Home › Forums › Matlagning och Recept › Godaste tonfisken ?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
30 juni, 2011 at 13:59 #58592Anonym anvandareMember30 juni, 2011 at 13:59 #332290Anonym anvandareMember
”Spicy Tuna”[/b]
1 burk tonfisk
1dl långkornigt ris
2-3 tomater
lök
ca 1 msk Chili krydda
5-6 msk Sweet Chili Sauce
lite citron saft
gurka1. Koka upp vatten och häll i riset tillsammans med salt.
2. förberedd en skål med grönsakerna, peppra, salta och häll på chillikrydda
3. Öppna burken med tonfisk och häll ner den i salladsskålen och dela tonfisken i små bitar.
4. Tillsätt riset och sweet chili Sauce
5. blanda
6 Tillsätt citronsaften
7. blanda
8. Enjoy!Detta receptet blandade jag ihop en lunch och det var en upplevelse för smaklökarna. Dessutom tar det bara 15-20 minuter att göra.
Detta recept bör testas ! kom gärna tillbaks med kommentarer om vad ni tyckte.
3 juli, 2011 at 16:00 #332291Anonym anvandareMemberDetta var grymt, fast gjorde en liten egen touch på den Lite vitlök å annat mojs i &så
Tack för tipset.3 juli, 2011 at 17:03 #332292Anonym anvandareMemberSka provas, tack för receptet.
11 juli, 2011 at 18:05 #332293Anonym anvandareMemberSka prova det imorgon, tack för tipset. Köpte nämligen tonfisk idag för första gången så det ska bli en upplevelse !
19 juli, 2011 at 00:13 #332294Anonym anvandareMemberLåter gott! Ska också testa det, dock kommer nog riset bytas ut mot en sallad.
27 juli, 2011 at 12:48 #332295Anonym anvandareMembermums, tonfisjk och chilli. Gäller att köpa bra tonfisk. Ibland är den på konserv lite sådär.
27 juli, 2011 at 13:53 #332296Anonym anvandareMemberJag har fått för mig att alla ”goda” tonfiskrecept går ut på att dölja tonfisksmaken så
mycket det bara går.Har inte käka tuna på väldigt länge, men ska prova att tillaga den lite mer, istället för
att bara köra den gamla vanliga gaffel + öppnad tonfiskburk + ett glas vatten.27 juli, 2011 at 16:45 #332297Anonym anvandareMemberGettodachoppa wrote:Jag har fått för mig att alla ”goda” tonfiskrecept går ut på att dölja tonfisksmaken så
mycket det bara går.Har inte käka tuna på väldigt länge, men ska prova att tillaga den lite mer, istället för
att bara köra den gamla vanliga gaffel + öppnad tonfiskburk + ett glas vatten.Om det är på burk, inte om vi snackar färsktonfisk. Men på burk så handlar det nog mest om att dölja den kattmatsliknande anrättningen
Tonfiskröra är ganska gott.
Tonfisk i vatten
majonnäs
gräddfil
kokta ägg
dill
citron
kryddor
purjolökGegga ihop och ät som det är eller med bröd.
27 juli, 2011 at 17:07 #332298Anonym anvandareMemberGober wrote:Om det är på burk, inte om vi snackar färsktonfisk. Men på burk så handlar det nog mest om att dölja den kattmatsliknande anrättningenTonfiskröra är ganska gott.
Tonfisk i vatten
majonnäs
gräddfil
kokta ägg
dill
citron
kryddor
purjolökGegga ihop och ät som det är eller med bröd.
Ett fint recept. Skulle passa utmärkt att ha i en baguette med lite sallad,
tomat och gurka.27 juli, 2011 at 18:50 #332299Anonym anvandareMemberJag brukar ibland använda tonfisken i en het ”Tom yum” – soppa med nudlar. Gör underverk för den annars rätt tråkiga konserven.
16 augusti, 2011 at 11:34 #332300Anonym anvandareMemberJag köper hellre färsk tonfiskfile. Vänder den i lite sesamfrö, slänger i den i en upphettad panna, en kort stund per sida. lite salt och peppar. Smakar himmelskt!!!
17 oktober, 2011 at 15:05 #332301Anonym anvandareMemberstorcc wrote:Jag köper hellre färsk tonfiskfile. Vänder den i lite sesamfrö, slänger i den i en upphettad panna, en kort stund per sida. lite salt och peppar. Smakar himmelskt!!!Ja den är god så länge som den fortfarande är rosa i mitten.
17 oktober, 2011 at 15:06 #332302Anonym anvandareMemberDet finns några små burkar på Lidl med tonfisk i olivolja som är god, men dyr.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.