- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
26 oktober, 2010 at 01:42 #250400Anonym anvandareMemberbiffen669 wrote:Alla goda ting är tre:p! Nä, egentligen betyder det på italienska att en riktig man äter alla tre på en gång
Stupid me
Albin wrote:Prövade den italienska av dom för en tid sedan, den med någon slags korv/mozzarella… fungerade faktiskt kanon med det på burgaren.
Nu vet jag inte om du hade tyckt samma sak iofs, men jag är ju ett burgarmonster och det är inte mkt inom den kategorin som går helt bort.Max är väl generellt den snabbkedja som fungerar bäst för mig om jag vill äta hamburgare så det känns rimligt att det skulle fungera
Appropå hamburgare:
[http://lista.se/listor/varldens-billigaste-och-dyraste-hamburgare-1448]26 oktober, 2010 at 08:46 #250401Anonym anvandareMemberVad ska man säga egentligen?
Man är borta från Body över en helg lite drygt, tittar in här och får massa inspiration!
Grym, det är en beskrivning på dig26 oktober, 2010 at 09:00 #250402Anonym anvandareMemberJTrulsson wrote:Vad ska man säga egentligen?
Man är borta från Body över en helg lite drygt, tittar in här och får massa inspiration!
Grym, det är en beskrivning på digDetsamma!
Trodde jag skulle behöva skicka ut en efterlysning, borta i flera dagar bara så där 👿Men bra, nu är tillvaron återställd och det blir straxt mild cardio och rygg/biceps – ÄLSKADE ryggpass – som jag längtat :drunk:
Sedan tror jag, TROR = inget lovat/klargjort eller bestämt uttalat, att förklädet dras på.
Finns iaf en liiiiiiiten chans, pytteliten.Att baka med jäst:
Om du är nybörjare på bakning med jäst kan den här snabbkursen vara en god början på din bagarkarriär. Du som är erfaren kommer också att hitta lite nytt och baknyttigt. Som att du inte behöver smälta fettet innan du blandar det med de andra ingredienserna. Tvärtom, osmält är bäst!Mjölet
Koll i mjölhyllan
Använder du flera mjölsorter så blandar de sig lättare med degvätskan om du börjar med de grova sorterna och avslutar med vetemjölet.Lita inte på ögonmåttet / För mycket mjöl får tråkiga konsekvenser för brödet eller bullarna – det blir stenhårt. För lite mjöl ger en otroligt kladdig deg. Mät mjölet luftigt i ett litermått utan att packa det hårt. Eller väg det.
Jästen
Nästan magiskt / När jästen förenas med degen bildar den koldioxid som går in i degens små luftbubblor och utvidgar dem. Det ökar volymen på degen och brödet blir poröst. Vid jäsningen bildas också de goda aromer vi förknippar med nybakat bröd.Sötsug / Jästsvampar jobbar lite snabbare om de matas med aningen socker. Du kan använda så mycket som en matsked socker på en halv liter degvätska, utan att något socker finns kvar i det färdiga brödet.
Jästfrihet / I affären finns ofta två sorters färsk jäst. En allround-jäst som du kan använda både till matbrödsdegar och söta degar och en jäst som bara kan användas till söta degar. Den har en annan typ av jästsvampar som kräver socker som näring. Vitsen med den är att bulldegen jäser fortare.
Smart / Ska du använda ett halvt paket jäst = 25 g, så blir det exakt rätt om du delar paketet på diagonalen.
Degvätskan
Ett finger med i spadet / Det viktigaste med degvätska är att den inte får vara för varm. Bakar du med färsk jäst kan degspadet vara allt från kallt kranvatten, ca +10°C till fingervarmt +37°C, men inte mer för då dör jästsvamparna. Följden blir små kompakta betongbröd.Fettet
Smör, olja eller inget fett alls / Bakar du med fett i degen får matbrödet större volym, blir saftigare och håller sig färskt längre. Även en liten mängd har stor betydelse för hur brödet uppför sig.Osmält är bäst / Förr stod det alltid att man skulle smälta smöret innan man blandade det med degvätskan. Det gäller inte längre. Tvärtom visar de senaste undersökningarna att ett fast fett som smör eller margarin ger ett högre bröd. Det beror på fettkristallens form. De fettkristaller som finns i fast fett binder mer luft i degen än vad ett flytande fett gör. Ett fast fett ger också degen en mer mjuk och elastisk konsistens.
Direkt från kylskåpet / Om du får en spontan lust att baka tar du smöret direkt från kylskåpet. Skär det i tunna skivor, eller hyvla det med osthyveln, innan du blandar det med övriga ingredienser i degbunken.
I ugnen
Placering / Ju större bröd desto längre ner i ugnen ska plåten placeras.Klara besked/ Brödet är klart när det är vackert brunt och det blir ett dovt, ihåligt ljud när du knackar i botten.
Disken
Överlevnadskurs / Diska först i kallt vatten när du diskar degiga bunkar och redskap. Då släpper degen mycket lättare.[http://www.arla.se/default____18295.aspx]
26 oktober, 2010 at 09:14 #250403Anonym anvandareMemberSam wrote:Detsamma!
Trodde jag skulle behöva skicka ut en efterlysning, borta i flera dagar bara så där 👿Men bra, nu är tillvaron återställd och det blir straxt mild cardio och rygg/biceps – ÄLSKADE ryggpass – som jag längtat :drunk:
Ingen fara! Nu är ordningen återställd och vi är båda tillbaka med råge!
