Home › Forums › Kost och Näringslära › Behöver svar snarast angående ÄGG…
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
5 april, 2006 at 19:30 #1025767Anonym anvandareMember
Ska äta ägg, men har lite frågetecken.
Det är de vita som innehåller protien?? Gulan innehåller inte protien??
Om man kokar äggen försvinner något av protienet??TACK på förhand!!!!
5 april, 2006 at 19:30 #93589Anonym anvandareMember5 april, 2006 at 19:34 #1025768Anonym anvandareMemberPeter23 wrote:Ska äta ägg, men har lite frågetecken.Det är de vita som innehåller protien?? Gulan innehåller inte protien??
Om man kokar äggen försvinner något av protienet??TACK på förhand!!!!
Ja, det är vitan man vill åt. Har hört att om man kokar äggen så försvinnner lite protein på något sätt. Råa äggvitor ska vara bäst.
5 april, 2006 at 19:34 #1025769Anonym anvandareMemberJag äter mycket ägg,och det jag fått fnys om är att det bara är vitorna som innehåller protein inte gulan..gulan e godast men för mycket gula så höjer man sitt kolesterolvärde så jag äter mest bara vitan.
Och det har ingen betydelse om du kokar lr inte allt e kvar ialf:D
va ja har hört hehe5 april, 2006 at 19:40 #1025770Anonym anvandareMemberJocke89 wrote:Råa äggvitor ska vara bäst.På vilket sätt då?
Dels riskerar du smitta av t ex salmonella.
Dels kan du bara ta upp 50% av proteinet i rå äggvita.
Ägg skall alltid tillagas.
5 april, 2006 at 19:40 #1025771Anonym anvandareMemberen äggvita innehåller ca 3 g protein o 15 kcal
ett helt ägg innehåller ca 6 g protein o 75 kcalalltså innehåller gulan oxå protein samt ca 5 g fett. det finns massor med näring i gulan så vräker du inte i dig ägg finns det ingen anledning att utesluta de helt!
visst innehåller de kolesterol men kroppen är så smart att den minskar sin egen kolesterol-produktion när den känner att man äter kolesterol. så för dig som tränar, äter bra o inte är överviktig finns det ingen anledning att utesluta gulan helt.
du kan t ex äta 1-2 gulor o fler äggvitor om du äter väldigt mycket ägg…5 april, 2006 at 19:43 #1025772Anonym anvandareMemberKing Grub wrote:På vilket sätt då?Dels riskerar du smitta av t ex salmonella.
Dels kan du bara ta upp 50% av proteinet i rå äggvita.
Ägg skall alltid tillagas.
Vände visst på det där med att man bara kan ta upp 50% av proteinet från rå äggvita. Trodde att det var så om man tillagade ägget. Men jag bugar och bockar för att du rättade mig, man lär sig nya saker var dag:worship:
5 april, 2006 at 19:48 #1025773Anonym anvandareMemberman undrar ibland vilka man ska lyssna på hehe man får höra så mycket olika:D
5 april, 2006 at 19:52 #1025774Anonym anvandareMemberhallå på er hur mycket ägg bör man bälja isig om man,tränar 4 dar i veckan
5 april, 2006 at 19:52 #1025775Anonym anvandareMemberÄr det inte bra kolestrol i äggen?
5 april, 2006 at 19:58 #1025776Anonym anvandareMemberÄt hela ägget då proteinet i gulan och vitan ger en synergieffekt, dvs tillsammans blir proteinupptaget bättre än var för sig.
Jag plockar bara bort gulorna vid diet men siktar ändå då att få i mig
1 gula / 4 vitor. Gulan innehåller dessutom omega fettsyror.5 april, 2006 at 20:03 #1025777Anonym anvandareMemberman tackar man tacka
5 april, 2006 at 20:05 #1025778Anonym anvandareMemberBim wrote:man undrar ibland vilka man ska lyssna på hehe man får höra så mycket olika:Ddet jag skrev har jag hört från paulun
6 april, 2006 at 13:17 #1025779Anonym anvandareMemberKing Grub wrote:Dels kan du bara ta upp 50% av proteinet i rå äggvita.Ägg skall alltid tillagas.
Om en kokt äggvita innehåller 15kcal, innehåller då rå äggvita bara 7,5kcal? Eller är det bara aminogruppen som släpper så vi ändå tar upp resten? Vad säger studierna?
Nu handlar det om så små mängder men ändå relevant vid t.ex. diet om intaget av äggvitor är stort.
6 april, 2006 at 20:07 #1025780Anonym anvandareMemberÄr det stor skillnad mellan olika ägg? Olika märken t ex?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.