- This topic is empty.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Deff och fettminskning › Fryst fisk / ej fryst fisk
Har köpt en påse med fryst fisk, står att det ska vara 800g i, sen när ja väger den väger dem 950g ungefär.
Vore ju bara bra om man fick 150g mer, men funderar på om de inte är fryst vatten som hängt med fisken?
Till frågan, hur ska ja göra när ja räknar ut näringsvärdet ?
Det är ju vätska som binder sig med fisken så jag tror nog det är därför.
Fett per gram: 9kcal
Kolhydrater per gram: 4kcal
Protein: 4kcal
Räkna per hundra gram.
ah, men asså det går ju näringvärde/100g vettu
Men om det är en massa fryst vatten (även kallat is) på fisken, så kanske det gör att det blir fel när man ska räkna ut hur mycket fisk man ska ha efter att man kokat den.
Jo, ja vägde den innan men orkade inte att tina upp den utan skickade i den fryst ist.
Spelar det någon större roll om man tinar den eller inte?.
okej, jo iof, men de går att koka den direkt elle ?
Om paketet vägde 950g varav 150 gram var is betyder det att det går knappt 20 g is per 100 g fisk. Med andra ord, om du väger en fryst fiskbit till 120 g kan du använda närningsvärdet för 100 g fisk.
Jo, det förstås. men får ta o tina fisken innan ja lagar till den helt enkelt och väga den sen.
Tina fisken,väga fisken,laga fisken.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY