Home › Forums › Matlagning och Recept › Fluffet vägrar fluffa!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
6 mars, 2011 at 09:48 #275776Anonym anvandareMember
Funkar det bra med SN night pro? (kasein)
Kan man micra bären en aningen före fluffet eller ska dem i helt frusna? Blir resultatet ”bättre” av t.ex. 1dl röd mjölk istället för 1dl vatten?(om man känner att man kan unna sig detta).
Tack!
6 mars, 2011 at 09:53 #275777Anonym anvandareMemberalexeliasson wrote:Funkar det bra med SN night pro? (kasein)Kan man micra bären en aningen före fluffet eller ska dem i helt frusna? Blir resultatet ”bättre” av t.ex. 1dl röd mjölk istället för 1dl vatten?(om man känner att man kan unna sig detta).
Tack!
Jag brukar alltid micra bären 30-60 sekunder, beroende på mängd, innan jag använder mixerstaven. Det går lite lättare då.
Varför skulle du inte kunna unna dig en dl röd mjölk? Jag har inte märkt någon skillnad på vatten och mjölk vad gäller konsistens och smak.
Huruvida det funkar med proteinet du nämner vågar jag inte uttala mig om. Prova, vetja.
Var försiktig med vätskan bara. Ta lite i taget och ta absolut inte för mycket. Röran ska vara lite klibbig när du börjar vispa.
6 mars, 2011 at 13:44 #275778Anonym anvandareMemberJon Larsson wrote:Jag brukar alltid micra bären 30-60 sekunder, beroende på mängd, innan jag använder mixerstaven. Det går lite lättare då.Varför skulle du inte kunna unna dig en dl röd mjölk? Jag har inte märkt någon skillnad på vatten och mjölk vad gäller konsistens och smak.
Huruvida det funkar med proteinet du nämner vågar jag inte uttala mig om. Prova, vetja.
Var försiktig med vätskan bara. Ta lite i taget och ta absolut inte för mycket. Röran ska vara lite klibbig när du börjar vispa.
Kanske uttryckte mig fel: jag känner absolut att jag kan unna mig mjölk framför vatten, och om då detta uppgav ett bättre resultat i form av fluff – så väljer jag absolut mjölk.
Prövar för första gången ikväll. De tycks florera olika metoder i tråden så jag gör så här under mitt första försök: 300g frusna jordgubbar micras 30sek sedan krossas och vispas upp i bägare, 1 dl SN vanilj kasein följt av 1dl röd mjölk. Vispar med ballongvisp i en 5-10min.
Har jag förstått det rätt? : )
6 mars, 2011 at 14:10 #275779Anonym anvandareMemberalexeliasson wrote:Kanske uttryckte mig fel: jag känner absolut att jag kan unna mig mjölk framför vatten, och om då detta uppgav ett bättre resultat i form av fluff – så väljer jag absolut mjölk.Prövar för första gången ikväll. De tycks florera olika metoder i tråden så jag gör så här under mitt första försök: 300g frusna jordgubbar micras 30sek sedan krossas och vispas upp i bägare, 1 dl SN vanilj kasein följt av 1dl röd mjölk. Vispar med ballongvisp i en 5-10min.
Har jag förstått det rätt? : )
Jag skulle tipsa om att blanda kasein pulvret med mjölken och låta det stå och dra ett tag i kylen eller frysen, sedan tillsätta det micrade jordgubbarna, sen är det bara fluffa för fulla muggar..
Saxat från Andreaz Engström på ett annat forum, helt optimalt tillvägagångssätt även om man väljer att utesluta kesellan!
Quote:Ursprungligen postat av Baboom
40g sloow + 1,5dl vatten. Rör om och in i frysen 15-20min
I med 200g frysta hallon. Mixa allt med en stavmixer.Börja jobba med vispen tills fluffet kommer. Kan ta ett tag.
När fluffet är klart är klart, i med en burk lätt kesella. Fluffa upp allt.
In i frysen 45-60min.På med vispgrädde. Njut med en kopp svart kaffe.
Min standard efterätt, varje dag. Tackvare att du blandat sloow med vattnet innan, slipper du den lite speciella konsistensen som det annars kan ge.
