Dags att göra tävlingsbiff av thaibiffen!

Home Forums Dagböcker Dags att göra tävlingsbiff av thaibiffen!

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1,201 through 1,215 (of 1,355 total)
  • Author
    Posts
  • #313626

    Oooh, kul med recept! Kanske ska kolla lite efter lite ingredienser till det där när jag är i den lilla asiatiska butiken nästa gång. De har alltid så mycket roligt där så man kan gå runt och bara titta på alla märkliga fiskar, kryddor osv… :)

    #313627
    Gober wrote:
    Trevligt med lite recept så man blir lite inspirerad att gå ner till dom asiatiska butikerna och handla lite.

    Vad är det på bilden längst ner, dom gråa klumparna?

    Härligt att du fick inspiration! De gråa klumparna är moo luuk-chin (thaiköttbullar av gris, INTE mig alltså).

    Tomas Tryffel wrote:
    Lysande! Tack!
    Jag undrar också vad de grå klumparna är. Är de ungefär som de där ”fläskbollarna” man får i soppan?
    Och bilden till vänster om bollarna ser ju sjukt lockande ut.

    Det var så lite så. Den salladen är godare utan den där illaluktande fisken som ligger i. Är den thailändska versionen av surströmming som jag heller inte uppskattar men populär bland de flesta thai.

    Tommy Ivarsson wrote:
    Oooh, kul med recept! Kanske ska kolla lite efter lite ingredienser till det där när jag är i den lilla asiatiska butiken nästa gång. De har alltid så mycket roligt där så man kan gå runt och bara titta på alla märkliga fiskar, kryddor osv…

    Gör så. Några basvaror du bör ha hemma för att få till den thailändska touchen är följande:

    Fisksås (nam pla)
    Ostronsås
    Någon form av soya
    Chili (prik), går även att frysa
    Kaffirblad, går att frysa
    Citrongräs, går att frysa
    Någon form av curry, gul, röd eller grön
    Någon form av chilipaste
    Kokosmjölk
    Koriander rot, skär av den färska du köper och frys in.
    Skaldjursbuljong
    Kycklingbuljong
    Monosodium glutamat
    Vitlök
    Färsk ingefära, går att frysa
    Galangal, går att frysa

    På detta kommer du ganska långt och får komplettera med div färska grönsaker, örter etc.

    Så då var det gårdagens ryggpass att redovisa.

    Rygg:

    Latsdrag: 1×12, 60kg, 1×10, 80kg, 1×8, 90kg, 1×8, 95kg.
    Sittandes rodd i maskin: 1×10, 70kg, 1×8, 85kg, 1×8, 90kg, 1×8, 95kg.
    Marklyft i smith: 1×12, 60kg, 1×10, 100kg, 1×8, 140kg, 1×8, 160kg.
    Liggandes hantelrodd: 1×10, 22kg, 3×8, 27kg.
    Latsdrag med supinerat grepp: 2×12, 60kg.

    Moderat tempo. Kändes bra genom hela passet. Kontakten var där och styrkan kändes ok. Ska inte klaga över något så var allmänt tillfreds. Det är roligt att träna!

    Idag har det blivit lugnt. Tvätta och lite thaimassage. Provade en ny denna gång och hon var riktigt bra faktiskt. Hård på handen och in på djupet. Kommer använda henne fler ggr. Tyckte dock att jag var lite konstig då jag hade lite mer muskler än den ordinarie thaien:|!

    Var väldigt hungrig efteråt och maten de hade på massagen lockade inte mig så mycket. Så det lutade åt att sätta ägarinnan i köket hemma hos henne istället. Köpte lite entrecote och ingredienserna till min älskade papayasallad. Tror banne mig hon la i hela pkt med chili i maten. Då även hon satt och chippade efter luft medans vi åt:D!

    #313628
    biffen669 wrote:
    Köpte lite entrecote

    Bra val!
    Jag vet inte vad det är mellan mig och entrecôtebiten men det är min näst starkaste köttkärlek någonsin – fantastiskt gott!

