Grönsaker under deff?

Home Forums Deff och fettminskning Grönsaker under deff?

  • This topic is empty.
Viewing 13 posts - 31 through 43 (of 43 total)
  • Author
    Posts
  • #680624

    Jaja, tro vad du vill. Det finns ämnen som bara finns i grönsaker som man inte lyckats framställa så ät dina ägg och leverpastej. Jag fortsätter med grönsaker.

    #680625
    samutown wrote:
    Jaja, tro vad du vill. Det finns ämnen som bara finns i grönsaker som man inte lyckats framställa så ät dina ägg och leverpastej. Jag fortsätter med grönsaker.

    Ät båda. Frukt och grönsaker har inte i närheten av samma näringsvärde som ägg, kött, mjölkprodukter m.m.

    Finns ju grövre grönsaker såsom broccoli, spenat, grönkål, brysselkål, paprika och vitkål som är näringsrikt i förhållande till kalorimängd men ofta är det mest vatten och frukt är ju typ mindre sockerrika sötsaker med lite fibrer, lite antioxidanter och eventuellt en del C-vitamin. Hur pass näringsrik frukten du köper i affären de facto är när den äts kan man nog diskutera.

    En nyplockad apelsin i Spanien skiljer sig en del jämfört med en för tidigt skördad apelsin, fraktad hit och dit, förvarad under en tid i affär, förvarad under en tid hemma i fruktskålen och sedan uppäten.

    #680626

    Jag har läst att en kvinna bör äta ett halvt kilo och en man 700 g frukt och grönsaker per dag. Stämmer detta och varför?

    #680627
    henkebenke wrote:
    Jag har läst att en kvinna bör äta ett halvt kilo och en man 700 g frukt och grönsaker per dag. Stämmer detta och varför?

    För att SLV anser fruktogrönt innehålla mycket vitaminer och mineraler, plus att de tror att magsäcksfyllnad är det huvudsakliga för mättnad.

    [http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/frukt-och-naring Frukt och näring] (kostdoktorn.se)

    [http://johannaskost.blogspot.com/2008/09/frukt-r-frukt-och-grnt-r-grnt.html Frukt är frukt och grönt är grönt] (johanna söderlund)

    [http://johannaskost.blogspot.com/2008/11/fibrer-p-gott-och-ont.html Fibrer på gott och ont] (johanna söderlund)

    #680628
    mikaelj wrote:
    För att SLV anser fruktogrönt innehålla mycket vitaminer och mineraler, plus att de tror att magsäcksfyllnad är det huvudsakliga för mättnad.

    [http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/frukt-och-naring Frukt och näring] (kostdoktorn.se)

    [http://johannaskost.blogspot.com/2008/09/frukt-r-frukt-och-grnt-r-grnt.html Frukt är frukt och grönt är grönt] (johanna söderlund)

    [http://johannaskost.blogspot.com/2008/11/fibrer-p-gott-och-ont.html Fibrer på gott och ont] (johanna söderlund)

    Intressanta texter. Tydligen är frukt överskattat. Stackars frukterianer. Men texterna var ju egentligen bara negativa mot frukt, inte grönsaker.

    Hur ligger det till med grönsaker? Max/minimigräns för vad man bör äta?

    #680629

    Grönsaker är inte magiska, se på näringsinnehållet. Det är vad som avgör.

    #680630
    mikaelj wrote:
    Grönsaker är inte magiska, se på näringsinnehållet. Det är vad som avgör.

    Det upptäcks ju ofta ny fakta om olika grönsaker och frukt. Tomat tex ska ju motverka pungcancer hos män. Olika kålsorter ska ju vara bra för att förebygga cancer. Jag är inte helt säker på att alla fina ämnen som finns i grönsaker kan ersättas av en mineral- och vitamintablett.. de kanske finns mer som forskarna inte vet om!

    En grillad kyckling med en färsk melon:) det är grejer det!

