SM i maximal proteinkvalité!

Home Forums Kost och Näringslära SM i maximal proteinkvalité!

  • This topic is empty.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #51960
    #126465

    Jag utlyser härmed ett innofficiellt SM i proteinkvalité!

    Alla proteinkällor är tillåtna.

    Startar med ett eget kalkylerat Chemical Score (C.S.) på 171.

    Kombinationen som klarar detta är:
    1hg ägg – ca 2 st medium á 58g.
    8,9 dl mellanmjölk.
    38g Fransyska (fläskkött).

    NRG 602 kcal
    Protein 50,3g – 33,5E%
    Fett 24,4g – 36,5E%
    Kolh. 45,0g – 30E%
    Fiber 0g

    Angående C.S. värdet, så kalkyleras det enligt referensmönstret för vuxna (Källa: Dietary Reference Intakes for Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein and Amino Acids (Macronutrients). Institute of Medecine. Washington D.C. : National Academies Press; 2005.) Föreslaget av boken ”Näringslära för högskolan – 2006”.

    Kalkylerade C.S. värden för några olika livsmedel:

    Fläskkött 154
    Ägg 149
    Mjölk 147
    Nötkött 141
    Torsk 114
    Havre 96
    Sojabönor 92
    Broccoli 78

    En C.S. kalkylator:

    [http://www.nyttgrepp.se/chemicalscore.php]

    #126466

    vad är 1a priset?

    jag kan lätt skriva ett datorprogram som kan maximera CS under givna randvillkor..

    #126467
    YTS wrote:
    Jag utlyser härmed ett innofficiellt SM i proteinkvalité!

    Alla proteinkällor är tillåtna.

    Startar med ett eget kalkylerat Chemical Score (C.S.) på 171.

    Kombinationen som klarar detta är:
    1hg ägg – ca 2 st medium á 58g.
    8,9 dl mellanmjölk.
    38g Fransyska (fläskkött).

    NRG 602 kcal
    Protein 50,3g – 33,5E%
    Fett 24,4g – 36,5E%
    Kolh. 45,0g – 30E%
    Fiber 0g

    Angående C.S. värdet, så kalkyleras det enligt referensmönstret för vuxna (Källa: Dietary Reference Intakes for Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein and Amino Acids (Macronutrients). Institute of Medecine. Washington D.C. : National Academies Press; 2005.) Föreslaget av boken ”Näringslära för högskolan – 2006”.

    Kalkylerade C.S. värden för några olika livsmedel:

    Fläskkött 154
    Ägg 149
    Mjölk 147
    Nötkött 141
    Torsk 114
    Havre 96
    Sojabönor 92
    Broccoli 78

    En C.S. kalkylator:

    [http://www.nyttgrepp.se/chemicalscore.php]

    Från vilken del av grisen kommer fransyska? Det är ju nötkött…

    #126468
    Nemesy wrote:
    Från vilken del av grisen kommer fransyska? Det är ju nötkött…

    Troligen fel i min livsmedelstabell + att jag inte kollade nästa sida!

    Skinka ytterlår – 19,7g protein/hg

    #126469
    mysglenn wrote:
    vad är 1a priset?

    jag kan lätt skriva ett datorprogram som kan maximera CS under givna randvillkor..

    Eftersom frågan kommer upp, så har jag satt Dolph Lundgrens nya bok Fit For Ever, som första pris.
    Jag saluför inte denna bok, valde den, eftersom Dolph skall vara med i BODY Radio.

    Tävlingen varar en månad, t.o.m. 20 Oktober 2011, kl. 24:00.

    Livsmedelverkets aminosyratabell gäller som referens.
    Ni kan dock använda andra tabeller när ni kalkylerar.
    C.S. Referensvärden enligt inlägg ovan – Näringslära för högskolan 2006.

    Har även bestämt mig för att kosttillskott, såsom proteinpulver, gainers, MRP, samt i synnerhet rena EAA produkter ej deltar!

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.