    #313629
    Sam wrote:
    Bra val!
    Jag vet inte vad det är mellan mig och entrecôtebiten men det är min näst starkaste köttkärlek någonsin – fantastiskt gott!

    Det är en fet köttbit, till skillnad mot ryggbiff, oxfilé osv. Fett=smakar gott :D

    #313630

    Och du fortsätter att leverera! Inte bara på träningsfronten :) Den där listan på basingredienser är precis en sådan sak jag behöver.
    Nu är det enda som fattas en lite förklaring till varje bild i fortsättningen, hehe.

    #313631
    Sam wrote:
    Bra val!
    Jag vet inte vad det är mellan mig och entrecôtebiten men det är min näst starkaste köttkärlek någonsin – fantastiskt gott!

    Det är något speciellt när man drömmer sig bort till sommaren och en marinerad grillad entrecote över glödbädd med hemmagjord potatissallad och div tillbehör. Trevligt glatt sällskap och den ljumma sommarkvällen med iskall dryck ger livet en härlig mening!

    Gober wrote:
    Det är en fet köttbit, till skillnad mot ryggbiff, oxfilé osv. Fett=smakar gott

    Inte alltid men fettet ger smak till köttet. En oxfilé lämpar sig inte alltid till grillen då man måste övervaka den hela tiden så den inte blir torr som fnöske utan härligt rosa…

    Tomas Tryffel wrote:
    Och du fortsätter att leverera! Inte bara på träningsfronten. Den där listan på basingredienser är precis en sådan sak jag behöver.
    Nu är det enda som fattas en lite förklaring till varje bild i fortsättningen, hehe.

    Jag tänkte ligga steget före dig denna gång så man fick lite handikapp:p!
    En bild säger mer än tusen ord kära dagboksläsare….

    Det blev en liten sväng till Ikea idag då vi skulle handla lite mer växter till thaien. Ägarinnan skulle bjuda på lunch så det blev naturligtvis svenska klassiker där på Ikea. Åt två rätter och provade på även deras efterrätter för ovanlighetens skull eftersom jag tänkt kanske plocka bort lite bf till sommaren, hahaha. Han i kassan kollade på mig och frågade mig 2 ggr om jag skulle äta allt det själv…Han skulle bara veta vad folk trycker i sig här på forumet och då är min mat bara en förrätt för vissa här!

    [img=http://img716.imageshack.us/img716/6228/201104078681.jpg][img=http://img703.imageshack.us/img703/6394/201104078691.jpg]Lite senare var det dags att ge benen lite stryk. Trött eftersom jag sovit bara 5 tim så då blev det 2 koppar kaffe och en cola zero som PWO.Quads:

    Knäböj: 1×12, 60kg, 1×10, 100kg, 1×8, 140kg, 1×6, 160kg.
    Benpress: 1×12, 250kg, 1×10, 300kg, 1×8, 400kg, 1×8, 425kg (papper).
    Benspark: 2×12, 50kg.

    Vader:

    Ståendes vadpress: 1×12, 70kg, 1×10, 100kg, 1×8, 120kg, 1×8, 140kg, 1×8, 150kg.
    Vadpress i benpressen: 1×10, 200kg, 3×8, 250kg.
    Sittandes vadpress: 2×12, 50kg.

    Mage:

    2 övningar, 4 set per övning och 8-12 reps.

    Moderat tempo. Var mycket piggare jag väl kom till gymmet efter allt koffein och den grymt rejäla lunchen. Vart helt proppmätt men hade några timmar mellan där innan passet så inte maten skull flyga upp. Även om jag inte gick till failure något set. Gjorde lite ökningar i vikterna sedan förra veckan mest för skojs skull. Ben är ju så kul att köra och vem fasen kan tycka det är en plåga?! Tråkigt bara att jag inte kan få köra på så man ser stjärnor och sura uppstötningar igen som förr. Det är hardcore[/b] kära läsare!

