El grande proteinpizza

Home Forums Matlagning och Recept El grande proteinpizza

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • Author
    Posts
  • #345331

    Inspirerad av [http://forum.body.se/showthread.php?t=147839] bestämde jag mig idag för att göra en egen pizza.

    Ingredienser:
    Lazizbröd osötat (81g), 186kcal 6,5p
    Tomatpuré (100g), 95kcal 6p
    Nötfärs 10% (200g), 280kcal 40p
    Rökt kalkon (100g), 90kcal 18p
    Mozarella 21% (100g), 300kcal 25p

    951kcal, 95,5g protein

    Lite bilder:

    #58946
    #345332

    Betyg: VÄLDIGT god. Brödet kunde dock fått bättre konsistens. Det blev väldigt krispigt. Väljer nog något annat än tomatpuré i framtiden med. Men som sagt, den blev god!

    #345333

    Blir ingen tomatpuré i framtiden. Det tar upp för mycket av smaken. Om ni ska härma, hitta ett substitut! :)

    #345334

    Efter lite googlande på tomatpuré inser jag mitt misstag. Hoppas ni är snälla. Pizzan har potential, om man gör den rätt!

    #345335

    Stiligt! Ser inte alls dumt ut!

    #345336

    Jag gör alltid min egen tomatsås och den är riktigt god. Allt du behöver är Mutti krossade hela tomater olivolja basilika (färsk) vitlök och salt och peppar riktigt god använda till köttfärssås med. Så här gör du ta en kastrull värm upp lite olivolja det här är ju upp till var en hur mycket ni vill använda ja tar mycket för det ger bra smak. Ta en halv krycka basilika blad som du fräser med 2st finhackade vitlökar och lite salt och peppar och ytterst lite socker för höja smaken och låt såsen små koka en timme sen mixar du den Klar. Varsågod Thomas R

    Mutti är helt klart den bästa till pizza såser prova den.:up:

    #345337

    var köper man laziz brödet?

    #345338
    Kolehmainen22 wrote:
    var köper man laziz brödet?

    Netto, coop etc

    #345339

    Fräsa basilika? Tomatsås utan gul lök?

    #345340

    Fina före och efter(gräddning) bilder! Jag brukar också göra min egen tomatsås. Känner jag mig tillräckligt pigg gör jag det från scratch genom att helt enkelt koka hela tomater med salt och peppar och eventuellt vitlök på spisen i en eller två timmar. När skalet åker av [http://guldkit.org/ fiskar jag] upp det och slänger. Ju längre du kokar tomaterna, ju tjockare och sötare blir såsen.

    #345341

    Gjorde en liknande med
    liba bröd,
    500g tärnad kycklingfile,
    150g champinjoner,
    400g krossade tomater,
    100g 10% ost.

    krydda med paprikakrydda, pommeskrydda, peppar, lite salt och bbk kryddmix

    Den blev sketgod måste jag säga :p

    Näringsvärde: ca 1030kcal 130p/57k/21f

    #345342

    Wow, ser bra ut för att äta, verkar magen ha hungriga, bra recept, jag måste försöka.

    #345343

    En annan variant[/b]

    400g kalkon
    400g krossade tomater
    100g räkor
    100g 10% ost
    1st (80g) libabröd

    855kcal 112p/60k/20f[/b]

    Släng på allt, in i ugnen 10-15min på 200grader, klart!

    tilltugg, lite vitkål med vinäger och salladskrydda och en celcius cola :up:

    #345344

    Hehe typ världens ”nyttigaste” pizza sen snusar du! :D FAIL

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.