Home › Forums › Matlagning och Recept › Lunch tips – Nyttigt, Gott & Enkelt
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
16 september, 2008 at 21:21 #278877Anonym anvandareMember
Hej på er!
Det jag vill få ut av denna tråden är recept på nyttiga, goda & enkla mål som man lätt fixar ihop & sen tar med sig till jobbet.
Som ni säkert förstår, ju lättare det är att laga/röra ihop målen ju bättre är det. Då får alla en större chans att hinna me lunch lådan till jobbet
Denna tråden kan gynna många här på forumet, så kör igen med recepten
16 september, 2008 at 21:21 #56642Anonym anvandareMember16 september, 2008 at 22:46 #278878Anonym anvandareMemberMakrill i tomatsås, typ tre till fyra skivat mörktbröd, frukt med.
Gott som fan!16 september, 2008 at 23:24 #278879Anonym anvandareMemberNär du lagar middagen så gör du lite mera så det räcker till en matlåda, så vips har du en matlåda till lunchen på jobbet.
16 september, 2008 at 23:41 #278880Anonym anvandareMemberEn Burk Keso Naturell.
Näringsvärde
Per 100 g ca 1 dl:Energivärde 380 kJ/ 90 kcal
Protein 12 g
Kolhydrat 2 g
Fett 4 g+
Abbas tonfisk i vatten
Näringsvärde per 100 g utan lag:
Energi: 480 kJ / 110 kcal
Protein: 25.0g
Kolhydrat: 0.0g
Fett: 1.0g17 september, 2008 at 15:35 #278881Anonym anvandareMemberbustz0rz wrote:När du lagar middagen så gör du lite mera så det räcker till en matlåda, så vips har du en matlåda till lunchen på jobbet.Men guuuud vad smart!:p Skämtar bara ! Håller med föregående talare. Du kan även göra en extra smörgås på morgonen och ta med ”Varma Koppen” + 2 kokta ägg
17 september, 2008 at 18:59 #278882Anonym anvandareMember3 Rågkusar, 3 ägg, 3 skivor skinka + ev, lite majonäs
Tag rågkusarna och värm dom till önskad temperatur ifall frysta.
Stek de 3 äggen i en stekpanna
Lägg ett stekt ägg i varje skiva bröd
Klicka ut lite majonäs ovanpå ägget
Lägg på en skiva rökt eller kokt skinkaVoilá
21 september, 2008 at 20:22 #278883Anonym anvandareMemberTack för era tips!
Gärna fler tips som liknar middagsmat. Då man ska orka träna efteråt.
/ Johan
21 september, 2008 at 22:07 #278884Anonym anvandareMemberSteka en kyckíng och koka lite ris/bulgur är ju inte direkt svårt eller tar lång tid. Lite kryddor och möjligtvis lite snabbt ihopvispad currysås funkar utmärkt.
21 september, 2008 at 23:00 #278885Anonym anvandareMemberKoka gröt när du kommer hem, käka fil och müsli kanske, fixa ett par mackor, värm ett gäng piroger etc. Finns ju hur mycket som helst som går toksnabbt och smakar bra.
22 september, 2008 at 07:45 #278886Anonym anvandareMemberEn annan snabb rätt. Koka nudlar (de med kryddpåse i)och kläck 2 ägg i som du försiktigt rör i! Mättar bra!
25 september, 2008 at 19:04 #278887Anonym anvandareMemberhur gör man den där currysåsen då?? är urdålig på att laga mat . lr stod det kanske ? kunde man ta kesella till såsen me. Äter alltid bara ris o kyckling utan sås, blir så torrt.
25 september, 2008 at 19:49 #278888Anonym anvandareMemberNågot jag börjat missbruka lite smått är havregrynsgröt med apelsin och keso i.
Detta kryddat med både kanel och pepparkakskrydda smakar nästan som glögg.29 september, 2008 at 21:16 #278889Anonym anvandareMemberJag resonerar iaf som så att lunchen är mitt största mål om dagen, speciellt när jag tränar efter jobbet. Då kan man inte äta några mackor eller varma koppen. En lagom stor portion lagom fördelad med protein, kolhydrater och grönsaker.
Tex, laga laxfile i ugn, med rotfrukter och ha en kall god sås till finns enkla påsar att köpa och bara blanda med gräddfil eller liknande. Smidigt, maten lagar sig själv i ugnen och man har tid för annat.Kyckling med wook grönsaker och ris.
Pannbiffar, bara att göra massor och frysa in, koka potatis till.
Pasta, med oändliga olika pasta såser, jag har hur mycket tips som helst..29 september, 2008 at 21:18 #278890Anonym anvandareMembermia77 wrote:hur gör man den där currysåsen då?? är urdålig på att laga mat . lr stod det kanske ? kunde man ta kesella till såsen me. Äter alltid bara ris o kyckling utan sås, blir så torrt.Det enklaste sättet är att ta färdig såser på påse. Pulverform och bara att blanda med mjölk eller vatten. Annars gör man från grunden, men det är alltid knepigt att få dem goda. Sånt man får prova sig fram med. :up:
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.