Lista på protein?

Home Forums Kost och Näringslära Lista på protein?

  • This topic is empty.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #93699
    #1027027

    Någon som vet om det finns ngn lista med proteinrika livsmedel där man kan se hur snabbt proteinet i livsmedlet är?

    Eller är det så att det gäller precis som för GI att man inte kan jämföra proteinets snabbhet med varandra eftersom det har att göra med vad man äter samtidigt?

    #1027028

    så länge du äter protein jämt fördelat under dagen så kan det kvitta hur snabbt det är

    Se bara till att få i dig lite vassle efter styrkan och kasein innan du lägger dig resten kan du skita i

    Angående list på proteinrika livsmedel så [www.slv.se]
    klicka på sök i livsmedelsdatabasen och där kan du välja att söka på ”störst innehåll av”

    sen e det bara att frossa : )

    #1027029

    Ja men grejen var ju att jag behöver veta vilka livsmedel jag kan äta av på kvällen…om jag inte vill äta kasein. Är det t.ex. ngn skillnad i snabbheten på laktosfri keso och vanlig?

    #1027030
    Milia wrote:
    Ja men grejen var ju att jag behöver veta vilka livsmedel jag kan äta av på kvällen…om jag inte vill äta kasein. Är det t.ex. ngn skillnad i snabbheten på laktosfri keso och vanlig?

    ät vad du vill det kan nog kvitta ..

    folk e alldeles för skadade av hur snabba saker är…

    #1027031

    Vassle är det enda riktigt snabba (förutom fria EAA, som är snabbast).

    Sojaisolat är snabbt, men inte vasslesnabbt.

    Protein från kött, fisk, fågel, ägg och skaldjur är långsamt, men inte kaseinlångsamt.

    Kasein är långsammast.

    #1027032

    kolla lite på slv.se och hitta Sojaproteinisolat protein 92 % är det då kosttillskott eller kan man köpa det på ica eller liknande?

    #1027033

    Jag har ett sojaproteinisolat som pulver, köpte på hälsokost för 110/kg tror jag, men det är 72%

    #1027034
    Don_Juan wrote:
    Kaseinhydrolysat är det snabbaste proteinet, förutom fria EAA.

    Du tror inte det avses det naturligt snabbaste?

    Du kan ju hydrolisera vilket protein som helst tillräckligt mycket, så blir det snabbt.

    Kaseinhydrolysat är snabbt just därför att det är hårdare hydrolyserat än vassle i allmänhet; det är ju inte något egenskap hos proteinet, utan en manipulerad faktor.

    #1027035

    Nej, jag säger emot dig. Skall man ha en lista över hastigheten över protein i livsmedel, vilket trådstartaren anger, kan man inte lista något som man måste manipulera för att få dom egenskaper som avses. Du hittar inte kaseinhydrolysat i något livsmedel.

    Hydrolyserar du vassle hårdare blir det ännu snabbare… Det blir dock oätligt, så det är inte av så stort intresse. Den som smakat rent kasein- eller vasslehydrolysat, utan smakämnen, vet. :D

    #1027036

    1L lättmjölk = 34gram protein vassle och kaseinprotein.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.