Home › Forums › Deff och fettminskning › jordnötssmör och ägg diet?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
7 maj, 2009 at 22:57 #71420Anonym anvandareMember7 maj, 2009 at 22:57 #561672Anonym anvandareMember
tjenna!
Tänkte fråga om de går att utföra en deff på jordnötssmör och ägg? menar alltså att bara äta jordnötssmör och ägg under tex en 2 veckors period.
om de funkar, vi säger att jag ska stoppa i mig 2000 kcal om dagen, hur mycket jordnötssmör tycker ni man skulle prega i sig då?
jordnötssmör näringsinnehåll per 100g
kcal 604,6
Protein 22,6 g
Fett 51 g
Mättade fettsyror 8,5 g
Kolhydrater 15,2 gundrar också hur mycket kcal och protein ett kokt ägg innehåller, så om någon kan svaret kan ni väll skriva de :up:
7 maj, 2009 at 23:06 #561674Anonym anvandareMemberKolla [http://fineli.fi] för en livsmedelsdatabas. Om jag minns rätt innehåller ägg 12g protein, 11g fett och 1g kolhydrater/100g ägg, standardägg 50-55g (står på paketet).
Ja, det går utmärkt. Komplettera med fiskolja om du inte äter ekologiska ägg, annars får du i dig för lite omega-3. Lite C-vitamin behöver du också. Släng in lite paprika. Annars täcker kosten allt du behöver (möjligtvis järn?). Ägg är ett väldigt komplett livsmedel.
8 maj, 2009 at 03:16 #561676Anonym anvandareMemberNötter har jävligt dålig fettsyresammansättning, och ägg, vet jag ärligt talat inte.
Ifall LDL-kolesterolet påverkas, får gärna någon som kan komma och styra upp.Men en diet med enbart detta, det tror jag ärligt talat inte på.
Jag kan säkerligen rabbla upp bättre dieter ur egen ficka, utan kass fettsyresammansättning, med bra protein och fettintag, utan dåligt slutresultat, absolut.8 maj, 2009 at 07:32 #561678Anonym anvandareMemberYeahvlen
har du något annat bra förslag på en ”lätt” diet?
8 maj, 2009 at 07:37 #561680Anonym anvandareMemberYeahvlen wrote:Ifall LDL-kolesterolet påverkas, får gärna någon som kan komma och styra upp.Att ägg i kolesterol skulle påverka kroppens blodlipider negativt bara för att det är rikt på kolesterol är lika logiskt som att man blir blå av blåbär.
En vetenskaplig artikel om myten kring kliniskt signifikant kolesterolpåverkan av äggkonsumtion och dietärt kolesterol i allmänhet:
Quote:ABSTRACT
Dietary cholesterol in foods such as eggs has only a small and clinically insignificant effect on blood cholesterol, especially when compared with the much greater effects of dietary saturated fatty acids on blood cholesterol. These facts are now well established and, as a consequence, recommendations from major food and health bodies concerning dietary cholesterol have been relaxed in the UK and elsewhere in recent years. However, in the minds of the public, cholesterol in the diet, specifically from eggs, continues to be viewed with suspicion and that view is still reflected in the advice of some professionals.[http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/fulltext/122192114/HTMLSTART]
J. Gray and B. Griffin. Eggs and dietary cholesterol – dispelling the myth. Nutrition Bulletin, 2009; 34, 66–70
9 maj, 2009 at 23:59 #561682Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Att ägg i kolesterol skulle påverka kroppens blodlipider negativt bara för att det är rikt på kolesterol är lika logiskt som att man blir blå av blåbär.En vetenskaplig artikel om myten kring kliniskt signifikant kolesterolpåverkan av äggkonsumtion och dietärt kolesterol i allmänhet:
[http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/fulltext/122192114/HTMLSTART]
J. Gray and B. Griffin. Eggs and dietary cholesterol – dispelling the myth. Nutrition Bulletin, 2009; 34, 66-70
trodde du skulle smälla till med att man måste äta en varierad kost, ack så fel jag hade
10 maj, 2009 at 06:31 #561684Anonym anvandareMembernolimit wrote:trodde du skulle smälla till med att man måste äta en varierad kost, ack så fel jag hadeEn varierad kost är den fördel ja. Det minskar risken för att man inte skall få i sig det man behöver eftersom en extremt liten minoritet vill/kan lägga upp en kost med minimal variation men som ändå är näringsmässigt adekvat.
