- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
6 augusti, 2012 at 19:26 #1066633Anonym anvandareMember
6/8 Måndag v32/2012
Visningar: 19413
Vikten går stadigt ner, är nu under 110kg.
Har börjat käka korngryn igen till middag igen, efter flera års uppehåll.
Korngryn verkar riktigt anabolt på mig, då jag aldrig fått sån muskeltillväxt varken förr eller senare, som när jag åt det regelbundet på 90-talet. Dock är inte korngrynen lika bra kvalitetsmässigt längre. De blir inte lika goda och spänstiga, när man kokat dem, som på 90-talet.
Förklaring till att just korngryn är sån’t dunder skulle kunna vara att de innehåller högre halter niacin än de andra sädesslagen, samt att de är sädesslaget med lägst GI, då ligger ju insulinnivåerna på en lagom hög nivå under lång tid efter måltiden. Om man inte får tillräckligt med niacin i kosten, kan kroppen tillverka niacin ur den essentiella aminosyran Tryptofan, huruvida detta skulle hämma muskeltillväxten låter jag dock vara osagt.
Åt och äter även mycket baljväxter, som är rika på folat, vilket är ett mycket viktigt vitamin för muskeltillväxten. Kvinnor som har mild brist på folat, föder ofta barn med lägre vikt än andra kvinnor. Vilket beror på att folat verkar i proteinsyntesen. Fullkorns rågmjöl har fullgott innehåll av folat och är det överlägset folatrika fullkornsmjölet.
Det sägs ju att man har råg i ryggen om man är en kraftkarl och det kan mycket väl vara för att man lagt märke till att just råg är bra för detta.21 augusti, 2012 at 20:33 #1067526Anonym anvandareMember21/8 Tisdag v34/2012
Visningar: 19753
Har lagat lite mat sen senast:
[img=http://www.nyttgrepp.se/matbild_aug_2012_no1.jpg]Rostat grönsakerna 175grader i 25 minuter, tillsatt efter, kokta korngryn.[img=http://www.nyttgrepp.se/matbild_aug_2012_no2.jpg]Rostat potatis, morot och palsternacka 175 grader i 25 minuter, därefter resterande grönsaker i blandat och 25 minuter till på 175 grader.
30 augusti, 2012 at 19:12 #1067937Anonym anvandareMemberTorsdag v35/2012
Visningar: 19993
Lagade grönsaker i Dijonsås idag. d.v.s. morot, vitkål, lök, champinjon i dijonsås, gjord på mjölk, dijonsenap, gurkmeja, dragon, samt vetemjöl. Tillsatte matvete och kidneybönor på slutet.
[img=http://www.nyttgrepp.se/gronsaker_dijonsauce.jpg]I Söndags lagade jag vegopizza på palsternacka, rödlök och päron, som jag visat i denna tråd tidigare.
Avslutade med helt hemgjord limefromage, gjord på 3 ägg, 2 dl lätt cremefraiche, 1 dl keldamellangrädde, 1dl strösocker, en limefrukt, samt 3,5 tsk gelatinpulver och 3,5 msk vatten.
Bilden lite dålig, men ni ser den ljuvliga färgen:[img=http://www.nyttgrepp.se/limefromage.jpg]
2 september, 2012 at 21:01 #1068101Anonym anvandareMemberSöndag v35/2012
Visningar: 20048
Wokade grönsaker i oliv/rapsolja i fredags. d.v.s. kidneybönor, morot, vitkål, lök, kantarell, samt tomat. Serverat med emmervete.
[img=http://www.nyttgrepp.se/minstandv35_2012.jpg]Fortsätter köra, så nära vegankost som möjligt, men har lagt till sill för D-vitamin, då nivåerna blitt lite väl låga.
Så i Augusti åt jag följande som inte var vegankäk:
2,37 kg sill
6st styckglass
3st portioner chokladpudding
5,6 l mellanmjölk
2,25kg keso
125g brie
2 wienerbröd
1 l lättfil
4hg pizza ost
2dl mellangrädde
2 dl creme fraiche.