    #680631

    Säkerligen inte vitamin- och mineraltabletter, men det har jag aldrig sagt heller…

    #680632
    Fabrice wrote:
    Det upptäcks ju ofta ny fakta om olika grönsaker och frukt. Tomat tex ska ju motverka pungcancer hos män. Olika kålsorter ska ju vara bra för att förebygga cancer. Jag är inte helt säker på att alla fina ämnen som finns i grönsaker kan ersättas av en mineral- och vitamintablett.. de kanske finns mer som forskarna inte vet om!

    En grillad kyckling med en färsk melon:) det är grejer det!

    Det är det jag menar, förebygga cancer, sjukdomar, bra för synen osv. Jag äter ju knappast grönsakerna för att ersätta kött utan för att det är nyttigt. Rött kött t ex är inte bra, men kompenseras om man äter grönsaker.

    mikaelj wrote:
    Grönsaker är inte magiska, se på näringsinnehållet. Det är vad som avgör.

    Dom är ”magiska”

    #680633
    samutown wrote:
    Det är det jag menar, förebygga cancer, sjukdomar, bra för synen osv. Jag äter ju knappast grönsakerna för att ersätta kött utan för att det är nyttigt. Rött kött t ex är inte bra, men kompenseras om man äter grönsaker.

    Kan du sluta trolla?

    ”Rött kött” är fantastiskt bra jäkla bra. Nitrit är mindre bra.

    #680634
    mikaelj wrote:
    Kan du sluta trolla?

    ”Rött kött” är fantastiskt bra jäkla bra. Nitrit är mindre bra.

    Ja ät du ditt röda kött som innehåller ämnen som är cancerframkallande. Jag äter också rött kött, men ungefär 3 gånger i veckan samt kompenserar det med, gissa vad? Grönsaker.

    #680635
    samutown wrote:
    Ja ät du ditt röda kött som innehåller ämnen som är cancerframkallande. Jag äter också rött kött, men ungefär 3 gånger i veckan samt kompenserar det med, gissa vad? Grönsaker.

    Du förväxlar ”rött kött” med ”nitrit”. Vilt rekommenderas, trots att det är rött. Äter du alltså enbart bacon och skinka ökar risken med 0,3% att utveckla tjocktarmscancer:

    Ett mer rimligt antagande är att ett högt intag av den fleromättade fettsyran omega n-6 (främst från vegetabiliska fetter) utan kompensering med animaliskt omega n-3 är vad som orsakar inflammationer och cancer.

    Quote:
    Lead author, Dr. Yasumi Kimura from the Graduate School of Medical Sciences at Kyushu University said, ”There was an almost significant inverse association between n-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) intake and incidences of colorectal cancer, particularly in the distal colon.”

    ”This study provides further evidence that a diet with a high intake of fish and n-3 PUFA can help reduce the risk of colorectal cancer.

    The published findings not only disproves the common hypothesis that consumption of red meat increases colorectal cancer risk, the results also suggest that a high intake of fish may in fact decrease the risk- particularly in the case of distal colon cancer.

    I grönsaker finns inget omega n-3 i formen EPA/DHA, så jag förstår verkligen inte hur du hade tänkt dig att du på något sätt skulle kunna kompensera med lite grönsaker. Kan du komma med lite fakta istället för att hänvisa till godtycke?

    För att parafrasera vad någon sade tidigare, växtfett är satan och kolhydrater hans bundsförvanter…

    #680636
    samutown wrote:
    Ja ät du ditt röda kött som innehåller ämnen som är cancerframkallande. Jag äter också rött kött, men ungefär 3 gånger i veckan samt kompenserar det med, gissa vad? Grönsaker.

    Kompensera för vad? Det är ju inte som att du gör ett onyttigt val när du äter kött. Kött är näringsrikt, betydligt mer näringsrikt/100g än de allra flesta grönsakerna.

    Dock finns det förstås saker i grönsaker som köttet saknar, så att komplettera köttet med grönsaker av den typen jag tidigare nämnde är förstås klokt. Men att tro att du behöver ”kompensera” ditt (nyttiga) köttintag är fel.

    Dock har du helt rätt i att Diet and Cancer Report identifierade köttkonsumtion som riskfaktor för tjocktarmscancer och angav en rekommendation på högst 500 gram i veckan.

    Charkprodukter rekommenderades att utesluta helt.

Viewing 13 posts - 31 through 43 (of 43 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.