- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
17 april, 2007 at 16:21 #489077Anonym anvandareMemberAllan wrote:[http://www.suntliv.nu/AFATemplates/Page.aspx?id=9708]Quote:Hon betonar att ägg är ett näringsrikt livsmedel som innehåller nästan alla näringsämnen som vi behöver. Undantaget är vitamin C.
Ägg innehåller inget niacin överhuvudtaget.
17 april, 2007 at 21:56 #489078Anonym anvandareMember”’…är ett näringsrikt livsmedel som innehåller nästan alla näringsämnen som vi behöver.'”
17 april, 2007 at 22:27 #489079Anonym anvandareMemberAllan wrote:”’…är ett näringsrikt livsmedel som innehåller nästan alla näringsämnen som vi behöver.'”Quote:Hon betonar att ägg är ett näringsrikt livsmedel som innehåller nästan alla näringsämnen som vi behöver. Undantaget är vitamin C.…
22 april, 2007 at 20:23 #489080Anonym anvandareMemberrått eller kokt innehåller ett ägg 3 mg niacin per 100 g.
äggula 3,3 mg, äggvita 2,6 mg.22 april, 2007 at 23:14 #489081Anonym anvandareMemberAllan wrote:rått eller kokt innehåller ett ägg 3 mg niacin per 100 g.
äggula 3,3 mg, äggvita 2,6 mg.Niacinekvivalenter är det ju du angett. Då har man räknat med att äggs hela tryptofaninnehåll omvandlas till niacin och eftersom tryptofan är en essentiell aminosyra är det inte så lyckat. Fortfarande så innehåller ägg inget niacin.
1 maj, 2007 at 22:05 #489082Anonym anvandareMemberNä men ändå tillgodogör sig kroppen niacin från ägg.
8 augusti, 2007 at 08:36 #489083Anonym anvandareMemberHur är näringsämnena för ett rått/kokt ägg?
8 augusti, 2007 at 09:02 #489084Anonym anvandareMembernolime wrote:Hur är näringsämnena för ett rått/kokt ägg?Samma, det är absorbtionen i våra kroppar som skiljer sig åt vid rått eller tillagat ägg, inte innehållet i nämnvärd utsträckning. Förmodligen innehåller ett rått ägg lite mer av värmekänsliga mikronutrienter o.s.v.
Vill du veta på ett ungefär hur mcket av vad ett ägg innehåller så kolla i SLV:s livsmedelsdatabas t.ex.
[http://192.121.81.11/livsmedelsok/?epslanguage=SV]
5 mars, 2008 at 20:09 #489085Anonym anvandareMemberDet du sa om att dom skall vara kokta.
Jag brukar ofta göra omelett eftet träningen, det är väll sak samma?
Borde ju inte påverka om det dom är kokta eller stekta?MVH
5 mars, 2008 at 20:56 #489086Anonym anvandareMemberkermiit wrote:Det du sa om att dom skall vara kokta.
Jag brukar ofta göra omelett eftet träningen, det är väll sak samma?
Borde ju inte påverka om det dom är kokta eller stekta?MVH
Stekning är också tillagning.
Är du orolig över eventuella mikroorganismer så vändstek ägget. Risken är dock liten. Mutagener som kan uppstå vid stekning är också petitesser, stek med sunt förnuft bara. Det ger ju sig självt med tanke på att överstekt ägg smakar skit.
5 mars, 2008 at 21:57 #489087Anonym anvandareMemberTack för den informationen ! Jag äter en hel del ägg och mina föräldrar har sagt till mig att det är inte bra att äta för många. Nu vet jag att det inte är det
7 mars, 2008 at 13:10 #489088Anonym anvandareMemberQuote:Inte många vet att det är kolesterol som ”förstört” av för mycket solljus, och således ger huden ett ”irriterat” utseende.Jag förstår inte riktigt vad som menas med där.. Är kolesterol bra elller dålig när man solat för mycket?
14 april, 2008 at 20:52 #489089Anonym anvandareMemberJaha då blir det att tugga i sig ännu ett smaskigt kokt ägg. Tur att man jobbar på ett ställe som har massor av kokta ägg så att man kan äta ägg i massor.
8 juni, 2008 at 14:54 #489090Anonym anvandareMemberKäkar 12+ ägg om dagen.
En bra dag, då tillgången är stor kan det bli 24 st!
Fastän det kan verka som mycket så tappar jag i fett då.8 juni, 2008 at 15:11 #489091Anonym anvandareMemberOj -Viktor-, det var inte dåligt
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.