    Blev middag hos ägarinnan då jag ändå skulle hjälpa sätta ihop de nya lamporna hon köpt och montera upp dem i taket. Blev en rejäl middag trots att jag inte egentligen var hungrig. Grillad kyckling, thaisoppa, papayasallad, pasta bolognese etc. Hennes bortskämda son ville egentligen att jag skulle göra maten då jag är bättre på ”farang” mat än hans kära moder. Men på thaimat är det ”lights out” för mig jämfört med henne….

    #313632

    hehe, Ikeaköttbullarna ja, ganska äckliga men det är ju lite ett måste att trycka i sig den där stora tallriken när man är där.

    Soppan? med biff såg otroligt god ut, tror jag ska äta på mitt gamla vanliga thaiställe idag bara för det, mycket gott och prisvärt. Men dom är mesiga med kryddningen till oss stackars svennebananer : (

    #313633
    Gober wrote:
    hehe, Ikeaköttbullarna ja, ganska äckliga men det är ju lite ett måste att trycka i sig den där stora tallriken när man är där.

    Soppan? med biff såg otroligt god ut, tror jag ska äta på mitt gamla vanliga thaiställe idag bara för det, mycket gott och prisvärt. Men dom är mesiga med kryddningen till oss stackars svennebananer

    Mat på löpande band, smaklöst, näringsfattigt men billig bukfylla. Laxen var dock helt ok.

    Soppan var god den. Be dem göra riktig thai. Ett thaimaträtt som ”försvenskas” och som ursprungligen är kryddstark blir bara mesig och vattnig om man drar ner på kryddorna.

    Laddad med kaffe och ytterligare en Green Kick i systemet var det dags att avverka veckans sista styrkepass.

    Axlar:

    Baksida axlar i maskin: 1×12, 30kg, 1×10, 50kg, 1×8, 60kg, 1×6, 70kg.
    Axelpress i maskin: 1×10, 40kg, 1×8, 50kg, 1×8, 60kg, 1×8, 70kg.
    Hantelyft åt sidan: 1×12, 12kg, 1×10, 17kg, 2×8, 20kg.
    Hantelshrugs: 1×12, 32kg, 4×8, 42kg.

    Hamstrings:

    Sittandes lårcurl: 1×12, 40kg, 1×10, 50kg, 1×8, 60kg, 1×6, 70kg.
    Raka mark: 1×12, 70kg, 1×10, 90kg, 1×8, 110kg.
    Liggandes lårcurl: 3×12, 40kg (lite för lätt).

    Moderat tempo. Energinivån var hög och styrkenivån var ok. Det har varit en bra vecka utan några större motgångar. Har gjort ökningar i varje pass. Många vilodagar har gjort sitt också även om kcal-överskottet kanske legat lite väl högt.

    Funderade på om man skulle höja proteinintaget och sänka kolisarna lite samt några morgonpromenader i veckan. Men det får vänta tills i maj åtminstone. Snart börjar alla grillningar och mycket annat gott. Då jag inte har några specifika tävlingsplaner för detta år på agendan så kan man släppa lös mer. Då krävs det mera motion eller striktare diet de dagar man inte svullar. Inte för att fåfängan har slagit sig till ro i mitt sinne men behöver ju inte vara skengravid med tjejerna på thaien i alla fall:D!

    Lillen var sugen på lammackorna igår så det blev en vända ner till Hötorgshallen. När man vi ändå var där blev jag sugen på lamm också och passade på att handla lite lammrygg och tänkte även prova på lammlever för att bjuda alla på thaien. Det finns inget lamm på någon thaimeny jag har sett tills dags datum. Men jag älskar lamm och det går att göra så mycket med det….