Ett snitt på 832 kcal per dag, men då jag har ätit omkring 3250 kcal per dag, samt ca 1kg per dag från frukt & grönt, så tycker att jag kört ganska strikt i.af. 3/4 delar av energintaget från vegetabilier.Som jag nämnt, så åt jag mycket mjölk produkter tidigare, runt 30l mjölk och 15 l fil + keso per månad, så i mina ögon är det en förbättring av kosten. Även vikten har gått ner, i början på Augusti var snittvikten över 12 dgr 111,3kg och nu har morgonvikten legat stabilt på 110 kg hela veckan.
4 september, 2012 at 17:04 #1068227Anonym anvandareMemberTisdag v36/2012
Visningar: 20065
I Söndags gjorde jag palt med kidneybönor, enl. ett recept på pitepalt.
Det ser inte speciellt gott ut, men det mätta bra.
Paltdeg görs på rå potatis, kornmjöl, samt vetemjöl.[img=http://www.nyttgrepp.se/vegopalt.jpg]
6 september, 2012 at 14:30 #1068359Anonym anvandareMemberTorsdag v36/2012
Visningar: 20108
Idag gjorde jag marmorerade ägg:
[img=http://www.nyttgrepp.se/stouteggs.jpg]
7 september, 2012 at 17:56 #1068443Anonym anvandareMemberFredag v36/2012
Visningar: 20152
Idag gjorde jag marmorerade ägg igen men ökade tiden i färgbadet med 10 minuter, samt tog mer thé:
[img=http://www.nyttgrepp.se/stouteggs2.jpg]Då blev det som jag ville med marmoreringen.
Igår gjorde jag currygryta:[img=http://www.nyttgrepp.se/currygryta.jpg]
9 september, 2012 at 14:58 #1068524Anonym anvandareMemberSöndag v36/2012
Visningar: 20165
Igår lagade jag, vad jag kallar min standard fast med potatis istället för matvete.
Wokat i traktör panna, kidneybönor, vitkål, morot, lök & portabello med oliv/rapsolja.[img=http://www.nyttgrepp.se/potatis_min_standard.jpg]
10 september, 2012 at 23:18 #1068627Anonym anvandareMemberMåndag v37/2012
Visningar: 20183
Har ett bra ställe med nässlor, så idag lagade jag nässelsoppa.
[img=http://www.nyttgrepp.se/nasselsoppa.jpg]
13 september, 2012 at 18:52 #1068770Anonym anvandareMemberTorsdag V37/2012
Visningar: 20243
Idag bakade jag och en vän brezels. Det är ett bröd som får sin speciella yta, av att man doppar degämnena i 5%:ig kaustiksodalösning innan man gräddar dem. För övrigt är brezels vanligt under oktoberfest som tilltugg till ölen.
RECEPT 20 BREZELS
Gör en fördeg
20g jäst
250g vatten
375g vetemjölLös upp jästen i vattnet,
Tillsätt mjölet.
Knåda i maskin eller förhand i 10 minuter.
Låt jäsa 2-3h i rumstemperatur.Bortgörning
Väg upp mjölken och tillsätt salt 10g, smör 50g och 10g honung, samt fördegen.
Tillsätt 450g vetemjöl.
Knåda för hand eller i maskin i 15 minuter.
Lägg degen i en bunke och täck med plast, låt vila 30 minuter.Dela degen på mitten och dela varje halva i 10 stycken ämnen
Rulla varje ämne som ett korvbröd och låt vila 5 minuter.Rulla ut ämnena 45 cm långa lite tjockare på mitten. Forma till kringlor och sätt dem på plåt. låt vila ca 45 minuter.
Koka en lösning av kaustik soda
Väg upp 100 g kaustiksoda av livsmedelskvalité i en 3 liters gryta.
Häll på 1l vatten och låt koka upp.
Ta av från plattan och tillsätt ytterligare 1l vatten, temperaturen skall ligga på 40 grader.Gräddning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Kontrollera tempen på lagen, skall vara 40 grader.
