Home › Forums › Matlagning och Recept › Recept Fulla Med Protein
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
6 juli, 2006 at 11:18 #294150Anonym anvandareMemberSara wrote:Nej, det är bara vitan som går att använda. Har man gulan med går det inte att vispa till hårt skum.
okey, tack då vet jag. Ska testa den i morgon
12 juli, 2006 at 11:29 #294151Anonym anvandareMemberproteinrikt var d i denna tråden va?
Till höger i bild… ”Kvarg chokladkanel med jordgubbar (& cashewnötter)”
*kvarg 500g
*jordgubbar ca 10st eller efter smak… nån av dom änvänds som topping… 😮
*kanel efter smak
*havremjölk ca 1dl
*whey 80 protein pulver Star nutrition chokladsmak 1 skopa = en halv dl.
*Kakao 1 tsk … plus lite som topping
*sötningsmedel efter smak…
*(1 påse naturella cashewnötter a`100g)Ta en skål, lägg i kvargen… blanda en prottedrink med pulver & havremjölk… blanda detta med kvargen.. tillsätt kanel, kakao, sötningsmedel & rör om igen… smaka av… när du är nöjd med smaken så… i med jordgubbar, delade i bitar… (i med cashewnötter)… rör om igen.. toppa med nån jordgubbe och lite kakao
Skulle haft i cashew nötter i denna mix, men när ja skulle ta fram påsen så hitta ja ingen, har förmodligen varit uppe på natten o ätit upp den.. så ja fick va utan nötter, men tanken var att d skulle va nötter i hehe, men d blev väldigt gott utan, säkert ännu godare med nötter i! Här har vi väl ändå en proteinbomb? hehe
13 juli, 2006 at 16:26 #294152Anonym anvandareMemberJag är galen i kladdkakor, men som alla vet är det :nono: här. Idag hittade jag ett ica recept som jag gjorde om lite, det blev kanon faktiskt! Fick över tre äggulor ifrån Fridas blåbärspannkaka så jag slängde ner dom där i.
den här kakan blev krämig i mitten….. nog tack vare äggulorna..2 ägg + 3 överblivna äggulor, (i rec.stod det 3 ägg från början)
1 ½ dl.socker + 1 dl sötningsmedel. (kanske kan man minska sockret ännu mer?)
½ dl.vetemjöl + ½ dl. bakepro (kanske kan man ta bort mjölet helt??)
½ tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 gr. Milbona kvarg
rivet skal av 1 limeVispa ägg o socker pösigt, rör ner resten. Häll i lätt smörjd o bröad pajform.
Grädda 25 minuter i 200* mitten av ugnenär alltid skeptisk till att förstöra chokladsmak med andra grejer, men limen visade sig vara pricken över i:et!
till detta rörde jag ihop en klick Milbona med lite minimjölk o vaniljsocker, sötningmedel……friskt o fräscht!
SMAKLIG!
15 juli, 2006 at 22:12 #294153Anonym anvandareMemberingen ätardag för mig idag men ändå en god kaka att avnjuta
LIME-KAKA[/b]
blanda ihop följande:
2 ägg
2 dl sötningsmedel
200 g kesella
1 dl bakepro
1 pressad lime
2 tsk bakpulver2 stora bitar där varje bit innehåller: 260 kcal: 30 g protein…..minns inte resten
in i ugnen ca 20 min på 200 grader. (tills den stelnat i mitten)
29 juli, 2006 at 16:58 #294154Anonym anvandareMemberidag svängde jag ihop lowcarb-muffins som jag ska ta med mig till paris när jag ska vistas där i 4 dagar trots diet :emo-thumb
LINFRÖMUFFINS[/b]
50 g krossade linfrön
100 g krossade jordnötter
40 g choklad-proteinpulver
1 tsk bakpulver
1 dl sötningsmedel
2 msk (10 g) kakao
1 ägg
100 g kesella
1 dl vattenrör ihop allt och in i ugnen i smorda muffin-formar.
30 min på 175 grader.innehåll per muffin (6 st): 204 kcal: 17 g protein, 14 g fett….några fjuttgram kolisar.
30 juli, 2006 at 11:46 #294155Anonym anvandareMembervars kan man köpa bakepro?
30 juli, 2006 at 12:19 #294156Anonym anvandareMemberdalblads nutrition
30 juli, 2006 at 12:23 #294157Anonym anvandareMembertestade oxå detta som jag hittade recept på nätet…
MICROBRÖD[/b] :emo-thumb
20 g sojamjöl
1 ägg
15 g mald mandel
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
En gnutta salt
Ev. lite olja eller smör till att smörja formen medBlanda alla ingredienser väl.
Lägg smeten in en liten form med ett par cm höga kanter, som tål att micras.
Micra i 2 minuter.innehåll: 290 kcal , 17 g protein , 22 g fett
30 juli, 2006 at 14:43 #294158Anonym anvandareMemberja helgen bjöd på en del matlagning som avkoppling :up:
här kommer dagens lunch med inspiration från optimum nutritions hemsida
POTATISPANNKAKA[/b]
20 g bakepro
150 g potatis
3 äggvitor
1/2 tsk kanel
~15 g havregryn
lite olja till stekning
Mikra potatisen med skal på full effekt i en mikrovågsugn 5-8 minuter. Skala potatisen och mosa ner den tillsammans med de andra ingredienserna i en skål. Stek 2-3 minuter på var sida och servera ”pannkakan” med sötningsmedel. :nod
innehåll: ca 350 kcal , 30 g protein, 30 g kolhydrater, ca 5 g fett31 juli, 2006 at 16:03 #294159Anonym anvandareMemberhar precis bakat nåt sconesliknande bröd som jag tänkte dela med mig av
detta blandas ihop först
1 1/2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 1/2 dl slow fx choklad
2 tsk bakpulver
lite saltsen tar man och smälter 50 gram smör och häller i och rör ihop till nåt grynigt
avsluta med att blanda en dl mjölk och ett ägg och rör ihop allt till gegga.stek i ugnen i några minuter på 225grader
smaka faktiskt rätt gott fast mina smaklökar har utsatts för mycket konstiga blandningar så jag lovar inget
31 juli, 2006 at 21:25 #294160Anonym anvandareMemberVad är det för sötningsmedel du använder Athleticmia som du bakar i ugn med?
Tål ditt sötningsmedel värme?
1 augusti, 2006 at 08:57 #294161Anonym anvandareMemberbarceras wrote:Vad är det för sötningsmedel du använder Athleticmia som du bakar i ugn med?Tål ditt sötningsmedel värme?
hermesetas funkar bra! tror oxå canderel funkar. det står på paketet om det går bra att baka med.
1 augusti, 2006 at 10:47 #294162Anonym anvandareMemberathleticmia wrote:hermesetas funkar bra! tror oxå canderel funkar. det står på paketet om det går bra att baka med.Ok tack, då vet jag
Själv kör jag Cologram, hittar inte någonstans på paketet om det tyvärr, får väl köpa hermesetas istället
1 augusti, 2006 at 14:21 #294163Anonym anvandareMemberjag undar vad kvarg är? alridg hörtalas om det.:what:
1 augusti, 2006 at 15:12 #294164Anonym anvandareMemberdetsamma som kesella
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.