Behöver svar snarast angående ÄGG…

Home Forums Kost och Näringslära Behöver svar snarast angående ÄGG…

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • Author
    Posts
  • #1025767

    Ska äta ägg, men har lite frågetecken.

    Det är de vita som innehåller protien?? Gulan innehåller inte protien??
    Om man kokar äggen försvinner något av protienet??

    TACK på förhand!!!!

    #93589
    #1025768
    Peter23 wrote:
    Ska äta ägg, men har lite frågetecken.

    Det är de vita som innehåller protien?? Gulan innehåller inte protien??
    Om man kokar äggen försvinner något av protienet??

    TACK på förhand!!!!

    Ja, det är vitan man vill åt. Har hört att om man kokar äggen så försvinnner lite protein på något sätt. Råa äggvitor ska vara bäst.

    #1025769

    Jag äter mycket ägg,och det jag fått fnys om är att det bara är vitorna som innehåller protein inte gulan..gulan e godast men för mycket gula så höjer man sitt kolesterolvärde så jag äter mest bara vitan.
    Och det har ingen betydelse om du kokar lr inte allt e kvar ialf:D
    va ja har hört hehe

    #1025770
    Jocke89 wrote:
    Råa äggvitor ska vara bäst.

    På vilket sätt då?

    Dels riskerar du smitta av t ex salmonella.

    Dels kan du bara ta upp 50% av proteinet i rå äggvita.

    Ägg skall alltid tillagas.

    #1025771

    en äggvita innehåller ca 3 g protein o 15 kcal
    ett helt ägg innehåller ca 6 g protein o 75 kcal

    alltså innehåller gulan oxå protein samt ca 5 g fett. det finns massor med näring i gulan så vräker du inte i dig ägg finns det ingen anledning att utesluta de helt!
    visst innehåller de kolesterol men kroppen är så smart att den minskar sin egen kolesterol-produktion när den känner att man äter kolesterol. så för dig som tränar, äter bra o inte är överviktig finns det ingen anledning att utesluta gulan helt.
    du kan t ex äta 1-2 gulor o fler äggvitor om du äter väldigt mycket ägg…

    #1025772
    King Grub wrote:
    På vilket sätt då?

    Dels riskerar du smitta av t ex salmonella.

    Dels kan du bara ta upp 50% av proteinet i rå äggvita.

    Ägg skall alltid tillagas.

    Vände visst på det där med att man bara kan ta upp 50% av proteinet från rå äggvita. Trodde att det var så om man tillagade ägget. Men jag bugar och bockar för att du rättade mig, man lär sig nya saker var dag:worship:

    #1025773

    man undrar ibland vilka man ska lyssna på hehe man får höra så mycket olika:D

    #1025774

    hallå på er hur mycket ägg bör man bälja isig om man,tränar 4 dar i veckan

    #1025775

    Är det inte bra kolestrol i äggen?

    #1025776

    Ät hela ägget då proteinet i gulan och vitan ger en synergieffekt, dvs tillsammans blir proteinupptaget bättre än var för sig.
    Jag plockar bara bort gulorna vid diet men siktar ändå då att få i mig
    1 gula / 4 vitor. Gulan innehåller dessutom omega fettsyror.

    #1025777

    man tackar man tacka

    #1025778
    Bim wrote:
    man undrar ibland vilka man ska lyssna på hehe man får höra så mycket olika:D

    det jag skrev har jag hört från paulun

    #1025779
    King Grub wrote:
    Dels kan du bara ta upp 50% av proteinet i rå äggvita.

    Ägg skall alltid tillagas.

    Om en kokt äggvita innehåller 15kcal, innehåller då rå äggvita bara 7,5kcal? Eller är det bara aminogruppen som släpper så vi ändå tar upp resten? Vad säger studierna?

    Nu handlar det om så små mängder men ändå relevant vid t.ex. diet om intaget av äggvitor är stort.

    #1025780

    Är det stor skillnad mellan olika ägg? Olika märken t ex?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.