Recept Fulla Med Protein

Home Forums Matlagning och Recept Recept Fulla Med Protein

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 205 total)
  • Author
    Posts
  • #294180

    Håller just i detta nu på att göra denna rätt som luktar smaskens, det jag dock undrar över är ifall det bara är min som har blåst upp som en ballong? Mixtrade lite med receptet och bytte ut kycklingkasslern mot vanlig skinka och skippade bananen och curryn.. Tycker inte det borde bli såå konstigt ;)

    Sara wrote:
    Kycklingquiche [/b]

    250 g kvarg
    3 ägg
    150 g kycklingkassler
    1 rödlök
    2 burkar kantareller
    75 g riven ost (10%)
    30 g cashewnötter
    1 banan
    curry

    Stek hackad rödlök och kantareller tillsammans med curry.

    Blanda ihop kvarg och ägg till en jämn smet. Salta och peppra. Rör ner riven ost (spara lite att lägga uppepå), tärnad kycklingkassler, cashewnötter och den stekta löken och kantarellerna. Bred ut smeten i en pajform och garnera med skivade bananer, eventuellt extra curry och det som är kvar av den rivna osten.

    Grädda i 200 grader varm ugn, ca 30 minuter. Ta ut formen och låt stå och stelna till i ca 5-10 minuter innan den skäres upp.

    Delar man den på tre så innehåller varje portion ca:

    Kcal: 360
    Protein: 39 g
    Kolhydrat: 16 g
    Fett: 15 g

    Edit: Nu såg jag att Mia kanske menade att det endast skulle vara bakverk i den här tråden…. Men men, något ska väl ätas INNAN desserten oxå *s*

    #294181

    Det hela sjönk ganska kraftigt direkt när det kom ut ur ugnen så nu var det problemet avklarat :)

    #294182

    kanske någon som postat recept på liknande förut men det här har jag levt på senaste dagarna såååååååååå gott!

    OSTKAKA[/b]

    4 ägg
    5 msk sötningsmedel
    500 gr. Milbona kvarg
    ½ dl mjöl (vete, går bra med dinkel också)
    3 dl minimjölk
    ½ dl hackade nötter
    några droppar bittermandel-essens (så den smakar som Frödinges:pop: )

    Vispa ägg o sötningsmedel. Rör ner resten. Häll i lätt smord 1½ liters-sockerkaksform och in i mitten av ugnen., 175* tills det ser fint ut, ca 60-70 min.

    lite sylt och lite minikeso till :P

    har inte räknat ut värdet på den, men du är grym på sånt [/b]Mia;)

    #294183

    kan man säkert

    #294184

    bra fråga…bakepro har neutral smak…

    #294185

    Nu ska här bakas! :D

    #294186

    Ujujuj mycket inspiration man fick här!:up:

    #294187
    Paula wrote:
    kanske någon som postat recept på liknande förut men det här har jag levt på senaste dagarna såååååååååå gott!

    OSTKAKA[/b]

    4 ägg
    5 msk sötningsmedel
    500 gr. Milbona kvarg
    ½ dl mjöl (vete, går bra med dinkel också)
    3 dl minimjölk
    ½ dl hackade nötter
    några droppar bittermandel-essens (så den smakar som Frödinges:pop: )

    Vispa ägg o sötningsmedel. Rör ner resten. Häll i lätt smord 1½ liters-sockerkaksform och in i mitten av ugnen., 175* tills det ser fint ut, ca 60-70 min.

    lite sylt och lite minikeso till :P

    har inte räknat ut värdet på den, men du är grym på sånt [/b]Mia;)

    Skulle va kul att se bild på den… please
    Vill ha nåt att jämföra lite med.

    #294188

    På min födelsedag fick vi cheesecake i ett glas serverat som efterrätt och det var så sjukt gott så jag försökte göra en kopia idag.

    Det var sukt lätt att göra och blev mycket smaskigt.

    Recept:
    200 g philadelphia 7%
    250 g lättkesella
    1,5 florsocker (eller sötningsmedel eller nåt)
    1 halv pressad citron
    ett gäng lightdigestive fullkorns kex

    Rör ihop allt utom kexen. Varva smeten och grovt smulade kex i ett glas, in i kylen ett par timmar och sen: Smaskens!

    Den på resturangen var snäppet godare, men den var nog ingen light variant heller. Sen hade jag smulat kexen lite för mycket och kunde haft lite mer kex i. Nästa gång blir det perfekt.

    #294189

    nej nu var det allt för länge sedan jag postade i den här tråden….skärpning!! 👿
    proteinbaket består så här kommer ett smaskensrecept!

    TACOPAJ[/b]

    Deg:
    100 g dinkelmjöl
    10 g tacokrydda
    250 g kesella
    10 g rapsolja

    Blanda allt. tryck ut i form o grädda 15 min på 200 grader.
    Ta ut pajskalet o fyll med följande…

    Fyllning: (som är stekt)
    250 g nötfärs
    lök
    1 burk krossade tomater
    1 msk tomatpuré
    140 g majs
    vitlök
    tacosås(valfritt)
    cayennepeppar
    salt

    Två rejäla bitar blir det…Oj, nu har jag glömt skriva upp näringsvärde men den som gillar att räkna får fylla i… 8)

    #294190

    Här kommer en förbaskat god kaka men det krävs specialingredienser som kokosmjöl, som jag beställt från usa! finns på [www.netrition.com] . många andra spännande lowcarbprodukter dessutom ;)

    BANAN/KOKOSKAKA[/b]

    Blanda följande…

    5 äggvitor
    1 äggula
    1 dl sötn.medel
    250 g kesella
    70 g kokosmjöl
    35 g bananvassle
    2 tsk bakpulver
    1 tsk kanel
    lite vatten
    1 banan

    Grädda på 200 grader tills det blivit fast….prova med sticka…

    4 delar: 167 kcal/del: 21 g protte, 3 g fett, 14 g kolisar.

    MYCKET GOTT………..:pop:

    #294191

    Tack, tack, tack för att du lyfte upp denna tråd (med två nya recept dessutom:)).
    är relativt ny här på forumet så jag har missat denna fenomenala tråd, här ska lagas mat

    #294192

    Det var fina recept.

    Men tål proteinpulver att upphettas t.ex. i ugn ?
    100% proteinpulver kanske blir kvar 10 % (jag gissar)

    Hur är det egentligen ?
    Vid vilken temperatur förstörs proteinpulver ?

    Jag vet att vitaminer är temperaturkänsliga.

    #294193
    REP wrote:
    Det var fina recept.

    Men tål proteinpulver att upphettas t.ex. i ugn ?
    100% proteinpulver kanske blir kvar 10 % (jag gissar)

    Hur är det egentligen ?
    Vid vilken temperatur förstörs proteinpulver ?

    Jag vet att vitaminer är temperaturkänsliga.

    ingen aning….mendå borde ju allt protein förstöras som man tillgar i ugn , eller? typ fisk, kött…

    #294194
    athleticmia wrote:
    ingen aning….mendå borde ju allt protein förstöras som man tillgar i ugn , eller? typ fisk, kött…

    Jag vet att all kött, fisk och växt proteiner fungerar bra under värmebehandling, magen tar upp bättre. Så har det alltid varit så.

    Men proteinpulver är en färdigt behandlad produkt (förspjälkat, fler grenat osv). Utvecklat advancerat av kost o hälso industri. Då kan man föreställa att produkten är dyra o känsliga.

    Men om någon här forum som är expert på om kvalitiv proteinpulver passar till matlagning som använder upphettning i t.ex. ugn ?

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 205 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.