Fryst fisk / ej fryst fisk

Home Forums Deff och fettminskning Fryst fisk / ej fryst fisk

  • This topic is empty.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #74442
    #589131

    Har köpt en påse med fryst fisk, står att det ska vara 800g i, sen när ja väger den väger dem 950g ungefär.
    Vore ju bara bra om man fick 150g mer, men funderar på om de inte är fryst vatten som hängt med fisken?

    Till frågan, hur ska ja göra när ja räknar ut näringsvärdet ?

    #589132

    Det är ju vätska som binder sig med fisken så jag tror nog det är därför.
    Fett per gram: 9kcal
    Kolhydrater per gram: 4kcal
    Protein: 4kcal

    Räkna per hundra gram.

    #589133

    ah, men asså det går ju näringvärde/100g vettu :)
    Men om det är en massa fryst vatten (även kallat is) på fisken, så kanske det gör att det blir fel när man ska räkna ut hur mycket fisk man ska ha efter att man kokat den.

    #589134

    Jo, ja vägde den innan :) men orkade inte att tina upp den utan skickade i den fryst ist.
    Spelar det någon större roll om man tinar den eller inte?.

    #589135

    okej, jo iof, men de går att koka den direkt elle ?:)

    #589136

    Om paketet vägde 950g varav 150 gram var is betyder det att det går knappt 20 g is per 100 g fisk. Med andra ord, om du väger en fryst fiskbit till 120 g kan du använda närningsvärdet för 100 g fisk.

    #589137

    Jo, det förstås. men får ta o tina fisken innan ja lagar till den helt enkelt och väga den sen.

    #589138
    Tommy Karlsson wrote:
    Jo, det förstås. men får ta o tina fisken innan ja lagar till den helt enkelt och väga den sen.

    Tina fisken,väga fisken,laga fisken.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.