3. Ta på gummihandskar, skyddsförkläde och skydds glasögon.
4. Sätt en kringla på en hålslev och sänk ner som hastigast i lagen och lyft sedan av kringlan från hålsleven och placera på en bakplåt med bakplåtspapper.
5. Ev. Strö på lite flingsalt.
6. Baka bröden gyllenbruna i 12-15 minuter.KLART
OBS Att kaustiksodalagen reagerar med degen till en skorpa som smakar lite som salta pinnar och är därmed inte längre frätande.
[img=http://www.nyttgrepp.se/brezel_i_lag.jpg]Här doppar jag ett degämne.[img=http://www.nyttgrepp.se/brezels_pa_plat.jpg]Här lägger jag upp en brezel på plåten.[img=http://www.nyttgrepp.se/bagarn_med_brezels.jpg]Här är mäster med det färdiggräddade brödet.
DON’T TRY THIS AT HOME, KIDZ!!!
15 september, 2012 at 18:16 #1068900Anonym anvandareMemberLördag v37/2012
Visningar: 20276
Igår gjorde jag rabarbersoppa, en av de bästa dryckerna som finns i mitt tycke!
[img=http://www.nyttgrepp.se/rabarbsoup.jpg]Skär 175-200g rabarber i slantar ca 5 mm tjocka.
Koka i 8dl vatten med 75g socker, tills slantarna lösts upp.
Tag 2 dl vatten och 3msk maizena i en shaker och skaka om. Häll direkt ner i rabarbersoppan.
Koka upp och låt sjuda 2 minuter under omrörning.
Tillsätt 1/2 krm havssalt.
Låt svalna.
Servera.17 september, 2012 at 21:19 #1069018Anonym anvandareMemberMåndag v38/2012
Visningar: 20322
Igår gjorde jag sorbet på bl.a. öl & grapefrukt.
[img=http://www.nyttgrepp.se/sorbet.jpg]Och eftersom det är äggvita i sorbet, så blev det två äggulor över, dessa rörde jag ihop med ett helt ägg och 1 msk standardmjölk och stekte upp, skar i fyra bitar och lade upp på två skivor pumpernickel, tillsammans med röd paprika.[img=http://www.nyttgrepp.se/omelettmacka.jpg]23 september, 2012 at 13:14 #1069335Anonym anvandareMemberSöndag v38/2012
Visningar: 20391
Lite rysk rödbettssoppa s.k. Borstj!
[img=http://www.nyttgrepp.se/bierborstj.jpg]Och helt hemgjord chokladpudding.[img=http://www.nyttgrepp.se/porterpudding.jpg]
25 september, 2012 at 19:44 #1069479Anonym anvandareMemberTisdag v39/2012
Visningar: 20424
En belgisk våffla med vispgrädde & hallonsylt.
[img=http://www.nyttgrepp.se/vaffla.jpg]Sen kom jag på en helt ny användning av en Kikkoman sojaflaska. Har fyllt den med olja. Gör det lätt att sätta en droppe olja i varje fack på plättjärnet.[img=http://www.nyttgrepp.se/oljedroppflaska.jpg]Så jag stekte upp lite plättar:[img=http://www.nyttgrepp.se/plaettjaern.jpg]
27 september, 2012 at 19:10 #1069615Anonym anvandareMemberTorsdag v39/2012
Visningar: 20473
Idag hitta jag ett recept som var nerskrivet 2005 av en gammal kokerska i släkten.
LINSSOPPA 14/12-2005
1 1/2 dl. gröna linser (torra 125g)
150g gullök
150g morot
130g palsternacka
190g rotselleri
170g purjolök
125g broccoli
2 st vitlöksklyftor
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 msk rapsolja
1 l vatten
1 tsk kyndel
1 tsk timjan
Några klipp persilja.Koka upp vatten o en tsk salt i en 1 1/2 liters kastrull. koka linserna direkt utan blötläggning 20 min.
Skär ner grönsakerna och lägg i en 3 liters kastrull tillsammans med vatten, buljong, olja o kryddor koka upp och låt småkoka under lock i 20 minuter, tillsätt till sist de kokta linserna.[img=http://www.nyttgrepp.se/margyssoppa.jpg]
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.