Home › Forums › Matlagning och Recept › Flytande Äggvita på daglivs! [Kungsholmen, Stockholm]
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
14 januari, 2010 at 20:05 #269853Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Vill jag använda det enbart som fettkälla vill jag inte ha extra protein.
Ofta vill jag ta ett ägg just för att balansera en fettsnål måltid och eftersom jag vägrar slänga mat ”måste” jag ju ta med vitan också. Men hade jag tillgång till enbart gula så vore det ju optimalt i de lägen då jag bara vill ha just gulan.
I mina ögon är det mycket bättre med ett par äggulor som fettkälla än t.ex. olivolja. Men det är min åsikt.
Så hela ägg när jag vill äta hela ägg givetvis, men vill jag bara öka måltidens fettinnehåll med något gott och näringsrikt utan att tillsätta extra energi från annat skulle gulan vara tacksam.
yes jag förstår hur du tänker men samtidigt så blir de väl bara 3-4g protein extra per ägg om du äter hela? Och det blir ju 16kcal. beror ju såklart på hur många ägg du käkar men de blir ju inte så himla mkt extra energi från just äggvitan.
men kör man en lågkalori diet så hade ju ägggula på dunk och äggvita på dunk varit perfekt så man kunde dosera precis som man själv vill.:nerd:14 januari, 2010 at 21:29 #269854Anonym anvandareMemberdilldipparn wrote:yes jag förstår hur du tänker men samtidigt så blir de väl bara 3-4g protein extra per ägg om du äter hela? Och det blir ju 16kcal. beror ju såklart på hur många ägg du käkar men de blir ju inte så himla mkt extra energi från just äggvitan.
men kör man en lågkalori diet så hade ju ägggula på dunk och äggvita på dunk varit perfekt så man kunde dosera precis som man själv vill.:nerd:Jag pratar om smak också. Den brukar glömmas här på BODY men vissa äter även sånt som de tycker smakar gott.
14 januari, 2010 at 23:51 #269855Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Jag pratar om smak också. Den brukar glömmas här på BODY men vissa äter även sånt som de tycker smakar gott.Tack! Det bästa som har skrivits på länge.
Verkar som väldigt många på forumet har förträngt sina smaklökar
15 januari, 2010 at 00:32 #269856Anonym anvandareMemberTobbe K wrote:Tack! Det bästa som har skrivits på länge.Verkar som väldigt många på forumet har förträngt sina smaklökar
Är det inte volym på maten som är viktigare än smaken?
15 januari, 2010 at 09:19 #269857Anonym anvandareMemberSamma tillverkare som har äggvitan på dunk har även äggulan på dunk. Du bör kolla dig runt Eddie, det finns säkert att hitta!
Eddie Vedder wrote:Drömmen vore ju det motsatta, att hitta äggula på burk. Det hade varit en produkt i min smak.15 januari, 2010 at 09:31 #269858Anonym anvandareMemberPrinsessan wrote:Daglivs på Fleminggatan kommer i slutet på den här veckan att ta in flytande äggvita i 1 liters förpackningar. Jag har lovat att sprida detta vidare då dem annars kommer att bort det ur sortimentet.Pris per förpackning?
Detta underlättar morgnarnaTack för tipset!
16 januari, 2010 at 05:46 #269859Anonym anvandareMembergonza wrote:Snabbgross, partihallarna. Eller prova Martin Ohlson StorcashTack för svar!
16 januari, 2010 at 11:06 #269860Anonym anvandareMemberwiiwii wrote:Pris per förpackning?
Detta underlättar morgnarnaTack för tipset!
Jag har ingen aning om vad den kostar, men förhoppningsvis kan jag återkomma med pris snart.
18 januari, 2010 at 10:50 #269861Anonym anvandareMemberFrågade efter detta i morse och det ser rätt mörkt ut.
Fick svar att de ej tagit in denna produkt pga att de kvantiteter (halvpall) de måste köpa in ej motsvarar efterfrågan.Så jag ska försöka flirta med någon vänlig själ som har möjlighet att handla på butik/restauranggrossar…
19 januari, 2010 at 10:08 #269862Anonym anvandareMemberSessan wrote:Frågade efter detta i morse och det ser rätt mörkt ut.
Fick svar att de ej tagit in denna produkt pga att de kvantiteter (halvpall) de måste köpa in ej motsvarar efterfrågan.Så jag ska försöka flirta med någon vänlig själ som har möjlighet att handla på butik/restauranggrossar…
Dåligt att dem meddelar mig att det är ok att ta in varan och sedan
beslutar att inte göra det.Borde inte vara så svårt att maila och informera mig om det
Sorry att jag vilselett alla
24 januari, 2010 at 22:08 #269863Anonym anvandareMemberJag kollade idag, men det fanns inte
De hänvisade mig till bagerier, så nu får man leta efter folk i den branschen som kanske kan hjälpa en att få tag i äggvitor!
30 januari, 2010 at 10:07 #269864Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Vill jag använda det enbart som fettkälla vill jag inte ha extra protein.Ofta vill jag ta ett ägg just för att balansera en fettsnål måltid och eftersom jag vägrar slänga mat ”måste” jag ju ta med vitan också. Men hade jag tillgång till enbart gula så vore det ju optimalt i de lägen då jag bara vill ha just gulan.
I mina ögon är det mycket bättre med ett par äggulor som fettkälla än t.ex. olivolja. Men det är min åsikt.
Så hela ägg när jag vill äta hela ägg givetvis, men vill jag bara öka måltidens fettinnehåll med något gott och näringsrikt utan att tillsätta extra energi från annat skulle gulan vara tacksam.
Här ska du få ett turkiskt snack recept, vi äter denna rätt nästan lika ofta som vi andas
Börja med att koka ägg, det ska vara hårdkokta ägg.
Sen skalar du ägget, avlägsnar äggvitan så att endast en äggule”boll” återstår.
Nu kläcker du ett ägg, vispar det till en röra, och doppar den hårdkokta äggulan i röran. Rulla den i ströbröd (själv älskar jag fullkorns ströbröd) och steker den i rapsolja (innan du steker den kan du krydda den med kryddor du älskar). Tillslut får du en krispig god boll som du kan ha som snacks, jag doppar dem i turkisk matyoghurt eller kesella (blandat med vatten eller vanlig svensk yoghurt så att den får en lösare konsistens.)31 januari, 2010 at 18:46 #269865Anonym anvandareMemberJag bor på kungsholmen och handlar väldigt ofta på Klippet. Jag tänkte att jag skulle dra mitt strå till stacken och frågade om de hade tagit in äggvita på flaska. De svarade att de skulle ta in det och att de skulle börja sälja det om 2 veckor och att det kommer att säljas på hälsokostavdelningen.
Vill samtidigt uppmana andra om att fråga efter denna produkt, då ökar sannolikheten att de tar in den!
31 januari, 2010 at 20:40 #269866Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Drömmen vore ju det motsatta, att hitta äggula på burk. Det hade varit en produkt i min smak.Det finns i 5 l tetrapack hos Martin Olsson (grossist) :emo-thumb
1 februari, 2010 at 13:52 #269867Anonym anvandareMemberDaniel Lindqvist wrote:Det finns i 5 l tetrapack hos Martin Olsson (grossist) :emo-thumbVet du vad det kostar?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.