Home › Forums › Matlagning och Recept › Ägg, bra eller dåligt?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
6 december, 2005 at 00:02 #298006Anonym anvandareMemberKing Grub wrote:Varför rekommendera andra att göra samma misstag?
jag menade inte att han skulle börja göra det, jag sa att han bör testa om han tror att det är svårt.
6 december, 2005 at 06:27 #298007Anonym anvandareMemberVille bara säga att ALLA ägg producerade i sverige är och har alltid varit salmonellafria. Så att äta råa ägg är inget problem i sverige, vilket vi är ganska så ensamma om tack vare en omfattande kontroll av både foder och djur. Samma gäller oxå för kyckling, det finns inga smittade kycklingar i sverige vilket gör att man inte behöver översteka våra kycklingbröst.
Hur många har tänkt på att tex majonäs innehåller rå äggula, även den från findus. Vi kan vara tacksamma i sverige att vi kan låta våra barn slicka ur skålen med sockerkakssmet eller äta en BigMac utan att riskera att bli sjuka!6 december, 2005 at 13:03 #298008Anonym anvandareMemberGl
6 december, 2005 at 13:54 #298009Anonym anvandareMemberjag
9 februari, 2006 at 18:05 #298010Anonym anvandareMemberÄgg inehåller en del kolesterol men den innehåller lika mycket av en fettsyra ”minns inte vad den heter” som motverkar åderförkalkning. Så dessa båda tar ut varandra vilket gör att ägg inte är farligt. Om man äter rimliga mängder förstås, men ett eller två ägg om dagen tror jag inte är ett dugg farligt.
15 januari, 2007 at 00:32 #298011Anonym anvandareMemberReNeGaDe wrote:En kompis hörde från en att äggulan består bara av fett, stämmer detta?Nej, gulan innehåller mer protein än äggvitan.
Jag tror gulan innehåller 15 gr protein på 100 gram
Äggvitan innehåller runt 11-12 gram protein på 100 gramDock så innehåller gulan fett också.
22 november, 2011 at 22:14 #298012Anonym anvandareMemberI råa ägg finns s.k. trypsininhibitorer vilket betyder ämnen som inhiberar enzymet trypsin. Trypsin är en form av enzymer vilka spjälkar proteiner och gör dessa tillgängliga för humanabsorbtion. Trypsininhibitorerna inaktiveras vid tillagning men äter du dina ägg råa kommer en stor del av proteinet åka raka vägen ut i toaletten dessvärre.
Det finns oxå ett glykoprotein i den råa äggvitan, avidin. Avidin binder B-vitaminet biotin. Denna bildning gör biotinet från ägget otillgängligt för absorption och hämmar även upptaget av biotin i den övriga måltiden.
Avråder därför att äta allt för många råa ägg!
19 januari, 2012 at 01:20 #298013Anonym anvandareMember[https://www.flashback.org/t887394]
19 januari, 2012 at 17:33 #298014Anonym anvandareMemberFörst, han menar på att det är skillnad på kolestorol och kolestorol verkar var logik i det.
[http://www.youtube.com/watch?v=keOgAbneJ-Q]
Sen är det 12,6 gram protein i det.
[http://www7.slv.se/Naringssok/Naringsamnen.aspx?LivsmedelsId=4134]19 januari, 2012 at 21:12 #298015Anonym anvandareMemberMatsuchi wrote:Först, han menar på att det är skillnad på kolestorol och kolestorol verkar var logik i det.
[http://www.youtube.com/watch?v=keOgAbneJ-Q]
Sen är det 12,6 gram protein i det.
[http://www7.slv.se/Naringssok/Naringsamnen.aspx?LivsmedelsId=4134]Nej det är ingen skillnad. Kolesterol är kolesterol. Och det finns väldigt liten (om någon) anledning att bekymra sig över det.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.