Home › Forums › Matlagning och Recept › Havregrynsgröt, your way?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
20 maj, 2010 at 21:13 #305183Anonym anvandareMember
Japp jag kokar med funlighten i och glömde tillägga ca 2st ägg så blir den extra krämig och god
21 maj, 2010 at 00:08 #305184Anonym anvandareMemberKokar upp gröten och blandar sedan i proteinpulver med minimjölk. Fungerar bra.
21 maj, 2010 at 10:23 #305185Anonym anvandareMemberJa kör 2dl havre blandat med lite mjölk ingen mikro eller kokning här inte .
22 maj, 2010 at 06:20 #305186Anonym anvandareMemberMåste säga detta… Åt precis min frukost.
En del Havregryn
ca 5dl mjölk ( gröten skall bli tjock )
salt
1 näve typ pumpakärnor & solrosfrön
ca ½ tsk kardemumma
1äggvitaKoka ihop och ätes med något bär/frukt Mumssss!!
25 maj, 2010 at 11:07 #305187Anonym anvandareMemberStjarnan wrote:Jag kontrar med den här =70g Havre
5g Solrosfrön
1 banan
1tsk sötningsmedel
1tsk kanel
15g jordnötssmör
2,5dl vattenLätt den godaste kombinationen jag ätit efter 2 års strävan att hitta den perfekta gröten
kokar du allt det där eller kokar du vissa saker och sen slänger ner resten när det e klart?
Tycker det låter gott i alla fall!! :up:
25 maj, 2010 at 11:33 #305188Anonym anvandareMemberDen perfekta gröten består av:
Havregrynsgröt
Mjölk
KanelKan äta det i mängder. Det är nästan så jag föredrar det framför en pizza
25 maj, 2010 at 13:14 #305189Anonym anvandareMemberFiberhavregryn från Gyllenhammars, ett ägg, 2½ dl vatten, (lite funlight ibland), lite salt och in i micron på ca 2-2½ minut.
Serveras med massa kanel, lite bär och massa mjölk. (Ibland linfrön, ibland lite mandlar..)
25 maj, 2010 at 16:37 #305190Anonym anvandareMemberKoka 2dl havregryn, stek 4 ägg. Häll de stekta äggen i gröten och häll på mjölk och låt stå i kylskåpet ca 1-1.5h. Toppa med hallonsylt = megagott
26 maj, 2010 at 08:51 #305191Anonym anvandareMemberLyckades precis hitta havregrynsgrötens heliga graal. Detta måste ni prova. Koka havregrynsgröt som vanligt. Ta en vanlig dos protte pulver och tillsätt några droppar mjölk/vatten och rör tills det blir en tjock puddingliknande massa. Det blir som bakdeg om man har för lite vätska och för rinnig med för mycket. Hitta balansen. Häll detta över gröten och njut. Själv körde jag med whey 80 chocklad. A little bit of heaven
26 maj, 2010 at 09:02 #305192Anonym anvandareMemberdinomog wrote:Lyckades precis hitta havregrynsgrötens heliga graal. Detta måste ni prova. Koka havregrynsgröt som vanligt. Ta en vanlig dos protte pulver och tillsätt några droppar mjölk/vatten och rör tills det blir en tjock puddingliknande massa. Det blir som bakdeg om man har för lite vätska och för rinnig med för mycket. Hitta balansen. Häll detta över gröten och njut. Själv körde jag med whey 80 chocklad. A little bit of heavenDet där är gott! Allt med proteinpulver över är gott.
Att slänga ihop en portion havregrynsgröt och sen ta en portion Double Pro Banan/Peanut mixad med mjölk som man vispar och ställe i kylen en stund så det blir pudding över, och sen tillsätter en msk JS i, vispar och häller över gröten är oslagbart…
Ev kan man man ha lite jordgubbssylt och skivad varm banan över gröten innan också för lite mer Elvismackekänsla.
27 maj, 2010 at 14:54 #305193Anonym anvandareMemberHavregryn, rikligt med vatten, keso blandat med funlight, russin och jordgubbar, blåbär och hallon och massvis med kanel.
27 maj, 2010 at 14:55 #305194Anonym anvandareMemberMin gröt idag såg ut såhär:
5dl lättmjölk
80g havregryn
saltkoka
häll på lite kanel.
Åts tillsammans med 250g kvarg med frysta jordgubbar&hallon, en skvätt fun light wildberrys och liten näve russin/nötter/gojibär.29 maj, 2010 at 20:25 #305195Anonym anvandareMemberHavregryn, massor med mjölk, banan, russin, kanel. Det funkar ibland.
29 maj, 2010 at 21:49 #305196Anonym anvandareMember2dl havregryn 3dl vatten 1dl funlight (rasperry) 1tsk canderel canakao
No need milk this owns!!!
Hög värme + lock ska bli klibbigt och inte rinnande!
30 maj, 2010 at 19:47 #305197Anonym anvandareMemberKokar havregryn, kruskakli, linfrön, lite fiberhusk, kanel och flytande sötningsmedel.
Vispar äggvitor hårt med elvisp.
Slänger ner den kokande gröten och fortsätter vispa tills allt är blandat.Toppar med blåbär, hallon eller jordgubbar samt kanelrostade solrosfrön.
Äter sen med vanilproteinpulver blandat med vatten som sås.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.