Home › Forums › Matlagning och Recept › Ägg, bra eller dåligt?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
23 november, 2005 at 10:02 #297991Anonym anvandareMemberOncle Sam! wrote:Men hur många gram protte va de i ett ägg nu´ra?
Jag har alltid räknat på sex, men jag vet i fan vad jag har fått de ifrånLigger på nåt sånt, runt 6g för ett normalstort ägg!
3 december, 2005 at 17:25 #297992Anonym anvandareMemberägg e bra
äter ägg varje dag äggröra3 december, 2005 at 17:26 #297993Anonym anvandareMembertror det typ
3 december, 2005 at 18:03 #297994Anonym anvandareMemberFör er information..
100g ägg innehåller:
12,6g protein
10g fett
0,6g kolhydraterJag brukar räkna med att ett ägg innehåller ungefär ca 6-8g protein och 4-6g fett, beroende på storlek. Jag köper alltid stora (L) så jag räknar med de högsta siffrorna.
3 december, 2005 at 21:23 #297995Anonym anvandareMembermen om man steker
3 december, 2005 at 22:05 #297996Anonym anvandareMemberaxl wrote:men om man steker äggen, försvinner(avdunstar) något då?Jag tror inte att något livsmedel förändrar näringsinnehåll vid tillagning… men någon mer kunnig får gärna bekräfta detta..
3 december, 2005 at 22:26 #297997Anonym anvandareMemberOm du inte bränner äggen när du steker dom så förstörs inga störra mängder aminosyror. Det brunfärgade man ser på bränt bröd, pannkakor och ägg, t ex, är förstörda aminosyror. Måttlig stekning är bäst.
Proteinet denatureras vid upphettning, men du kan fortfarande tillgodogöra dig proteinet som helhet.
Vitaminer och mineraler förstörs alltid till viss del vid upphettning och matlagning.
Jämfört med råa ägg tar du upp mycket mer protein om du steker dom; du kan bara ta upp hälften av proteinet från råa ägg.
3 december, 2005 at 23:01 #297998Anonym anvandareMembermen mur mycket f
3 december, 2005 at 23:22 #297999Anonym anvandareMemberhehe, det k
4 december, 2005 at 00:05 #298000Anonym anvandareMemberDrick en dl mjölk istället.
4 december, 2005 at 06:32 #298001Anonym anvandareMemberaxl wrote:hehe, det känns som en kall shot, man tar ett ägg per klunk testa, man vänjer sig.Varför testa något där man förlorar hälften av proteinet och riskerar salmonellasmitta?
5 december, 2005 at 17:47 #298002Anonym anvandareMemberKing Grub wrote:Varför testa något där man förlorar hälften av proteinet och riskerar salmonellasmitta?hardcore ?
5 december, 2005 at 21:53 #298003Anonym anvandareMemberKing Grub wrote:Varför testa något där man förlorar hälften av proteinet och riskerar salmonellasmitta?varför tror du jag skapade tråden?
5 december, 2005 at 21:59 #298004Anonym anvandareMemberVarför rekommendera andra att göra samma misstag?
5 december, 2005 at 22:17 #298005Anonym anvandareMemberhur e upptaget av fettet p
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.