Home › Forums › Matlagning och Recept › Sås till sallad!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
18 november, 2010 at 06:21 #54721Anonym anvandareMember18 november, 2010 at 06:21 #138567Anonym anvandareMember
Ska snart börja min deff och har då lagt in kyckling sallad som lunch någon dag, för att göra det kort så gillar jag sås på sallad..
Någon som har ett bra recept på en god sås som jag då kan ha när jag deffar som innehåller så lite kalorier och liknande som möjligt.Mvh
18 november, 2010 at 08:35 #138568Anonym anvandareMemberkvarg blandad med tacosås och kryddor, lågt på kolisar och hyffsat med protein.
18 november, 2010 at 15:15 #138569Anonym anvandareMemberAlbin wrote:kvarg blandad med tacosås och kryddor, lågt på kolisar och hyffsat med protein.Okej tack! detta ska provas:)
18 november, 2010 at 15:15 #138570Anonym anvandareMemberDéjà vu
18 november, 2010 at 15:59 #138571Anonym anvandareMembermccarlsson wrote:Déjà vuhaha!
För att komma med några andra tips som inte innehåller dödskvarg, så är väll en shysst dressing supergott till kycklingsallad.
en enkel
Olivolja
balsamvinäger
citron/lime
salt och peppar
HonungEller samma men byt honung mot fransk senap.
Vill man ha en lite tjockare dressing/sås, då är denna min favvorit till kyckling
Turk/grekisk yoghurt
majonnäs (går även bra utan)
pressad lime
honung
pressad vitlök
salt och pepparFunkar även med Creme fraiche. Tycker man det är för tjockt för att ringla över salladen kan man spä ut med filmjölk.
Inte jätte kalorisnålt, men äter man sallad till kycklingen kan väll det knappast vara ett problem?
18 november, 2010 at 16:31 #138572Anonym anvandareMemberDeff i all ära, men mat av kvalité är något som är svårslaget under en såpass hungrig period Bra förslag där Gober!
18 november, 2010 at 17:17 #138573Anonym anvandareMemberEn nyttig god och billig sås som jag gjorde häromdagen var löjligt enkel. En emulsionssås där jag dock lät äggvitan följa med, jag separerade den inte som man oftast gör.
50 gram smör, ett ägg samt vitlökspulver. Inga mer konstigheter än så.
Smält smöret och dra sedan ner plattan på medelvärme. Kläck ner ägget och i med vitlökspulver efter behag. Rör sedan om på den låga värmen och se till så att den inte skär sig och att det inte blir ”stekt ägg” i botten.
När äggvitan koagulerat lagom och såsen emulgerat är det klart. Det blir lite som en hybrid av vitlökssmör/äggsås/bearnaisesås. Nyttigt, enkelt, billigt och gott. Jag åt den till fläskkarré dag 1 och till falukorv dag 2.
19 november, 2010 at 02:56 #138574Anonym anvandareMemberTack så mycket! Allt ska provas:)
19 november, 2010 at 20:56 #138575Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:En nyttig god och billig sås som jag gjorde häromdagen var löjligt enkel. En emulsionssås där jag dock lät äggvitan följa med, jag separerade den inte som man oftast gör.50 gram smör, ett ägg samt vitlökspulver. Inga mer konstigheter än så.
Smält smöret och dra sedan ner plattan på medelvärme. Kläck ner ägget och i med vitlökspulver efter behag. Rör sedan om på den låga värmen och se till så att den inte skär sig och att det inte blir ”stekt ägg” i botten.
När äggvitan koagulerat lagom och såsen emulgerat är det klart. Det blir lite som en hybrid av vitlökssmör/äggsås/bearnaisesås. Nyttigt, enkelt, billigt och gott. Jag åt den till fläskkarré dag 1 och till falukorv dag 2.
Testade denna, fast med 25 gram smör, men behöll antalet ägg. Ren ner en vitlöksklyfta och kryddade med lite dragon. Kanoners! Jäkligt god.
20 november, 2010 at 16:16 #138576Anonym anvandareMemberTomas Tryffel wrote:Testade denna, fast med 25 gram smör, men behöll antalet ägg. Ren ner en vitlöksklyfta och kryddade med lite dragon. Kanoners! Jäkligt god.:up:
Hur blev konsistensen? Det borde ju bli lite tjockare med större andel
ägg. Kan tänka mig att våra såser var goda båda två men ändå olika. Min med dubbelt så mycket smör och vitlökspulver istället för färsk vitlök. Men båda låter riktigt goda.26 november, 2010 at 09:58 #138577Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote::up:Hur blev konsistensen? Det borde ju bli lite tjockare med större andel
ägg. Kan tänka mig att våra såser var goda båda två men ändå olika. Min med dubbelt så mycket smör och vitlökspulver istället för färsk vitlök. Men båda låter riktigt goda.Den blev säkert lite tjockare, som du säger, för härligt krämig var den. Märkbart äggig också, men det gillar ju jag
Din var nog mer åt en ”vanlig” sås håll iom smör-ägg-förhållandet. Måste testa den varianten snart! -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.