    [img=http://img856.imageshack.us/img856/180/201104088771.jpg]Lammryggen var underbart mör och god. Men förkokades innan woken ett tag för att göra den perfekt. Blev en grymt het rätt men så härligt mustig. De strimlade limebladen skänker en sådan karaktär till lammet.[img=http://img685.imageshack.us/img685/1843/201104088781.jpg]Levern snabbmarinerades i ostronsås, vitlök, lime och mynta. Grillades och serverades med en syrlig skaldjurssås egentligen men passade bra till levern ändå. Jag hade föredragit ätit levern med rosa kärna men då äter inte de andra tyvärr…[img=http://img33.imageshack.us/img33/4756/201104088801.jpg]Nu ska man slänga ihop en plommonstoppad helstekt fläskkarré med hasselbackspotatis och någon härlig sky till. Jag tror inte jag gjort det till lillen så ska lära honom det idag. Sedan blir det barnmisshandel tänkte jag. Dags att lillen lär sig lite thaiboxning!

    Gårdagens lunch bifogas också….

    #313634

    Just typiskt när träningen känns så där grymt perfekt så blir man dödssjuk! Allting på en gång ungefär, feber, halsfluss, förkyld och pollen-allergin kom tillsammans i ett svart kuvert. Men kanske lika bra att bli av med det så man håller sig frisk nu ett tag?

    Så ingen träning har det blivit av och jag kanske vågar dra av ett pass imorgon. Vi får se hur man känner sig. Kan inte påstå att jag ätit så mycket då min aptit har varit lika med noll. Men igår så kom den tillbaks. Har levt på falukorv och hamburgare under mina sjukdagar. Så det var ett kärt återseende att få äta thaimat igår. Samt även få laga till något med hjärtat;)!

    Thailändska köket är väldigt öppet och alla har sina recept och tillväga-gångssätt. Inget är egentligen fel eller helt rätt. Men grunderna är detsamma. I motsatt till bakning där måtten är vetenskapligt uträknat och större avvikelser genererar i totala misslyckanden. Men igår tänkte jag laga i enlighet med det välkända kulinariska köket från Tjabba Thai! Så det blev lite av ett mandomsprov för mig att laga till en rätt som inte bara skulle se ut som deras mat utan även smaka likadant…

    Pad Pet Nua

    [img=http://img94.imageshack.us/img94/1937/201104138841.jpg]Jag kommer inte ge ut några mått då jag inte ens själv måttar upp något utan gör det med ögat samt det viktigaste av allt, smakar av allt efter som!Ryggbiff (kan använda vilken typ av biff som helst)
    Long bean
    Limeblad
    Chili, hackad och strimlad
    Färsk grönpeppar
    Krossad vitlök
    Söt basilika
    Kokosmjölk
    Röd paeneng curry
    Tjabba thais egna rödcurry (som Ni får utesluta)
    Fisksås
    Socker (kan uteslutas)
    Matolja (för wokningen)
    samt en rot som är kan köpas hel eller strimlad som jag aldrig kommer ihåg namnet på men bifogar bild på..

    [img=http://img69.imageshack.us/img69/9207/201104138851.jpg]Ni som verkligen är matälskare kommer kunna slänga ihop detta utan några fler detaljer. Så det ät till Er jag vänder mig i första hand. Nybörjaren bör kanske äta prova äta det på restaurang först några ggr och finna balansen i gommen för att senare göra några försök i det egna köket.

    Vad blev domen då för mig? MVG, från samtliga och även från gästerna. Jag tyckte personligen jag gjorde den godare än min kompis gör den. Även om det är en av min favoriter där. Men nu kunde jag balansera dit den där jag ville ha den exakt enligt mina smaklökar. Samt att den görs på mör ryggbiff på thaien gör inte maten sämre direkt och svårt att misslyckas….

    Idag var jag på en marknadsundersökning ang kosttillskott och allt runt omkring det. Intervju om hur vi använder dem och i vilka syften osv.[img=http://img850.imageshack.us/img850/3334/201104148881.jpg]Jag verkligen längtar efter gymmet nu. Avskyr den där förslappade tomma känslan i kroppen efter sjukdom. Ska bli så underbart att få greppa stängerna och hantlarna och fylla musklerna till bristningsgränsen igen!

