Havregrynsgröt, your way?

Home Forums Matlagning och Recept Havregrynsgröt, your way?

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 82 total)
  • Author
    Posts
  • #305198

    Koka 50 g fiberhavregryn och tillsätt en gnutta salt.
    Häll gröten i en skål och häll en proteindrink över.
    Själv kör jag 2 skopor Self Omni Nutrition Micro Whey 100, blandar det med så pass lite vatten så att det blir tjockt som typ filmjölk och häller sedan det i gröten.
    Smakar så obeskrivligt gott

    #305199

    1-2dl fiberhavregryn
    1dl whey 80

    micra det med lite vatten/mjölk!

    #305200
    Stjarnan wrote:
    9DL vatten!? det låter ju som du dricker gröten :)

    Har man i 100 gram psylliumfrön behövs det nog. Och det är givetvis helt onödigt på alla sätt. Helt sjukt recept.

    #305201
    Flessa wrote:
    Ja, det är väl relativt sjukt egentligen om man tänker på det..

    I relation till vad? Att äta avföring? Jag tror definitivt inte det är av smaksynpunkt du käkar npgot så extremt.

    #305202

    2 dl havregryn (Utan jävla fiberberikning eller psyxoliumfrön och fan o hans moster, bara vanliga havregryn)
    1,5 dl vatten

    Serveras med mjölk och canderel, alternativt några feta klickar hallonsylt!

    #305203

    2 dl vanliga havregryn 2 msk linfrö.
    MASSA KANEL PÅ!

    #305204

    Finns väl lika många grötreceps som det finns livsmedel… Men de senaste veckorna har jag experimenterat lite och testat med kanel, olika sylter, olika yoghurtar, keso, kvarg, avokado, banan, äpple, jordgubbar, div fröer, russin och bär, vaniljpulver, kakaopulver, kaffepulver över…. Kan väl säga att det blir gott hur man än komponerar sin gröt…

    En favorit var dock

    3dl havregryn, vatten, 2 ikläckta ägg, salt, kanel, pumpafrön, keso, vaniljyoghurt, tranbär och skivad banan samt lite russin över.

    Samma bas fast med kanel, vaniljyoghurt, skivat äpple och lite vaniljpulver smakade äpplepaj. :D

    #305205

    2.5 dl havregryn ~ 90-95g
    5 dl vatten
    250g kvarg eller 250g keso med funlight
    kanel

    1. Koka gröten
    2. Blanda kvarg och funlight
    3. Strö kanel över den färdiga gröten
    4. Ät gröten med kvargblandningen

    #305206

    Fan nu kom jag ju på en annan favorit! Kräver dock kosttillskott..

    2-3dl havregryn + vatten, salt, 1 ikläckt ägg och 1-2msk jordnötssmör
    1dl Double Pro Banan/Peanut eller Double chocolate blandat i 2-3dl mjölk
    1 skivad banan över

    #305207

    Kokar alltid min gröt på standard 3% mjölk, ca 5dl… Blir så gräddig å goo :)
    Brukar koka på musli, som innehåller, solrosfrön, havregryn, råg och dinkelgryn. Blir så matig då =) Kokas under längre tid och måste svälla dock.

    Iaf, sen när den e klar drar jag i ca 1liten tsk kardemumma, lite kanel…
    1 rivet äpple och lite blåbär.. Rör runt FÖRSIKTIGT!

    Sedan klickar jag ner kvarg i tallriken och häller gröten över =) GoTT!

    #305208

    Provade för första gången att mikra havregrynsgröten. Alltså att hälla i havregryn och
    vatten i en tallrik och sedan in i mikron. Blev nästan lika bra som att koka.

    Och jag slapp diska en katrull och en visp!

    Jag är verkligen inte först ut med detta. Men prova du som ännu inte vågat.

    #305209
    Gettodachoppa wrote:
    Provade för första gången att mikra havregrynsgröten. Alltså att hälla i havregryn och
    vatten i en tallrik och sedan in i mikron. Blev nästan lika bra som att koka.

    Och jag slapp diska en katrull och en visp!

    Jag är verkligen inte först ut med detta. Men prova du som ännu inte vågat.

    Själv har jag aldrig kokat gröten i något annat än micron :) Kanske skulle testa på plattan för omväxlings skull, älskar ju min havregrynsgröt så frågan är om man vågar kanske blir för gott och då måste jag ju stå där o koka varje dag :) DILEMMA!

    #305210

    jag mikrar gröten med lite salt sen lite protein pulver ist för sylt och mjölk till det :)

    #305211

    Hur länge kör ni den i micron?

    #305212

    Kokar gröten på 2dl havregryn och vatten. salt och sötningensströ.
    Under tiden blandar jag en minikeso med valfri funlight.
    När gröten är klar vänder jag i kesoblandningen i gröten, blir perfekt konsistens och precis lagom varmt att man kan slänga i sig allting direkt. Detta är det jag oftast längtar till på ätardagarna.

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 82 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.