20 mars, 2011 at 10:28 #275780Anonym anvandareMemberDet här går inte. Testat 1000 gånger med olika mängd vätska, från riktigt blöt till i princip ingenting alls, både med och utan bär. Får alltid bara en seg massa beroende på hur mycket vatten/mjölk jag har i. Fyfan va tråkigt vill också
20 mars, 2011 at 10:42 #275781Anonym anvandareMemberdinomog wrote:Det här går inte. Testat 1000 gånger med olika mängd vätska, från riktigt blöt till i princip ingenting alls, både med och utan bär. Får alltid bara en seg massa beroende på hur mycket vatten/mjölk jag har i. Fyfan va tråkigt vill också1. Vad har du för styrka på vispen?
2. Vad använder du för ”bunke”?
3. Hur länge vispar du?
4. Hur mycket bär kontra pulver har du?20 mars, 2011 at 12:19 #275782Anonym anvandareMemberDrog en guide på facebook så jag slänger upp den här. Även bild på fluff i fråga ges.
just detta fluffet gjordes på 10 g kasein choklad, 20 g vassle jordgubb, 100 g halvfrysta jordgubbar, 235 g kvarg och 10 g kakao på topp precis efter ”avslutad process”.
1. 100 g jordgubbar micras i 25 sekunder, dela i bitar med sked/kniv
2. Tillsätt pulver och kvarg och typ 0,2 dl vatten
3. Elvispa högsta effekt i 5-10 min
4. In i frysen 30-60 min
5. Elvispa 5-15 min
6. Toppa med kakao
7. EnjoyHar hört att en elvisp om 200 w är ”minimum”-krav. Min är på 400 tror jag och funkar superbra. Något som också är bra att ha är ett stativ för elvispen så slipper man stå o hålla på med skiten.
Går även att fluffa på endast kasein o mjölk, kör då på typ 350 g minimjölk, 60 g chokladkasein och samma process minus de andra recepten och irrelevanta stegen
[img=http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/200657_10150111070680493_703200492_6931077_3030019_n.jpg]
21 mars, 2011 at 09:57 #275783Anonym anvandareMemberVarför krångla till det så förbaskat?
Mitt förslag:
300 g björnbär.
70 gram whey, vaniljsmak.Inget vatten.
Vispa som fan.
Klart.
21 mars, 2011 at 14:19 #275784Anonym anvandareMembermåste man ha bär ?
21 mars, 2011 at 14:29 #275785Anonym anvandareMemberdinomog wrote:måste man ha bär ?Jag har aldrig testat utan så jag har ingen aning. Har dock för mig att jag läst om folk som gjort utan bär men det struntar jag jag i, jag har det bra som jag har det för närvarande.
Mitt förslag här ovan med björnbär och vaniljwhey ger ett fluff som nog inte kan bli mycket bättre, i vart fall kan jag inte föreställa mig det.
Tjockt, krämigt och kompakt. Nästan som mjukglass och sjukt mättande på få kalorier.
21 mars, 2011 at 14:45 #275786Anonym anvandareMemberdinomog wrote:måste man ha bär ?Bär eller frukt! Det kan bli fluffigt utan med men inte alls lika bra som med bär/frukt.
Kanske är något med stärkelsen/fibrerna som bidrar!
21 mars, 2011 at 16:04 #275787Anonym anvandareMemberTommy Ivarsson wrote:Bär eller frukt! Det kan bli fluffigt utan med men inte alls lika bra som med bär/frukt.Kanske är något med stärkelsen/fibrerna som bidrar!
Jag hade bara mjölk + sloow och det fluffa upp rätt bra
[img=http://data.fuskbugg.se/skalman02/4d6e4e34e87e2_IMG_0532.jpg]
21 mars, 2011 at 19:09 #275788Anonym anvandareMemberJon Larsson wrote:Varför krångla till det så förbaskat?Mitt förslag:
300 g björnbär.
70 gram whey, vaniljsmak.Inget vatten.
Vispa som fan.
Klart.
ska de va 300g eller 30g, tycker 300g bär låter lite väl mycket
21 mars, 2011 at 19:14 #275789Anonym anvandareMemberdinomog wrote:ska de va 300g eller 30g, tycker 300g bär låter lite väl mycket300 gram är säkerligen rätt!
Jag kör på 200-250 till 30-40 g pulver.22 mars, 2011 at 07:05 #275790Anonym anvandareMemberdinomog wrote:ska de va 300g eller 30g, tycker 300g bär låter lite väl mycketDet ska vara 300 gram. Mycket? Jämfört med vad? Det handlar ju oftast om något hundratal gram bär när man fluffar.
Testa. Garanterat superfluff.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.