Home › Forums › Matlagning och Recept › Fluffet vägrar fluffa!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
25 februari, 2011 at 12:24 #275761Anonym anvandareMember
Någon som vill dela med sig om hur de gör för att få lite volym på äggvite fluff?
jag brukar göra så här att jag fryser 100-150g äggvita hyfsat (lite slush feeling på det efter en halvtimma) och ned med en 40g kasein och vispa upp det i typ 10 min.
Blir typ halva volymen som bärfluffen, nån som har tips?
25 februari, 2011 at 13:57 #275762Anonym anvandareMemberSurfbuss wrote:Jag bor just nu i Thailand. Färsk frukt är det inga problem med. Ska ta moppen till marknaden och se om där är nått som skulle kunna passa att göra fluff på då.Det borde ju funka lika bra med färska jordgubbar. Kan hända att du behöver öka på pulvermängden en aning för att kompensera för vätskigheten hos de färska jordgubbarna men annars tror jag inte det ska vara några problem.
25 februari, 2011 at 14:09 #275763Anonym anvandareMemberOli wrote:Har du ingen frys då?Jo det har jag. Men just bär är inte så lätt att hitta. Har köpt hem vindruvor och bananer som jag ska testa med.
25 februari, 2011 at 15:51 #275764Anonym anvandareMemberSurfbuss wrote:Jo det har jag. Men just bär är inte så lätt att hitta. Har köpt hem vindruvor och bananer som jag ska testa med.Banan funkar det med. Hacka ner dem och frys in. Är det inte fryst kommer det inte bli något fluff.
26 februari, 2011 at 18:18 #275765Anonym anvandareMemberÄpplen funkar också.
My two cents:)
27 februari, 2011 at 07:49 #275766Anonym anvandareMembereppenjet wrote:Äpplen funkar också.My two cents:)
Skär du äpplena i småbitar och fryser in eller kör du äpplena som de är och bara mixar skiten till en sörja?
How?
27 februari, 2011 at 07:57 #275767Anonym anvandareMemberOkey jag testade med både frusna hallon och färska bananer.
Hur jag än blandar så blir Caseinproteinet till riktigt riktigt bra fluff. Bara vatten eller vatten + bär/frukt. Fairing slow protein och ONs casein är dem jag testat.
Testade också att köra frusna bär med ONs vanliga wheyprotein men de blir fan bara en sörja, inget växande gott fluff. Har testat med att först bara köra det med frusna bär och sen tillsätta ytterst ytterst lite vatten. Men de blir fan inge fluff iaf.
Tog en färsk minibanan och fluffade tillsammans med en skopa ON casein och lite vatten och de bara växte och växte.
Problemet för mig är att det är jävligt svårt för att få tag i Caseinprotein här och om det finns så är det till ockerpriser.
27 februari, 2011 at 10:31 #275768Anonym anvandareMemberJon Larsson wrote:Skär du äpplena i småbitar och fryser in eller kör du äpplena som de är och bara mixar skiten till en sörja?How?
Jag skär äpplena i mindre bitar och fryser in dem i påsar i frysen. Storleken på äppelbitarna försöker jag få i samma storlek som jordgubbar.
Blir riktigt sött och smaskigt jämfört med frysta bär!
27 februari, 2011 at 10:33 #275769Anonym anvandareMembereppenjet wrote:Jag skär äpplena i mindre bitar och fryser in dem i påsar i frysen. Storleken på äppelbitarna försöker jag få i samma storlek som jordgubbar.Blir riktigt sött och smaskigt jämfört med frysta bär!
Intressant. Ska absolut provas med andra frukter också, som persika, päron, melon och så vidare.
Tur att någon tänker utanför lådan. :up:
27 februari, 2011 at 21:30 #275770Anonym anvandareMemberJon Larsson wrote:Intressant. Ska absolut provas med andra frukter också, som persika, päron, melon och så vidare.Tur att någon tänker utanför lådan. :up:
Jag har testat, men det är få frukter som slår bären faktiskt. Jordgubbar, björnbär och hallon är absolut bäst. Banan är gott, men blir inte riktigt lika bra fluff, samma gäller äpple.
Jag tror jag testat fluffat det mesta. Funderat på att hacka potatis och göra ett fluff på. Borde bli liknande som potatismos. Men jag har inte riktigt kommit på hur jag ska få det varmt bara
27 februari, 2011 at 21:31 #275771Anonym anvandareMemberSurfbuss wrote:Okey jag testade med både frusna hallon och färska bananer.Hur jag än blandar så blir Caseinproteinet till riktigt riktigt bra fluff. Bara vatten eller vatten + bär/frukt. Fairing slow protein och ONs casein är dem jag testat.
Testade också att köra frusna bär med ONs vanliga wheyprotein men de blir fan bara en sörja, inget växande gott fluff. Har testat med att först bara köra det med frusna bär och sen tillsätta ytterst ytterst lite vatten. Men de blir fan inge fluff iaf.
Tog en färsk minibanan och fluffade tillsammans med en skopa ON casein och lite vatten och de bara växte och växte.
Problemet för mig är att det är jävligt svårt för att få tag i Caseinprotein här och om det finns så är det till ockerpriser.
Vassle funkar jätte bra, i stort sätt alla märkena.
28 februari, 2011 at 04:52 #275772Anonym anvandareMemberAndreaz Engström wrote:Vassle funkar jätte bra, i stort sätt alla märkena.Får göra ett nytt test idag. Är rädd som fan för att bränna ballongvispen Vispar vispar och vispar
28 februari, 2011 at 07:13 #275773Anonym anvandareMemberSurfbuss wrote:Får göra ett nytt test idag. Är rädd som fan för att bränna ballongvispen Vispar vispar och visparVassle går mycket fortare att få fluffigt än ett kassein. Så det är skonsammare. Använd ingen vätska bara. Utan mixa bara bären/frukten till en sorbe, i med proteinet och sedan vispa långsamt tills det blir en smet. Sedan gasar du så kommer fluffet växa som aldrig förr.
28 februari, 2011 at 08:38 #275774Anonym anvandareMemberAndreaz Engström wrote:Vassle går mycket fortare att få fluffigt än ett kassein. Så det är skonsammare. Använd ingen vätska bara. Utan mixa bara bären/frukten till en sorbe, i med proteinet och sedan vispa långsamt tills det blir en smet. Sedan gasar du så kommer fluffet växa som aldrig förr.Exakt så gör jag också. Strålande resultat varje gång.
28 februari, 2011 at 12:55 #275775Anonym anvandareMemberAndreaz Engström wrote:Vassle går mycket fortare att få fluffigt än ett kassein. Så det är skonsammare. Använd ingen vätska bara. Utan mixa bara bären/frukten till en sorbe, i med proteinet och sedan vispa långsamt tills det blir en smet. Sedan gasar du så kommer fluffet växa som aldrig förr.Låter onekligen lätt. Ska testa det till gröten i morgon! Återkommer med resultatet. :up:
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.