Home › Forums › Matlagning och Recept › Recept på Proteinvåfflor sökes!!!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
18 mars, 2011 at 13:37 #58538Anonym anvandareMember18 mars, 2011 at 13:37 #330569Anonym anvandareMember
Jag har tänkt att göra våfflor på lördag till mig och min sambo. Men även om det är min ätardag så skulle jag uppskatta lite tips på att få in en högre proteinhalt i våfflorna.
Jag är inte ett fan av fluff på våfflorna så vill gärna skippa det!
Alla tips är välkomna!
18 mars, 2011 at 13:38 #330570Anonym anvandareMemberDra i lite whey?
18 mars, 2011 at 13:40 #330571Anonym anvandareMemberNykropp wrote:Dra i lite whey?Testade det sist men det blev inte så lyckat efter gräddningen. har dock bara provat med färdig våffelmix
18 mars, 2011 at 14:15 #330572Anonym anvandareMemberkanske är helt ute och cyklar men borde inte bake pro funka? eller kanske blir samma resultat som med whey, någon som vet om det skulle funka bättre? för du gav mig idén att testa på våfflor
18 mars, 2011 at 15:15 #330573Anonym anvandareMemberVarför inte bara göra vanliga våfflor och ta en proteindrink vid sidan av.
18 mars, 2011 at 15:22 #330574Anonym anvandareMemberQuinn wrote:Varför inte bara göra vanliga våfflor och ta en proteindrink vid sidan av.Jag ser svaret allt för ofta och för varje gång blir jag lite gladare
Varför förstöra god mat liksom18 mars, 2011 at 15:26 #330575Anonym anvandareMemberQuinn wrote:Varför inte bara göra vanliga våfflor och ta en proteindrink vid sidan av.Det är på tok för lätt!!!
18 mars, 2011 at 16:12 #330576Anonym anvandareMemberJag gjorde en smet på 3 ägg och 1,5 dl chokladkasein, dock plättar/pannkakor dock, vart jävligt gott
20 mars, 2011 at 08:25 #330577Anonym anvandareMemberNykropp wrote:Det är på tok för lätt!!!Absolut och lite tråkigt är det också Men jag testade igen med whey vanilj fast i egengjord smet, funkade hur bra som helst:)
20 mars, 2011 at 10:23 #330578Anonym anvandareMemberOm du ska grädda dem, vilket man gör, ska du välja ett protein som inte förstörs av värme.
Sist jag käkade våfflor rörde jag ner en skopa jordgubbsprotein (isolat) med glassen, vevade ihop det bara. Kompleterade givetvis med en choklad-shake till
22 oktober, 2011 at 13:18 #330579Anonym anvandareMemberHittade detta recept på en hemsida, kan ha varit Seth Ronlands. Brukar även bland i någon skopa proteinpulver med chockladsmak i smeten.
Här är receptet iaf! :up:
Ingredienser
240g äggvita
20g äggula
250g lätt kesella/mini keso
80g havregryn
1dl mini mjölk
1 tsk bakpulver
Sötningsmedel och kanel efter smak
1tsk saltMixa allt under någon minut, så att det blir en fin pannkaksmet. Värm en reflonpanna på medelvärma. Ta ett dl mått och häll i smeten i pannan. Stek ordentligt ca 2-3min på varje sida.
Smeten räcker till ca 7-8 ”tjocka” pannkakor.Näringsvärde på en sats pannkakorna
Protein 67,4g
Kolhydrater 61,5g
Fett 16g
Kalorier: 670De fungerar även väldigt bra till att göra våfflor på.
22 oktober, 2011 at 20:13 #330580Anonym anvandareMemberLudde H wrote:Hittade detta recept på en hemsida, kan ha varit Seth Ronlands. Brukar även bland i någon skopa proteinpulver med chockladsmak i smeten.Här är receptet iaf! :up:
Ingredienser
240g äggvita
20g äggula
250g lätt kesella/mini keso
80g havregryn
1dl mini mjölk
1 tsk bakpulver
Sötningsmedel och kanel efter smak
1tsk saltMixa allt under någon minut, så att det blir en fin pannkaksmet. Värm en reflonpanna på medelvärma. Ta ett dl mått och häll i smeten i pannan. Stek ordentligt ca 2-3min på varje sida.
Smeten räcker till ca 7-8 ”tjocka” pannkakor.Näringsvärde på en sats pannkakorna
Protein 67,4g
Kolhydrater 61,5g
Fett 16g
Kalorier: 670De fungerar även väldigt bra till att göra våfflor på.
Andreaz Engström’s recept, de blir helt okej pannkakor våfflorna tycker jag har en tendens att fastna lite i järnet men smörjer man bara på med olja funkar det fint
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.