Ska man mäta maten innan man tilllagar den eller efter ?

Home Forums Matlagning och Recept Ska man mäta maten innan man tilllagar den eller efter ?

  • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #53925
    #135290

    Ja , som rubriken lyder! tillagade själv nötfärs biffar idag på 100 g styck , och efter att jag stekt dom så vägde varje 100 grams biff 30 mindre , alltså 70 g per styck… ska man beräkna kalorier av dom där 100 g före tillagning eller 70 g efter tilllagning?:)

    #135291

    innan tillagning…

    #135292

    Jag mäter bara gurkan.

    annars +1 ett på albin.

    #135293

    okej men tack ändå!! :)

    #135294

    och makaroner o pasta väger mer efter till lagning för de suger upp vatten

    #135295
    Flessa wrote:
    Det är fel. De näringsvärden som står på förpackningen är för varans torrvikt = otillagat tillstånd. Det ska du räkna på.

    Öh, ja han menade nog inte något annat… bara att pasta väger mer efter tillagning.

    #135296
    albin wrote:
    Öh, ja han menade nog inte något annat… Bara att pasta väger mer efter tillagning.

    +1

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.