Curry och kyckling, en klassisk smakkombination i allt från grytor, kalla röror eller varför inte i en stark och proteinrik måltid, perfekt att fylla matlådan med? Denna rätt gick dessutom på endast 15 minuter att laga, vilket aldrig är ett minus! Starkt och syrligt i en frisk och god kombination från curry, sambal oelek och pressad citron!
Ingredienser, 1 port.
150 g kyckling
1 dl kikärtor, avrunna (ca 70g)
Salt, peppar
Curry efter smak, ca 1 krm
1 näve babyspenat
1/4 gul lök
1/2-1/4 tsk sambal oelek (testa hellre med för lite än för mycket då Sambalen är mycket stark, och se vilken hetta du föredrar i rätten)
1/4 Citron
Tillagning:
Strimla kyckling och stek i en teflonpanna med salt, peppar och curry. Hacka löken smått och låt fräsa med. Sila av kikärtsspadet och blanda med de avrunna kikärtorna i pannan tillsammans med sambalen. Avsluta sist med 1 näve babyspenat och pressa över citron över blandningen i pannan, och låt gå ca 30-60 sekunder till.
Servera rätten antingen som den är med sallad, eller även med en kolhydratsskälla som potatis, rotfrukter, ris, bulgur eller risnudlar beroende på behov och hunger.
Innehåll/portion:
Protein; 38g
Kolhydrater: 14g
Fett: 6
Kcal: 276
Lycka till med maten, och hoppas att ni tycker om receptet!
Ta hand om Er!
Starka kramar, J.