Home › Forums › Deff och fettminskning › Åsikter välkomna, 1a deffen.
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
19 april, 2010 at 15:07 #68895Anonym anvandareMember19 april, 2010 at 15:07 #498692Anonym anvandareMember
Tjena, efter ett par års hobby tränande så hade jag tänkte o köra min första deff. Känner för att slimma till kroppen en aning. Jag väger 78 kilo är och 173cm.
Tränings schemat är halvkropps för tillfället så kommer att köra överkropp dag 1, underkropp dag 2, sen vila och börja om.
Dagarna jag vilar kommer jag att köra 40-50minuter rask promenad.
Fruktost:
250g Kvarg+Vatten+Funlight
350 kcal
24g Protein
10g Kolhydrat
25g FettMellan mål 2 gånger om dagen
Protein Pulver med vatten
240kcal
48g protein
8g Kolhydrat
2g FettMål: 2+3
200g Kyckling + 300g Potatis(råstekt) + 50g Keso + Sallad565x2Kcal
48gx2 Prot
54gx2 Kolhydrat
14gx2 FettTotalt:
1720 kcal
168g Protein
55g Fett
127g KolhydratHar läst deffguiden och några andra liknande deffguider som finns och har försökt att förstå det hela som bra som möjligt. All kritik och hjälp är välkommen.
Funderar på att lägga in och äta lax varanan dag för att få lite variation.
19 april, 2010 at 16:47 #498693Anonym anvandareMemberLax är ett jättebra alternativ och sprängfylld med näring. Ditt upplägg ser bra ut förutom att jag saknar grönsaker och fett. Fett har dessutom den fördelen att mätta mer än t.ex. kolhydrat och det upplever jag högt prioriterande under en viktminskningsperiod. Det är jobbigt att gå runt hungrig.
Har du räknat kalorier tidigare? I sådant fall, hur många kalorier äter du normalt för att bibehålla vikten? Jag hade reglerat intaget och legat kring 2000 kkcal till en början och sedan succesivt minskat mängden mat på tallriken till jag får en jämn och stabil viktminskning.
19 april, 2010 at 17:07 #498694Anonym anvandareMemberDra bort ett mellanmål och ta bort 200g potatisen på ena målet ( det innan träning). Lägg till feta goda såser istället så du får i dig fett. Creme fraiche är bra o lätt att göra sås på. Koka även upp broccolli eller andra grönsaker, köp fryst så slipper du glabba massor.
Lägg dig runt 1800kcal per dag, när du kommer ner runt 73kg så kan du minska ner mot 1500-1600 kalorier
19 april, 2010 at 18:27 #498695Anonym anvandareMemberTack för svaren.
Niklas jag har inte räknat på kalorier innan utan bara ätit en massa mat
Grönsaker äter jag till måltiderna(gurka/tomat/grön sallad/paprika).pr0bz: Ska testa det du sa o räkna lite på de, saknar verkligen o ha nån sås till men tyckte keson gjorde de lite mer ”vattnigt”. Du har inget bra recept på någon sås?
19 april, 2010 at 19:35 #498696Anonym anvandareMemberWhiteKnuckles wrote:Tack för svaren.Niklas jag har inte räknat på kalorier innan utan bara ätit en massa mat
Grönsaker äter jag till måltiderna(gurka/tomat/grön sallad/paprika).Med grönsaker menas broccoli, blomkål, vitkål, morötter, kolråt, etc och inte gurka, tomat, grönsallad och paprika.
19 april, 2010 at 20:33 #498697Anonym anvandareMemberTack för tillrättavisningen Hade jag dålig koll på. Har väldigt svårt för broccoli, blomkål etc. däremot lägger jag till morötter.
20 april, 2010 at 08:44 #498698Anonym anvandareMemberDet finns många olika sätta att tillaga grönsaker. Både steka, ugn och koka.
Testa lite så kommer du också gilla broccoli och vitkål :emo-thumbSåser brukar jag göra olika.
Favoriten till potatis är såklart bearneisesås! Äter den 5dagar i veckan. Mycket fett per kcal och smakar gott.
2 dl fet créme fraiche
1 tsk torkad dragon
1 msk vitvinsvinäger
1 msk riven gul lök
1/2 dl hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Ev 2 klyftor vitlök om du vill ha det, eller lite sambal oelek och chili om du vill ha starkare.Men om du gör som jag, så köp färdig ibland om man inte orkar laga på vardagarna, lyxa till det med hemmagjord på helgerna.
Det som är bra med hemmagjord är att du kan bestämma mängden fett på den, med ex lätt creme fraiche istället.
Dock föredrar jag fetare eftersom då blir det inte så mycket sås.Till vardags fiskrätter gör jag enkel sås på 2/3 creme fraiche och 1/3 majonäs, lite cintronsaft och salt o peppar. Ev rom och dill i.
Men exprimentera med creme fraiche och kryddor och buljonger så hittar du dina favoriter.
20 april, 2010 at 17:36 #498699Anonym anvandareMemberSka deffinitivt testa den såsen probz, jag köpte creme fraiche med smak på o det funkade riktigt bra. Har ändrat om lite i matschemat o tänkte kika om de såg lite bättre ut. Det är lite lite fett men har inte räknat med att det tillkommer lite mat fet i pannan när jag tillagar kycklingen och potatisen.
Fruktost:
250g Kvarg+Vatten+Funlight
350 kcal
24g Protein
10g Kolhydrat
25g FettMellan mål 1 gång
Protein Pulver med vatten
120kcal
24g protein
4g Kolhydrat
1g FettLunch:
Sallad + 120g tonfisk + 100g Keso
200kcal
32g protein
2g Kolhydrater
7g FettMiddag: 1
200g Kyckling + 200g Potatis + Sallad + creme fraiche 50g
457kcal
34g Kolhydrat
15g Fett
47g ProteinMiddag: 2
200g Kyckling + 250g Potatis + sallad + creme fraiche 50g
495kcal
42g Kolhydrat
15g Fett
48g ProteinTotalt:
1622kcal
175g Protein
63g Fett
92g Kolhydrater20 april, 2010 at 17:44 #498700Anonym anvandareMemberLägg till lite mer fett så är det okej, 20gram fett till. 1700-1800kcal om dagen går bra. Sen är de bara minska ner efter vikten.. När du minskar sen skulle jag ta bort mellanmålet och potatisen på ena måltiden ( den innan träning ). Lycka till!
27 april, 2010 at 22:21 #498701Anonym anvandareMember250g Kvarg+Vatten+Funlight
350 kcalKör en burk lätt kesella istället ( ca 180kcal )
28 april, 2010 at 10:45 #498702Anonym anvandareMemberGrönsaker är bra för att fylla ut magen Fett är också bra att mätta och är gynnsamt i förbränningen.
28 april, 2010 at 11:35 #498703Anonym anvandareMemberbooi – En burk Kesella Light ligger väl på 225 kcal ändå?
28 april, 2010 at 12:29 #498704Anonym anvandareMemberTheUnknown wrote:booi – En burk Kesella Light ligger väl på 225 kcal ändå?Nej, den ligger på 75 kcal / 100g.
28 april, 2010 at 12:33 #498705Anonym anvandareMemberAlright, tänkte att det var 300 g i burken.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.