Home › Forums › Deff och fettminskning › Fryst kyckling (vägning)
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
20 april, 2010 at 18:11 #68900Anonym anvandareMember20 april, 2010 at 18:11 #498784Anonym anvandareMember
Hej! vet att frågan har varit uppe tidigare men alla säger olika, så är lite smått förvirrad.
Så vi säger att man har köpt kronfågelns frysta kyckling och ska äta 250g, när ska man väga detta då? när den är fryst eller tinad?
Gäller inte näringsvärdet som står på förpackningen den frysta vikten?MVH:)
20 april, 2010 at 18:13 #498785Anonym anvandareMemberJag tror näringsvärdet gäller för tillståndet som produkten är i när man köper den om inte annat anges.
20 april, 2010 at 18:51 #498786Anonym anvandareMemberSurvivalist wrote:Jag tror näringsvärdet gäller för tillståndet som produkten är i när man köper den om inte annat anges.ja det borde ju vara så tycker man, någon som kan fastställa?
20 april, 2010 at 18:54 #498787Anonym anvandareMemberstar88xl wrote:ja det borde ju vara så tycker man, någon som kan fastställa?Ring kundtjänst och fråga. Det gjorde jag när jag ville veta om fisken jag åt var från östersjön eller ej…
20 april, 2010 at 20:14 #498788Anonym anvandareMember[http://kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=94695&highlight=v%E4ga+kyckling]
Så här svarade kundtjänst hos Kronfågel när någon mailade och frågade:
”Näringsvärdet för kycklingfilé är aktuellt på vikten på den frysta filéen. Fryst filé tappar mer vätska än den färska eftersom den släpper mer vätska från sig när den tinas och tillagas.”
20 april, 2010 at 20:45 #498789Anonym anvandareMemberstar88xl wrote:Hej! vet att frågan har varit uppe tidigare men alla säger olika.Nej svaret är alltid samma. För frysta saker avses otillagad vara.
21 april, 2010 at 14:40 #498790Anonym anvandareMemberFlessa wrote:+1..Men gör det enkelt för dig… Tillaga varan (koka/stek etc,etc) och kolla upp på internet eller liknande hur näringsvärdet för den färidglagade varan är?
Varför skriver du +1 och sedan ger rådet om att göra tvärtom? Hur kan det vara enklare att göra som du säger än att väga före och bara räkna på det?
21 april, 2010 at 15:37 #498791Anonym anvandareMemberFlessa wrote:För att jag förvisso håller med dig om att svert är samma i alla tråder. Men mitt råd är att tillaga och gå efter de värdena.Då får man ju betydligt mer osäkra värden. Förlusterna i ens egen kyckling kan ju skilja sig massor från den analyserade och det leder ju bara till onödigt letande.
Det är ju mer krångel för sämre beräkning, hur kan det vara enklare? Sämre på alla sätt.
21 april, 2010 at 16:15 #498792Anonym anvandareMemberAlltid låtit min kyckling tina innan jag vägt den, för enligt min skalle är det ju bara vatten som försvinner, och det är ju 0 kcal.
Kanske har haft fel då, men det handlar ju bara om ca 30g förlust.21 april, 2010 at 19:45 #498793Anonym anvandareMemberfredrik92a wrote:Alltid låtit min kyckling tina innan jag vägt den, för enligt min skalle är det ju bara vatten som försvinner, och det är ju 0 kcal.
Kanske har haft fel då, men det handlar ju bara om ca 30g förlust.Förstår inte hur du tänker. Med det resonemanget är ju 100 gram russin lika energirikt som 100 gram vindruvor. Det är ju bara vatten som försvunnit.
När vatten avlägsnats från kycklingen är 100 gram av samma kyckling plötlsigt mer koncentrerat kött och vips är det mer kaloritätt. Läs näringsvärde för torkat kött t.ex.
21 april, 2010 at 20:25 #498794Anonym anvandareMemberKan ju tillägga att t.ex proteinhalten i tillagad kyckling ligger på ~28gr/100gr medan det för otillagad ligger runt ~20gr/100gr…. Och inte fan blir det mer protein i kycklingen bara för att man steker den.
Skillnaden beror alltså på att vatten försvinner och det rymmer hux flux mer kycklingkött (utan vatten) på 100gr.
27 april, 2010 at 16:34 #498795Anonym anvandareMemberhar också vägt alla slags filéer efter att ha tinat dom, vikt av is/vatten är inte kyckling utan just is/vatten. Kan ju omöjligt vara så att den frysta filén är den man ska väga. Om så vore, slipper jag att tina en hel påse innan jag väger alla och tilllagar dem…. humma..
27 april, 2010 at 20:51 #498796Anonym anvandareMemberbroel wrote:Kan ju omöjligt vara så att den frysta filén är den man ska väga.Jo för hundrade gången.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.