    Bifogar även ytterligare matbilder på lite av min mat på senaste tiden. Hamburgarna gjorde jag i helgen då lillen ville ha det till frukost. Blev till att improvisera då jag inte hade hamburgerbröd hemma. Så jag tog morotsbröd istället och la även på spansk bergsskinka. Min kycklingwok gillade en gäst så mycket att han tog med sig en matlåda hem också!

    #313635
    biffen669 wrote:
    Det är något speciellt när man drömmer sig bort till sommaren och en marinerad grillad entrecote över glödbädd med hemmagjord potatissallad och div tillbehör.
    Trevligt glatt sällskap och den ljumma sommarkvällen med iskall dryck ger livet en härlig mening!

    .

    Skriver under vartenda ord :)

    #313636

    Känns som att fisksås är thailands svar på salt…. Det verkar som att det är en skvätt fisksås i det mesta? :P

    Din axelstyrka är inte att leka med, 20kg hantlar i sidolyften är grymt ju. Men så är du ju bred som en ladugårdvägg med… :emo-thumb

    #313637
    Tommy Ivarsson wrote:
    Känns som att fisksås är thailands svar på salt…. Det verkar som att det är en skvätt fisksås i det mesta? :P

    Ta det försiktigt med fisksåsen bara, smakar förjäkligt om man får för mycket. Men annars ger det riktigt fin smak och den där ”äkta” touchen.

    #313638
    Sam wrote:
    Skriver under vartenda ord

    :up:

    Tommy Ivarsson wrote:
    Känns som att fisksås är thailands svar på salt…. Det verkar som att det är en skvätt fisksås i det mesta?

    Din axelstyrka är inte att leka med, 20kg hantlar i sidolyften är grymt ju. Men så är du ju bred som en ladugårdvägg med…

    Det är ett korrekt antagande. Som kineserna använder soja.

    Nu kan det vara rätt missvisande att bara uppge vikter tyvärr i en dagbok. Då själva utförandes ej beskrivs i någon större detaljrikedom. Jag kör för tillfället a´la Coleman – sidolyft där man kan hantera lite tyngre vikter. Men ibland har jag bara lätt böjda armar och hantlarna så långt ut från kroppen som möjligt och då sjunker vikterna rejält! Så bred är jag faktiskt inte IRL då jag är 2 äpplen hög och det ger ett mera falskt visuellt intryck av en ”ladugårdsvägg”. Men tack ändå gubben!

    Gober wrote:
    Ta det försiktigt med fisksåsen bara, smakar förjäkligt om man får för mycket. Men annars ger det riktigt fin smak och den där ”äkta” touchen.

    Där återkommer vi till att smaka av hela tiden. Hantera denna krydda med måttfullhet kära läsare! Om ni råkat ha i för mycket så kan ni använda socker för att dra ner sältan i maten.

    Tyvär har det blivit lite lugnt på träningsfronten på sistone. Dels för att febern höll i sig rätt länge och nu för att det är påsklov och lillen behöver sin pappas tid så mycket som möjligt. Han fick ju stå ut med många timmar på gymmet under deffen. Så det är inte mer än rätt att han ska få slippa vara där nu!

    Hittade billiga skaldjur i söndags. Så kunde inte låta det passera utan köpte lite för en härlig söndagsmiddag. Det både entrecote, färsk hummer och vinkokta blåmusslor hemma hos ägarinnan. Hummern gick på endast 99kr per kg och musslorna 29kr per kasse så det var värt vartenda krona!

    [img=http://img34.imageshack.us/img34/5958/201104178941.jpg][img=http://img19.imageshack.us/img19/9879/201104178911.jpg]Hummern åt vi färsk med rostat bröd och majonäs. Musslorna kokade jag i vitt vin, vitlök, lök och lite örtkryddor samt en del grädde. En härlig söndagsmiddag med en touch av lyx men ändå inte en större utgift än för 2 pizzor med dricka:emo-thumb!

