Home › Forums › Matlagning och Recept › Grym kaka!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
18 juni, 2006 at 10:58 #91620Anonym anvandareMember18 juni, 2006 at 10:58 #996521Anonym anvandareMember
Denna bakade jag igår, och har postat på kolo, men tänkte stoltsera lite med den här också!
Jag har kannibaliserat olika recept för olika kakor, och blandat för jag tänkte att det skulle bli gott. Och det blev det.
Det första man gör är att koka en oöppnad burk med kondenserad mjölk i 3 timmar. Se till att den alltid är täckt med vatten!
Botten:
220g Pulveriserade Choklad Digestive
100g Flytande margarinBlanda margarin och smulor, och tryck ut i en form med löstagbar kant. Jag klämde fast bakplåtspapper i botten, samt kletade in kanterna med margaring, just in case. Kläm upp mot kanten ca 3-4 cm högt.
Förgrädda 200 grader i 5 min, tag ut.Sen kladdkakedelen (saxat från Nates post)
3 ägg
2.5 dl fruktsocker
1 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 gram kesella
100g krossad mörk choklad (60%ig eller plus)Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg o socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser tillsammans i en bunke och de kleggiga i en annan. Vänd sedan ned de torra i äggkesellablandningen. Krossa chokladen chunky och vänd i. Ner i pajskaletformen. Ugn Nedersta valsen 175 grader i 20-25 min, kolla hela tiden med provsticka, annars blir det risk att du får en torr sockerkakeliknande skapelse istället för en kladdig! Ta ut när du tror att den ska vara inne i 5 min till!
Lät svalna i 10 min.Hyvla nu över 200g nougat med crisp.
Hacka 2 stora bananer och täck nougatcrisptäcket med bitarna. Plocka försiktigt bort den löstagbara kanten.
Nu är det dags för kon. mjölk, som blivit ett kolatäcke efter koket. Häll över bananerna (om det blivit stelt kan man köra in det i micron i ett par sek, men håll koll! Det går snabbt!)
Kleta över så det helt täcker bananerna.In i kylskåpet så kolan stelnar, och kakan svalnar överlag.
Värm 200 g vit blockchoklar och 150 g Anthon Bergs vit choklad med krisp i ett Bain Marie, tills smetig och lättflytande.
Ta ut kakan från kylen och smeta över hela skapelsen.
Nu gäller det att inte få panik, och vara snabb i fingrarna, eftersom kaksmulekanterna lätt som tusan smulas sönder. Börja kleta på chokladen från toppen och ut mot sidorna. När det kommer till kanterna är det uppifrån och ner som gäller i ETT enda knivtag, annars drar man med sig halva kakan!Sen in i kylskåpet tills allt stelnar (ca 15 timmar)
Njut!
Näringsvärde tänker jag inte (läs: vågar inte) räkna ut, men den väger exakt 2 kilo. Bjud på överlyckliga icke deffare/bantare!
[img=http://img.photobucket.com/albums/v602/timoat05460/kaka/PICT0019.jpg][img=http://img.photobucket.com/albums/v602/timoat05460/kaka/PICT0017.jpg][img=http://img.photobucket.com/albums/v602/timoat05460/kaka/PICT0016.jpg][img=http://img.photobucket.com/albums/v602/timoat05460/kaka/PICT0018.jpg]
12 juli, 2006 at 23:12 #996522Anonym anvandareMemberdet vattnas i munnen och tåras i ögonen.. VACKERT!
är tvungen att fråga, är du bagare? :p
12 juli, 2006 at 23:13 #996523Anonym anvandareMemberåh Herregud
en jobbarkompis till mig gör en liknande, med den kondenserade mjölken o bananer, med grädde på… den är så gooooo så jag tänker på den ofta…och när jag ser henne känner jag lukten av den kakan.13 juli, 2006 at 08:36 #996524Anonym anvandareMemberTaskigt av dig att posta sådana recept med bilder när en annan går på diet:P
13 juli, 2006 at 11:35 #996525Anonym anvandareMemberJaaaaaa, men ta bort bilderna!!!!!!!!!!!!!!!!!! den har ju precis hamnat några sidor bak i måltider-tråden på Kolo så man slipper se den hela tiden
14 juli, 2006 at 04:03 #996526Anonym anvandareMemberUndra om man ska be morsan försöka sig på att baka den
14 juli, 2006 at 07:21 #996527Anonym anvandareMemberF-M, du ska bara koka konservburken i tre timmar! sen när du öppnar har det simsalabim bilvit KOLA:P
14 juli, 2006 at 07:27 #996528Anonym anvandareMemberhaha! ge inte upp! ja, den ser onekligen riktigt välgjord ut…men gillar man att baka brukar det bli bra´till slut! gud, vad sugen jag blev nu….
mjölken köper man i konserver ja.,,,,har aldrig hittat en sån burk själv, men det ska inte vara så svårt säger dom *s*14 juli, 2006 at 08:33 #996529Anonym anvandareMemberVarför fruktsocker?
15 juli, 2006 at 00:36 #996530Anonym anvandareMemberJezuz vilken svullkaka!!!
16 juli, 2006 at 22:23 #996531Anonym anvandareMemberOMG!!!
Jag DÖÖÖÖRRR!!!17 juli, 2006 at 01:36 #996532Anonym anvandareMemberKan man ersätta en del av äggen med proteinpulver?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.