Home › Forums › Matlagning och Recept › Havregrynsgröt, your way?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
29 juli, 2011 at 12:20 #305213Anonym anvandareMember
Jag kokar havregrynen på spisen och äter gröten med sojamjölk, banan, blåbär och bruten chocklad. Gott!
29 juli, 2011 at 20:52 #305214Anonym anvandareMemberRyan wrote:Hur länge kör ni den i micron?Beror på hur mycket vatten jag tar i iaf. Mäter inga mängder, utan tar ut
gröten och tar mig en titt i halvtid så att den inte sticker iväg och blir torr.9 augusti, 2011 at 00:51 #305215Anonym anvandareMemberlagar den LIKE A BOSS!
nä men alvarligt. I micron och äter med kanel på
9 augusti, 2011 at 12:49 #305216Anonym anvandareMemberTill alla grötälskare (havregrynälskare*) som letar efter lite variation.
[http://chocolatecoveredkatie.com/chocolate-covered-recipes/all-things-oatmeal/]9 augusti, 2011 at 16:40 #305217Anonym anvandareMemberSkit gott, verkligen!
Havregyn
Mjölk
Torkad frukt
Skivad banan
1-2ägg (beror på grötstorleken)
Keso (beror på gröt storleken).Koka upp allt, häll upp i en skål så de tjocknar å svalnar. ÄT med kardemumma och lite till keso, ev lite saftsoppa/blåbärssoppa!
9 augusti, 2011 at 17:32 #305218Anonym anvandareMemberBra att få lite tips om hur mna kan göra havregrynsgröten godare, är inte min favorit precis. Oftast växer det i munnen när jag äter den med banan eller bär.
9 augusti, 2011 at 18:58 #305219Anonym anvandareMembergröt e som smörgåsar, går att variera i all oändlighet. Men kall gröt e de godaste jag vet, tjock ska det vara med å gärna med kanel/kardemumma och bär + torkad frukt.
9 augusti, 2011 at 19:05 #305220Anonym anvandareMemberSka testa kall gröt, kan gå…
9 augusti, 2011 at 19:31 #305221Anonym anvandareMemberStekt gröt…mumsfilibabba!
Koka havregrynsgröt med banan och nektarin…balnda i ett ägg och låt det sedan kallna. Toppas med mycket kanel och kardemumma Jag brukar äta halva portionen kall och andra halvan steker jag i stekpannan likt en pannkaka. MUMMA! Till det äts proteinfluff och banan grädde (banan och keso mixad med stavmixer).
10 augusti, 2011 at 22:17 #305222Anonym anvandareMemberMin standardfrukost:
1 dl havregryn
lite drygt 2 dl vatten
Kanel
Kardemumma
In i micron på full effekt i 2,5 minuter
Rör i 1 äggvita och nån matsked kesoÄts med russin, gojibär och/eller frukt ovanpå.
Mums!!
13 oktober, 2011 at 14:38 #305223Anonym anvandareMemberJag kör 2-3dl havregryn och 4-6dl vatten. In i micron 3-4minuter beroende på hur kallt vattnet i kranen är. När gröten har svalnat lite så häller jag på mjölk och ibland lingonsylt.
Jag har bränt mig några gånger (startat för tidigt) och undrar hur det skulle vara med kall ”gröt”.
– Är det någon som kör i shakern och äter havren kall på något sätt?
– Blir det inte lite väl grynigt då?13 oktober, 2011 at 14:46 #305224Anonym anvandareMembersimsalabim wrote:Jag kör 2-3dl havregryn och 4-6dl vatten. In i micron 3-4minuter beroende på hur kallt vattnet i kranen är. När gröten har svalnat lite så häller jag på mjölk och ibland lingonsylt.Jag har bränt mig några gånger (startat för tidigt) och undrar hur det skulle vara med kall ”gröt”.
– Är det någon som kör i shakern och äter havren kall på något sätt?
– Blir det inte lite väl grynigt då?100gr och koka ihog med 50gr hasselnöt/chokolad protein blir mumma
men på dieten dricker jag 70-80gr havregryn med 40gr protein och stoppar det i en shake, går fint att dricka om man inte låter det stå.
sen om du vill äta den kall rekomenderar jag att du låter den stå och…..svalna;)
13 oktober, 2011 at 14:48 #305225Anonym anvandareMemberHenrik Lindh wrote:100gr och koka ihog med 50gr hasselnöt/chokolad protein blir mummamen på dieten dricker jag 70-80gr havregryn med 40gr protein och stoppar det i en shake, går fint att dricka om man inte låter det stå.
sen om du vill äta den kall rekomenderar jag att du låter den stå och…..svalna;)
Ibland är planeringen dålig på morgonen men jag vill fortfarande få i mig bra med mat.
Tack, jag ska prova kall i morgon. Jag antar att du har vatten i shaken också?
30 oktober, 2011 at 21:39 #305226Anonym anvandareMemberJag kör på en vispad äggvita (så den går att vända upp och ner) i en skål. Kokar gröt på 1dl Havregryn, 1dl Mjölk, 1dl Vatten och kanel. Vänder ihop allt i skålen och slänger på en klick äppelmos! Perf.
30 oktober, 2011 at 22:14 #305227Anonym anvandareMemberGyllenhammars havregryn
Vatten
Banan i små bitar
Hackade mandlar
Kanel
Body Science casein chocolate almondVälj mängd av allt själv, koka på spis till en tjock, krämig gröt och servera med ett lager keso, mer kanel, hallonsylt och mjölk!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.