Home › Forums › Matlagning och Recept › Havregrynsgröt, your way?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
8 juni, 2010 at 20:02 #305198Anonym anvandareMember
Koka 50 g fiberhavregryn och tillsätt en gnutta salt.
Häll gröten i en skål och häll en proteindrink över.
Själv kör jag 2 skopor Self Omni Nutrition Micro Whey 100, blandar det med så pass lite vatten så att det blir tjockt som typ filmjölk och häller sedan det i gröten.
Smakar så obeskrivligt gott24 juni, 2010 at 16:10 #305199Anonym anvandareMember1-2dl fiberhavregryn
1dl whey 80micra det med lite vatten/mjölk!
24 juni, 2010 at 20:48 #305200Anonym anvandareMemberStjarnan wrote:9DL vatten!? det låter ju som du dricker grötenHar man i 100 gram psylliumfrön behövs det nog. Och det är givetvis helt onödigt på alla sätt. Helt sjukt recept.
24 juni, 2010 at 21:24 #305201Anonym anvandareMemberFlessa wrote:Ja, det är väl relativt sjukt egentligen om man tänker på det..I relation till vad? Att äta avföring? Jag tror definitivt inte det är av smaksynpunkt du käkar npgot så extremt.
24 juni, 2010 at 21:45 #305202Anonym anvandareMember2 dl havregryn (Utan jävla fiberberikning eller psyxoliumfrön och fan o hans moster, bara vanliga havregryn)
1,5 dl vattenServeras med mjölk och canderel, alternativt några feta klickar hallonsylt!
8 juli, 2010 at 17:29 #305203Anonym anvandareMember2 dl vanliga havregryn 2 msk linfrö.
MASSA KANEL PÅ!8 juli, 2010 at 20:43 #305204Anonym anvandareMemberFinns väl lika många grötreceps som det finns livsmedel… Men de senaste veckorna har jag experimenterat lite och testat med kanel, olika sylter, olika yoghurtar, keso, kvarg, avokado, banan, äpple, jordgubbar, div fröer, russin och bär, vaniljpulver, kakaopulver, kaffepulver över…. Kan väl säga att det blir gott hur man än komponerar sin gröt…
En favorit var dock
3dl havregryn, vatten, 2 ikläckta ägg, salt, kanel, pumpafrön, keso, vaniljyoghurt, tranbär och skivad banan samt lite russin över.
Samma bas fast med kanel, vaniljyoghurt, skivat äpple och lite vaniljpulver smakade äpplepaj.
8 juli, 2010 at 21:17 #305205Anonym anvandareMember2.5 dl havregryn ~ 90-95g
5 dl vatten
250g kvarg eller 250g keso med funlight
kanel1. Koka gröten
2. Blanda kvarg och funlight
3. Strö kanel över den färdiga gröten
4. Ät gröten med kvargblandningen8 juli, 2010 at 21:47 #305206Anonym anvandareMemberFan nu kom jag ju på en annan favorit! Kräver dock kosttillskott..
2-3dl havregryn + vatten, salt, 1 ikläckt ägg och 1-2msk jordnötssmör
1dl Double Pro Banan/Peanut eller Double chocolate blandat i 2-3dl mjölk
1 skivad banan över9 juli, 2010 at 09:45 #305207Anonym anvandareMemberKokar alltid min gröt på standard 3% mjölk, ca 5dl… Blir så gräddig å goo
Brukar koka på musli, som innehåller, solrosfrön, havregryn, råg och dinkelgryn. Blir så matig då Kokas under längre tid och måste svälla dock.Iaf, sen när den e klar drar jag i ca 1liten tsk kardemumma, lite kanel…
1 rivet äpple och lite blåbär.. Rör runt FÖRSIKTIGT!Sedan klickar jag ner kvarg i tallriken och häller gröten över GoTT!
27 juli, 2011 at 18:04 #305208Anonym anvandareMemberProvade för första gången att mikra havregrynsgröten. Alltså att hälla i havregryn och
vatten i en tallrik och sedan in i mikron. Blev nästan lika bra som att koka.Och jag slapp diska en katrull och en visp!
Jag är verkligen inte först ut med detta. Men prova du som ännu inte vågat.
27 juli, 2011 at 19:41 #305209Anonym anvandareMemberGettodachoppa wrote:Provade för första gången att mikra havregrynsgröten. Alltså att hälla i havregryn och
vatten i en tallrik och sedan in i mikron. Blev nästan lika bra som att koka.Och jag slapp diska en katrull och en visp!
Jag är verkligen inte först ut med detta. Men prova du som ännu inte vågat.
Själv har jag aldrig kokat gröten i något annat än micron Kanske skulle testa på plattan för omväxlings skull, älskar ju min havregrynsgröt så frågan är om man vågar kanske blir för gott och då måste jag ju stå där o koka varje dag DILEMMA!
27 juli, 2011 at 23:13 #305210Anonym anvandareMemberjag mikrar gröten med lite salt sen lite protein pulver ist för sylt och mjölk till det
28 juli, 2011 at 22:18 #305211Anonym anvandareMemberHur länge kör ni den i micron?
29 juli, 2011 at 10:19 #305212Anonym anvandareMemberKokar gröten på 2dl havregryn och vatten. salt och sötningensströ.
Under tiden blandar jag en minikeso med valfri funlight.
När gröten är klar vänder jag i kesoblandningen i gröten, blir perfekt konsistens och precis lagom varmt att man kan slänga i sig allting direkt. Detta är det jag oftast längtar till på ätardagarna. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.