Redo att köra som aldrig förr, eller hur?Quote:Sedan tror jag, TROR = inget lovat/klargjort eller bestämt uttalat, att förklädet dras på.
Finns iaf en liiiiiiiten chans, pytteliten.Titta där!
Värsta lathunden, nog borde du allt lyckas då? Eller?26 oktober, 2010 at 14:43 #250404Anonym anvandareMemberUppvärmning: 120 minuter backpromenad.
Pratade bort hela tiden – prisa handsfreen!Sedan blev det rygg med:
[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC00409.jpg][img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01032.jpg]- leksakslådan står i mitten, gick igenom hela gällande både drag och rodd.
Därefter biceps med hjälp av:[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC00634.jpg][img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01031.jpg]Att gå igenom rygg och biceps tog lite drygt en timme vardera.
Dagens melodi: många reps,lugnt och metodiskt genom olika vikter.
Sammanfattningsvis: superkul pass som känns ordentligt i både rygg, biceps och inte minst underarmar .Efter uppvärmningen, innan styrkepasset, var det vattenpåfyllning på toaletten. Konstaterade att vissa maskar börjar synas även innan större ansträngning. Den här lille lismaren på undersidan av armen får nog dessutom räknas till ”newsflash”:
[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/Promenadarm.jpg]Kvar på schemat:
1. Lämna in bilen på verkstad så jag slipper göra det imorgonbitti.
2. Hämta paket.
3. Handla till the bullbak.
4. Kvällscardio
5. Bakabullarvadtusanharjaggettmiginpå!26 oktober, 2010 at 16:15 #250405Anonym anvandareMemberJTrulsson wrote:Värsta lathunden, nog borde du allt lyckas då? Eller?Sanning med modifikation, bestämde mig för ”lathundskaka”
Har för första gången på evigheter frotterat mig i samtliga sockerstinna gottehyllor.
Utbudet gav mig lite beslutsångest men jag lyckades tillslut få ned vad som skulle ned i korgen – samt några spontana inköp som pockade på uppmärksamhet.[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01036.jpg]Gissa kakan?
Så var det dags igen:[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01033.jpg]Det fick vara för denna gång.
Begränsat till bara 5kg och då kan det lika gärna vara,allt eller inget26 oktober, 2010 at 17:32 #250406Anonym anvandareMemberBild på kakan!
btw. snyggt med ådran där…
26 oktober, 2010 at 17:38 #250407Anonym anvandareMember[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01039.jpg]Ett ord: Köp!
26 oktober, 2010 at 17:44 #250408Anonym anvandareMemberSam wrote:[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01039.jpg]Ett ord: Köp!Ett ord: Ätardagsvärdig!
26 oktober, 2010 at 17:58 #250409Anonym anvandareMemberAlbin wrote:Bild på kakan!Lugn och fin, stressa mig inte, jag får ångest – bakångest!
Bild kommer så fort baket påbörjats och avslutats men var sak har sin tid.
Nu skall först en stycken hårt cardiopass påbörjas och avslutas, sen så…Quote:btw. snyggt med ådran där…Hm, tack?
Personligen vet jag inte hur jag ska förhålla mig, hänger nog inte riktigt med mentalt.
Tillsvidare tacklar jag det med att ta på mig mer kläder med längre ärm (de blir ju ännu tydligare under/efter ) och fortsätter smygstudera mig själv på gymtoaletten 😮26 oktober, 2010 at 21:24 #250410Anonym anvandareMember[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01051-1.jpg]Havregrynssmet
+[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01053-1.jpg]Sockersmet
+[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01055-1.jpg]Chokladpastiller 65%
=[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01057.jpg]=[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01060.jpg]=
Chocolate Chip Cookies
26 oktober, 2010 at 21:30 #250411Anonym anvandareMemberAlbin wrote:Ett ord: Ätardagsvärdig!Det där ordet får du tipsa SAOL om
Men -> ja faktiskt, mycket godare än förväntat *köpköpköp*26 oktober, 2010 at 21:43 #250412Anonym anvandareMemberSam wrote:Sedan blev det rygg med:[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01032.jpg]
Det var det minsta viktmagasin jag någonsin sett på ett gym för en sittande rodd;)! Hur gör killarna på ditt gym egentligen?!
26 oktober, 2010 at 21:54 #250413Anonym anvandareMemberbiffen669 wrote:Det var det minsta viktmagasin jag någonsin sett på ett gym för en sittande rodd;)! Hur gör killarna på ditt gym egentligen?!För pojkarna går det utmärkt, killarna kör fullt magasin men männen lyser med sin frånvaro.
Tänkte att det var ett svar i din smak .
Sanningen: jag tror inte det finns någon på mitt gym som per din definition skulle kvala in som ”byggare” – annat än möjligen ”byggare i början av sin karriär” .
Däremot finns det några hårt slitande som är ”större” och de roar sig med fullt magasin och snor samtliga viktskivor när de är i farten.26 oktober, 2010 at 23:38 #250414Anonym anvandareMember[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01064.jpg][img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01066.jpg][img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01065.jpg][img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/DSC01067.jpg]Från café/tefatsstorlek till standard, dubbel sats choklad, inte så vackra men går säkert att äta.
Nu är de iaf klara, jag har även hunnit bada och ligger nu inlindad i ett tungt dofttäcke av choklad och vaniljImorgon blir det bla kakleverans och ev bodypump
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.