Jäst pest?+ någon mer fundering

Home Forums Matlagning och Recept Jäst pest?+ någon mer fundering

  • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #86468
    #907653

    Hej har ju tidigare postat inlägg om jakten på det perfekta brödet, tänker ev försöka göra ett på enbart bakepro, vatten, psylliumfrö kanske lite kesella, ev lite dinkel…vad tro ni funkar det.

    Sedan är jäst mindre optimalt att inkludera i receptet, om mindre bra finns det något substitut som kan användas istället? Måste brödet jäsa.
    Tänker göra någon matmuffin med lite skinka eller något i, kanske tunnbröd, pita.

    Kan någon komma med en kommentar, uppskattning av vad gl kan hamna på?

    Give me some advice, kommentarer

    #907654

    Bikarbonat är ju bra som jäsmedel, då behöver du inte ha någon jästid utan kan bar skjutsa det in i ugnen direkt.
    Vad beträffar dina andra frågor har jag ingen aning.

    #907655

    Tack för svaret´men undrar fortfarande om jäst är onyttigt och hur är det med bikarbonat kcal. Någon som vill säga något om gl?

    #907656

    hmm, frågan är om du får ihop brödet utan nå ”vanligt mjöl”? Bakepro är ju inte direkt som mjöl som blir ”bindande” eller som klibbar…

    Kör du i mycket olika råg-slag, så kan det nog gå. Men du är få experimentera en del ;)

    Nästa fråga är, blir det GOTT? Menar,bake pro ska vara smakfritt, dock så finns ALLTID den småsnuskiga proteinsmaken i bakgrunden ^^ o med mycket av de så lär de bryta igenom.

    Är det nån mening att göra ett bröd som bara är nyttigt,men som egentligen inte ens smakar bra o få i sig..? Utan bara för näringens skull?

    Isåfall slår ja heldre i lite råg,frön,vad du vill, i en proteindrink…

    Nattinatt o lycka till 8) :emo-thumb

    #907657

    Vad är det bästa mjölet att ha i, dinkel kanske? O i så fall skall det vara hela dinkelkorn,finns det något annat lurigt man kan ha i som groddar eller liknande som ger volym och hyfsad smak. Vill ju inte att brödet ska smaka skit men jag är inte så jättekräsen, fever har ju lyckats med bröd gjort på i princip bara protein hur har karln gjort,,, kan man köpa brödet någonstans annars?

    #907658

    Jag undrar ifall det krävs någon syrlig ingrediens när man gör bröd för att det skall funka med bikarbonat som jäsmedel? Har för mig att jag läst det någonstans men minns inte…

    När jag bakar fikakakor brukar jag använda äppelmos som bas istället för typ olja, och det är ju lite syrligt, men det kanske inte är så kul med äppelmos i matbröd… ;)

    #907659

    Det har jag aldrig hört talas om, jag har bakat bröd med enbart salt, dinkelmjöl, vatten och bikarbonat och det jäste finfint.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.