    Blir nog lite lugnt i dagboken ett tag. Får se om jag plitar ner några rader men då blir det mest mat eller andra funderingar om livet och dess innehåll….

    Bifogar lite av maten samt en del av hanteringen….

    #313639

    Sitter nu på väg till Danmark (skall springa mara igen) och tänker på dig;)
    Det var verkligen minnesvärt, det vi gjorde den dagen.
    Upp 04:00 och hemma vid 02:00.
    Men vi lyckades klämma in allt underbart vi älskar.
    Så med din avslutning, blev det fullpott:emo-thumb

    Vi har fler farthållarjobb i Sep, men då är väl du inte hemma:(
    Tack åter igen.

    Ps du får la snart börja skriva lite här

    #313640
    FEVER wrote:
    Sitter nu på väg till Danmark (skall springa mara igen) och tänker på dig;)
    Det var verkligen minnesvärt, det vi gjorde den dagen.
    Upp 04:00 och hemma vid 02:00.
    Men vi lyckades klämma in allt underbart vi älskar.
    Så med din avslutning, blev det fullpott.

    Vi har fler farthållarjobb i Sep, men då är väl du inte hemma
    Tack åter igen.

    Ps du får la snart börja skriva lite här

    Jag får väl börja göra det kanske snart! Lika trevligt att ha er här och vilka snygga damer man fick runt omkring sig. Vi får se när vi kan göra repertoar nästa gång….

    Tjena kära läsare!

    Long time no see. Har inte haft så mycket att rapportera av större vikt. Då mina prioriteringar inte haft anknytningar till gymmet på sistone. Träningen har i stort sett varit obefintlig under 2 mån men jag har nu försiktigt börjat träna igen och försöker få igång kroppen. Min kost under den senaste perioden är under all kritik och när man slutar träna så har hungern nästan försvunnit. Haft mycket gäster här från hela världen samt Varberg (Åsa och Fever) så det har blivit rätt mycket festande.

    [img=http://img27.imageshack.us/img27/246/201105259211.jpg]Men tröttnade på när man såg sig själv i spegeln och en ledsen vägkon stod framför en där….Även kroppen mådde inte bra utan man kände sig slapp och trött hela tiden. Men allt har sin tid och det är inget jag ångrar. Livet består inte av att vara optimal inom byggningen hela tiden utan man måste även tänka på framtiden och alla aspekter i tillvaron skall få sin uppmärksamhet.

    Passen på sistone har som sagt varit för att anpassa kroppen igen vid överbelastning. Har varit jobbigt att börja dricka alla proteindrinkar och BCAA igen. Försöker ligga relativt lågt på kolisarna för att inte överäta som är lätt hänt när hungern börjar infinna sig när man sätter igång och tränar igen. Är riktigt klen och man känner sig som en motionär men vad gör det om hundra år?! Mätte precis mina armar för att se hur mycket jag förfallit under denna hårda period. Överarmen mätte exakt 46 cm så jag har tappat en cm med mitt rätt hårda leverne.

    Så jag förmodar att jag har lyckas trots allt med mitt nuvarande upplägg att bygga maximalt med massa och kvalité med periodisering och högsets-träning (jag är fortfarandes emot all typ av IF, lågsets-träning och andra dieter som innefattar halva alfabetet). Vill man verkligen ha rejäl med massa kvar efter en diet så se till att stimulera samtliga muskelceller för en fyllig muskulatur!

    Jag vet inte riktigt ännu när jag kommer börja bokföra mina pass igen. Då mina pass är egentligen för mig själv och när det ligger någon större vikt att dokumentera dem igen så kommer jag bokföra dem. Min dagbok är till för tävlingsträning och maximalt med massabyggning under kortast möjligast tid så fjolltränar jag ett tag till och återkommer kanske då och då med lite andra tankar ang livet och dess överraskningar….:p

Viewing 15 posts - 1,201 through 1,215 (of 1,355 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.