- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
4 augusti, 2011 at 13:35 #271790Anonym anvandareMember
12287 Visningar.
Bakade Porterkex i tisdags på kornmjöl, vetemjöl, smör, porteröl, bakpulver, ingefära och muskot.
[img=http://www.nyttgrepp.se/porterkex_small.jpg]
30 augusti, 2011 at 03:23 #271791Anonym anvandareMember12528 Visningar.
Gjorde Portergryta med nötkött och kidneybönor idag.
Skall vara med i en tidning jag skriver för.[img=http://www.nyttgrepp.se/portergryta.jpg]4 Portioner:
Såsen är gjord på 1,5 dl porter öl, 0,5 dl outspädd svarta vinbärssaft, 2 msk Kikkoman sojasås, en klyftad lök, 3 enbär, 3 vitpepparkorn, 1 tsk timjan, 1,5 veg. buljongtärning, 0,75 dl vispgrädde, 2 msk vetemjöl.400g nötkötts grytbitar och 150g färdigkokta kidneybönor.
Är egentligen inte mycket för kött, men det är inte direkt nå’n vego tidskrift jag skriver för, så jag får offra mig för konsten som man brukar säga.
9 september, 2011 at 20:58 #271792Anonym anvandareMember12662 visningar.
Efter ett recept från Göteborgs-Posten från lördagen 3/9 – 2011.
Pizza med päron, palsternacka, rödlök, timjan, svartpeppar, gorgonzola och parmesan.
Innan och efter gräddning.
[img=http://www.nyttgrepp.se/rotsakspizza1.jpg][img=http://www.nyttgrepp.se/rotsakspizza2.jpg]Blev ganska gott.
19 september, 2011 at 16:02 #271793Anonym anvandareMemberDet var mig en krokig pizza Yngve!
20 september, 2011 at 05:28 #271794Anonym anvandareMemberMart|n wrote:Det var mig en krokig pizza Yngve!2 oktober, 2011 at 05:58 #271795Anonym anvandareMemberSöndagen 2/10 – v39/2011
12913 visningar.
Färgglatt innan rostning i ugn:
[img=http://nyttgrepp.se/brysselkal_mm.jpg]Brysselkål, squash, palsternacka, morot, röd lök, svarta bönor.
21 oktober, 2011 at 22:37 #271796Anonym anvandareMember13165 visningar.
Var lite trött på att laga mat, så jag köpte en burk pesto.
Blandade pasta, kidneybönor och pesto. Det var riktigt gott och såg aptitligt ut också.[img=http://www.nyttgrepp.se/kidney_&_pesto.jpg]Blandade också en egen müsli på dinkelflingor, rostade sojabönor, valnötter, torkad aprikos, katrinplommon, russin, solrosfrö och riven kokos.
Paketerade müslin på påse med egen designad etikett.[img=http://www.nyttgrepp.se/myslipase.jpg]Så här såg myslin ut:[img=http://www.nyttgrepp.se/myslitall_fre_v32_2010.jpg]
21 oktober, 2011 at 23:10 #271797Anonym anvandareMemberNågon särskild anledning till att du kör vegetariskt YTS?
21 oktober, 2011 at 23:46 #271798Anonym anvandareMemberGober wrote:Någon särskild anledning till att du kör vegetariskt YTS?Jag hade en mycket dålig hälsa i tonåren och under den här tiden, fick jag låna boken ”I sjukdommarnas häxkittel” skriven av Are Waerland. Han menade på att vi mår bäst av oraffinierad laktovegetarisk mat, så lite socker, salt som möjligt, samt daglig frisk luft och motion.
Så jag gav det en chans, blev sakta men säkert friskare och på den vägen är det. För övrigt finns denna bok i nyutgåva att köpa. Boken skrevs redan 1934, men Are hade vad jag kan säga, rätt i det mesta.
Fullkornsprodukter, mycket frukt o grönt, lite eller inget socker, salt, kaffe och alkohol. Det enda som kanske var lite överdrivet var kruskagröten, d.v.s. havregrynsgröt med vetekli i, en laktovegetarisk kost innehåller tillräckligt med fibrer ändå.21 oktober, 2011 at 23:50 #271799Anonym anvandareMemberDär ser man, var mest nyfiken. Skönt att du hittat en väg som gjort dig friskare.
26 oktober, 2011 at 18:03 #271800Anonym anvandareMember13369 visningar.
Lite matbilder:
1. Överst råris o kidneybönor m. rotfrukter.
2. Underst potatis o kidneybönor m. rotfrukter.
Vet inte om det syns men på den nedersta matbilden hade jag fått tag på gulbetor, smakade lite pepparrot och rödbetta, när man rev dem och åt dem färska.
[img=http://www.nyttgrepp.se/rostade _veg_v43_2011.jpg][img=http://www.nyttgrepp.se/rostade_veg2_v43_2011.jpg]
26 oktober, 2011 at 19:35 #271801Anonym anvandareMemberGulbetor har en lite egen smak. Föredrar rödbetor, kokta, med lite smör och flingsalt.
27 oktober, 2011 at 18:26 #271802Anonym anvandareMember13408 visningar.
Idag gjorde jag två sashimi tallrikar.
Under laxen, är det sushi ris.
På laxen är det Arame alger.
Runt om är det sallad med sparris.[img=http://www.nyttgrepp.se/sushitall_v43_2011.jpg]
1 november, 2011 at 19:22 #271803Anonym anvandareMemberVisningar: 13504
Ny bild portergryta:
Sås gjord på 1,5 dl porter, 0,5 dl outspädd svarta vinbärssaft, 2 msk Kikkoman sojasås, en gul lök, 1,5 buljongtärning, 3 enbär, 3 vitpepparkorn, 1 tsk timjan, 0,75 dl vispgrädde, 2 msk vetemjöl.
Blanda ner allt utom vispgrädde och mjöl i en gryta, 4hg nötgrytbitar får koka med, efter det spär man såsen till 3,5dl med vatten, därefter hälls 150g kokta kidneybönor och redningen på grädde och mjöl i grytan. Man kokar upp och sjuder 3 minuter. Servera med potatis och broccoli.Shakin’ Stevens höll i kameran.
[img=http://www.nyttgrepp.se/portergryta.jpg]
2 november, 2011 at 20:27 #271804Anonym anvandareMemberVisningar: 13539
Åt upp resten av portergrytan idag, men serverade med råris.
[img=http://www.nyttgrepp.se/portergryta2.jpg]
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.