Home › Forums › Deff och fettminskning › kropps mätning
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
26 januari, 2010 at 19:42 #538332Anonym anvandareMember
I topick skall de stå kroppsmätning för övrigt!
Okay, Har ingen som helst erfarenhet av de här men hoppas på att ni kan hjälpa mig med de.
Var och mätte min fett procent i dag och fick fram dom här siffrorna:
Vikt: 84,4.
Fett procent: 19%.84,4 – 19% = 16,036kg (fett)
16,036kg (fett) – 84,4kg (vikt) = 68,364.
Då har jag ”68,364kg” muskelmassa på kroppen men sen vet jag inte hur man skall gå till väga?
Finns ju brosk ben dylikt med i slut vikten:
Män,
Total fettmängd: 8-24%
a) lagrat fett: 5-21%
b) livsnödvändigt fett: 3%
Muskler: 44.8%
Ben: 14.9%
Övrigt: 16.3-32.3%något jag såg på nätet.
hur som helst så är jag ute efter att kunna räkna ut hur mycket mat jag kan stoppa i mig : 2-3 gram protein ect.
26 januari, 2010 at 19:42 #70448Anonym anvandareMember26 januari, 2010 at 20:21 #538333Anonym anvandareMemberVad var det för slags mätning du gjorde?
Vad har du för mål med din diet och träning?26 januari, 2010 at 20:32 #538334Anonym anvandareMember68,364 är ju din kroppsvikt med allt inräknat utom just fettet! Dvs, vatten, muskler, ben, ligament, senor, hår, naglar, magsaft osv.
Men som Vincent frågade? Hur mättes fettprocenten?
26 januari, 2010 at 21:28 #538335Anonym anvandareMemberFettprocenten var mätt med våg(sådan där BMI/fettprocent kör) och tång/sticka eller vad man nu skall kalla de av en PT på sportlife frölunda i Göteborg.
Mitt mål är att bli medveten och komma i bättre form då jag tycker att nästan 20% är rätt mycket.
Jag har redan en riktigt bra matvåg, tack för tipset ;P
de jag behöver veta är hur man kommer fram till slut resultat på beräkningen för ben och senor ect är det rätt mycket av, man kommer ju inte fram till resultatet för hur mycket själva musklerna behöver.
Om jag skulle räkna på de resultatet skulle de ju bli helt fel:
68,364 (muskelmassan inräknat med ben och allt)
2,5 (gram) protein = 136,728
(68,364*2,5 = 136,728)3 (gram) fett = 205,092
(68,364*3=205,092)26 januari, 2010 at 21:41 #538336Anonym anvandareMemberNär du räknar proteinintag så räknar du det på ”hela” kroppsvikten!
2*84,4 = 168,8gr protein/dag
2,5*84,4 =253,2gr protein/dag
osv.Det är inte bara muskelmassan som använder proteinet du stoppar i dig utan även blod, enzymer, alla vävnadstyper, DNA, RNA dvs generna, skelett, hår, naglar, magsafter, osv osv…..
26 januari, 2010 at 21:46 #538337Anonym anvandareMemberTommy Ivarsson wrote:När du räknar proteinintag så räknar du det på ”hela” kroppsvikten!2*84,4 = 168,8gr protein/dag
2,5*84,4 =253,2gr protein/dag
osv.Det är inte bara muskelmassan som använder proteinet du stoppar i dig utan även blod, enzymer, alla vävnadstyper, DNA, RNA dvs generna, skelett, hår, naglar, magsafter, osv osv…..
ja men där har vi de:up: de va de ja ville veta.
bra oljor spelar ingen roll om man tar på resultatet heller va? (168,8gr)sen nu om jag får spinna vidare lite, antar att du har tävlat? men vad ligger en tävlings diet på i kalorier och vad skulle du rekomendera jag gick på under en amatör diet?
26 januari, 2010 at 22:01 #538338Anonym anvandareMemberunmatick wrote:ja men där har vi de:up: de va de ja ville veta.
bra oljor spelar ingen roll om man tar på resultatet heller va? (168,8gr)sen nu om jag får spinna vidare lite, antar att du har tävlat? men vad ligger en tävlings diet på i kalorier och vad skulle du rekomendera jag gick på under en amatör diet?
Nu vet jag inte vad du menar med bra oljor på resultatet men jag gissar på att oljorna är Omega3 tillskott / fettkällor (oliv-rapsolja t.ex). Dessa ska ju givetvis inte ingå i dina 168,8 (170gr) per dag då dessa gram bara ska utgöras av protein. Dock äts proteinet ihop med alla andra makronutrienter, tex potatis, pasta, ris, grönsaker, nötter osv, dvs så att det blir en måltid av det hela! I en vanlig blandkost ingår fett, kolhydrater och proteiner.
Fick en liten tanke – Jag hoppas du inser att proteinet (170gr) ska räknas på ALLT protein i kosten, dvs proteinet o pastan, mjölken, smöret, osten, mackorna, köttet osv.
Nej, jag har inte tävlat men ska om allt går bra försöka mig på detta i sommar!
Förslagsvis läser du först och främst deffguiden:
[http://forum.body.se/showthread.php?t=22347]
Sedan räknar du ut ditt energibehov:
[http://forum.body.se/showthread.php?t=20927]
Sedan är det bara att väga maten, beräkna energin och justera intaget utefter ditt behov!
