Home › Forums › Kost och Näringslära › SM i maximal proteinkvalité!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
20 september, 2011 at 09:45 #51960Anonym anvandareMember20 september, 2011 at 09:45 #126465Anonym anvandareMember
Jag utlyser härmed ett innofficiellt SM i proteinkvalité!
Alla proteinkällor är tillåtna.
Startar med ett eget kalkylerat Chemical Score (C.S.) på 171.
Kombinationen som klarar detta är:
1hg ägg – ca 2 st medium á 58g.
8,9 dl mellanmjölk.
38g Fransyska (fläskkött).NRG 602 kcal
Protein 50,3g – 33,5E%
Fett 24,4g – 36,5E%
Kolh. 45,0g – 30E%
Fiber 0gAngående C.S. värdet, så kalkyleras det enligt referensmönstret för vuxna (Källa: Dietary Reference Intakes for Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein and Amino Acids (Macronutrients). Institute of Medecine. Washington D.C. : National Academies Press; 2005.) Föreslaget av boken ”Näringslära för högskolan – 2006”.
Kalkylerade C.S. värden för några olika livsmedel:
Fläskkött 154
Ägg 149
Mjölk 147
Nötkött 141
Torsk 114
Havre 96
Sojabönor 92
Broccoli 78En C.S. kalkylator:
[http://www.nyttgrepp.se/chemicalscore.php]
20 september, 2011 at 10:12 #126466Anonym anvandareMembervad är 1a priset?
jag kan lätt skriva ett datorprogram som kan maximera CS under givna randvillkor..
20 september, 2011 at 10:37 #126467Anonym anvandareMemberYTS wrote:Jag utlyser härmed ett innofficiellt SM i proteinkvalité!Alla proteinkällor är tillåtna.
Startar med ett eget kalkylerat Chemical Score (C.S.) på 171.
Kombinationen som klarar detta är:
1hg ägg – ca 2 st medium á 58g.
8,9 dl mellanmjölk.
38g Fransyska (fläskkött).NRG 602 kcal
Protein 50,3g – 33,5E%
Fett 24,4g – 36,5E%
Kolh. 45,0g – 30E%
Fiber 0gAngående C.S. värdet, så kalkyleras det enligt referensmönstret för vuxna (Källa: Dietary Reference Intakes for Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein and Amino Acids (Macronutrients). Institute of Medecine. Washington D.C. : National Academies Press; 2005.) Föreslaget av boken ”Näringslära för högskolan – 2006”.
Kalkylerade C.S. värden för några olika livsmedel:
Fläskkött 154
Ägg 149
Mjölk 147
Nötkött 141
Torsk 114
Havre 96
Sojabönor 92
Broccoli 78En C.S. kalkylator:
[http://www.nyttgrepp.se/chemicalscore.php]
Från vilken del av grisen kommer fransyska? Det är ju nötkött…
20 september, 2011 at 10:44 #126468Anonym anvandareMemberNemesy wrote:Från vilken del av grisen kommer fransyska? Det är ju nötkött…Troligen fel i min livsmedelstabell + att jag inte kollade nästa sida!
Skinka ytterlår – 19,7g protein/hg
20 september, 2011 at 11:10 #126469Anonym anvandareMembermysglenn wrote:vad är 1a priset?jag kan lätt skriva ett datorprogram som kan maximera CS under givna randvillkor..
Eftersom frågan kommer upp, så har jag satt Dolph Lundgrens nya bok Fit For Ever, som första pris.
Jag saluför inte denna bok, valde den, eftersom Dolph skall vara med i BODY Radio.Tävlingen varar en månad, t.o.m. 20 Oktober 2011, kl. 24:00.
Livsmedelverkets aminosyratabell gäller som referens.
Ni kan dock använda andra tabeller när ni kalkylerar.
C.S. Referensvärden enligt inlägg ovan – Näringslära för högskolan 2006.Har även bestämt mig för att kosttillskott, såsom proteinpulver, gainers, MRP, samt i synnerhet rena EAA produkter ej deltar!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.