Ställ 10 muffinsformar på en plåt och klicka i smet upp till ca 1/2 av formen. Hacka choklad grovt och fördela fint på muffinsen. Låt muffinsen stå i ugnen ca 15-20 minuter, och provstick dem för att se att dem är genomgräddade.

Skärmavbild 2018-01-22 kl. 18.10.50.png

Ät, och njut! OTROLIGT goda!
Starka kramar, J