Järnbrist hos skrotlyftare?

Home Forums Kost och Näringslära Järnbrist hos skrotlyftare?

  • This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #94025
    #1030446

    Jag har fått höra av sjukvårdspersonal att vitt bröd är vår största källa av vitamin B, som bidrar till ett högre järnupptag i kroppen. Eftersom friskusar i största allmänhet inte käkar tekakor så ofta så lider många av just järnbrist.

    Vad tror ni, ligger det nått i detta?
    Om inte annat så ser jag det som en legitim ursäkt skylla på när det slinker ner en frukostfralla då och då… :emo-thumb

    #1030447

    Dette synes jeg høres rart ut.
    De fleste mikronæringsstoffene (vitaminer og mineraler) ligger i de ytre lag av kornene, og disse fjernes jo ved fremstilling av hvitt mel (= hvitt brød/loff).
    Det er jo noe av grunnen til at man anbefaler inntak av grovt mel/grovt brød; både inntaket av mikronæringsstoffer og fiber øker betraktelig da.
    Av disse mikronæringsstoffene finnes også jern; så ved å bare innta loff, mister man ikke bare vit-B, men også jern fra korn!!

    Når dét er sagt, så bør det nevnes at jern fra vegetabilske kilder generelt ikke tas opp så lett som jern fra animalske kilder, men at du kan bedre opptaket ved å kombinere vegetabilske kilder med noe vitamin-C rikt.
    Spis feks brødskive med ett glass appelsinjuice :up:

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.