Enbart jordnötssmör och ägg är dock INTE en adekvat kost ur näringssynpunkt. Men låt säga att vi har ekologiska ägg, ekologisk fet mjölk där höns och kor fått äta linfrön och dylikt (för att göra kosten tilräckligt rik på EFA) och broccoli så kan man nog leva ett ganska friskt liv på det.
12 maj, 2009 at 00:24 #561686Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:En vetenskaplig artikel om myten kring kliniskt signifikant kolesterolpåverkan av äggkonsumtion och dietärt kolesterol i allmänhet:[http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/fulltext/122192114/HTMLSTART]
J. Gray and B. Griffin. Eggs and dietary cholesterol – dispelling the myth. Nutrition Bulletin, 2009; 34, 66–70
Tack för information.
Det har väl gjorts flertal stuider om ägg och kolesterol, och LDL-kolesterolet har alltså inte ökat?
12 maj, 2009 at 00:28 #561688Anonym anvandareMemberYeahvlen wrote:Tack för information.Det har väl gjorts flertal stuider om ägg och kolesterol, och LDL-kolesterolet har alltså inte ökat?
Även om det ökar, så kommer Apo-kvoten att förbättras. Det är en bättre riskmarkör än enbart LDL.
(och vad som ökar mest är HDL… slår du en HDL-nivå på 3,4? )
12 maj, 2009 at 01:23 #561690Anonym anvandareMembermikaelj wrote:Även om det ökar, så kommer Apo-kvoten att förbättras. Det är en bättre riskmarkör än enbart LDL.(och vad som ökar mest är HDL… slår du en HDL-nivå på 3,4? )
Konventionella lipider som riskmarkörer, är med andra ord utslagna ;(
Ja, det är möjligt.
Läste Eddie Vedder’s länk för ett tag sedan, men är det verkligen fullt utforskat ännu?Att HDL väger över LDL, med andra ord, äggpropagandan på 90-talet är skitsnack?
12 maj, 2009 at 07:10 #561692Anonym anvandareMemberYeahvlen wrote:äggpropagandan på 90-talet är skitsnack?Ja den har motsagts hur länge som helst. Att kolesterolnivåer ökar akut är alltså långt ifrån samma sak som att öka risken för hjärt- kärlsjukdom. Den slutsatsen är på tok för långt dragen.
Rent statistisk kommer en population på t.ex. 10 000 individer med höga LDL-nivåer ha sämre hjärt- kärlhälsa än en lika stor population med lägre nivåer av LDL och högre HDL.
Men på individnivå behöver det inte alls vara så. Jämför med värdet av BMI som enskild hälsomarkör, den kan ge tydliga indikationer på befolkningsnivå men slå helt fel på individnivå.
12 maj, 2009 at 08:04 #561694Anonym anvandareMemberYeahvlen wrote:Konventionella lipider som riskmarkörer, är med andra ord utslagna ;(Ja, det är möjligt.
Läste Eddie Vedder’s länk för ett tag sedan, men är det verkligen fullt utforskat ännu?* [http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=3421]
* [http://www.lj.se/index.jsf?nodeType=2&nodeId=25091&childId=3555]
* [http://www.dn.se/nyheter/sverige/battre-riskmatare-for-hjartinfarkt-1.671813]12 maj, 2009 at 08:28 #561696Anonym anvandareMemberI en kost bestående av ägg och jordnötssmör låter snarare jordnötssmöret som en större risk för dåligt fett i såna fall.
12 maj, 2009 at 22:58 #561698Anonym anvandareMemberFråga till trådskaparen:
Hur hade du tänkte lägga upp det här?
Jag kollade lite snabbt innehållet i jordnötssmör. 26 % protein och 640 cal / 100g. På det har ett ägg ungefär 90 cal och där får du väl ca: 8 g protein i bästa fall.
Hur stor del smör/ägg skulle det vara? Det verkar så sjukt äckligt alltså . Du måste ju ladda en del ägg för å få i dig protein. Hade du tänkt träna undertiden eller bara ligga hemma å bli smal? -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.