Med en BF% på 19% kan du utan bekymmer ligga på ett underskott på 1000kcal/dag under de första veckorna!
26 januari, 2010 at 22:47 #538339Anonym anvandareMemberunmatick wrote:Fettprocenten var mätt med våg(sådan där BMI/fettprocent kör) och tång/sticka eller vad man nu skall kalla de av en PT på sportlife frölunda i Göteborg.Mitt mål är att bli medveten och komma i bättre form då jag tycker att nästan 20% är rätt mycket.
Jag har redan en riktigt bra matvåg, tack för tipset ;P
de jag behöver veta är hur man kommer fram till slut resultat på beräkningen för ben och senor ect är det rätt mycket av, man kommer ju inte fram till resultatet för hur mycket själva musklerna behöver.
Om jag skulle räkna på de resultatet skulle de ju bli helt fel:
68,364 (muskelmassan inräknat med ben och allt)
2,5 (gram) protein = 136,728
(68,364*2,5 = 136,728)3 (gram) fett = 205,092
(68,364*3=205,092)En sån våg visade 12% på mig dagen efter Lucia Classic Pro 2008
26 januari, 2010 at 22:56 #538340Anonym anvandareMemberTobbe K wrote:En sån våg visade 12% på mig dagen efter Lucia Classic Pro 2008Ja de vågarna är lika exakta som ugnstermostaten i min 20 år gamla ugn…. :p
Dock fick ju TS även mätt sin BF% med kaliper vilket ökar trovärdigheten väsentligt!
26 januari, 2010 at 23:04 #538341Anonym anvandareMemberTommy Ivarsson wrote:Ja de vågarna är lika exakta som ugnstermostaten i min 20 år gamla ugn…. :pDock fick ju TS även mätt sin BF% med kaliper vilket ökar trovärdigheten väsentligt!
Det är ju sant
”viskar” (men att det var en pt på sportlife som gjorde det sänker tyvärr trovärdigheten något)
26 januari, 2010 at 23:13 #538342Anonym anvandareMemberunmatick wrote:Fettprocenten var mätt med våg(sådan där BMI/fettprocent kör) och tång/sticka eller vad man nu skall kalla de av en PT på sportlife frölunda i Göteborg.Mitt mål är att bli medveten och komma i bättre form då jag tycker att nästan 20% är rätt mycket.
Jag har redan en riktigt bra matvåg, tack för tipset ;P
de jag behöver veta är hur man kommer fram till slut resultat på beräkningen för ben och senor ect är det rätt mycket av, man kommer ju inte fram till resultatet för hur mycket själva musklerna behöver.
Om jag skulle räkna på de resultatet skulle de ju bli helt fel:
68,364 (muskelmassan inräknat med ben och allt)
2,5 (gram) protein = 136,728
(68,364*2,5 = 136,728)3 (gram) fett = 205,092
(68,364*3=205,092)Är bara lite nyfiken. Visade vågen och kalipern samma resultat? Det vore ytterst ovanligt, men inte omöjligt.
27 januari, 2010 at 11:36 #538343Anonym anvandareMemberde bra oljor jag mena var just de du beskrev tommy.
jo jag vet att vågar inte är något man direkt kan räkna på för att dom är så off men kaliper ingick ju med som sakt.tobbe: (viskar tillbaka) de kan ligga något i de du säger^^
patrik:
våg: 24,9%.
kaliper: triceps. 15-25-15, bröst 18-30-16, lår 18-29-18 (18-20%) jag hadde träningsvärk som en grekisk gud så han kom inte åt riktigt, men skall tilbaka om några veckor och då kommer mätningen bli mer exakt.tack för alla länkar och tips, de har hjälp jätte mycket och jag känner mig en smula visare ^^.
27 januari, 2010 at 11:50 #538344Anonym anvandareMemberunmatick wrote:våg: 24,9%.
kaliper: triceps. 15-25-15, bröst 18-30-16, lår 18-29-18 (18-20%) jag hadde träningsvärk som en grekisk gud så han kom inte åt riktigt, men skall tilbaka om några veckor och då kommer mätningen bli mer exakt..Är siffrorna (tex 15-25-15) i mm på sammma mätpunkt? I så fall bör undersökaren öva upp sina färdigheter. Vid upprepade mätningar bör inte vädet variera mer än högst 0,5-1 mm men helst ligga under 0,2 mm.
Det är inte alls säkert att vågen visar mer fel än kalipern, felmarginalerna är ungefär lika stora.27 januari, 2010 at 13:03 #538345Anonym anvandareMemberOla Wallengren wrote:Är siffrorna (tex 15-25-15) i mm på sammma mätpunkt? I så fall bör undersökaren öva upp sina färdigheter. Vid upprepade mätningar bör inte vädet variera mer än högst 0,5-1 mm men helst ligga under 0,2 mm.
Det är inte alls säkert att vågen visar mer fel än kalipern, felmarginalerna är ungefär lika stora.Har du någonsin använt en våg som varit konsekvent i sina mätningar? Tycker den visar olika resultat varje gång du ställer dig på den. Har sett så många extrema fall av felmätningar med Tanitavågar att jag själv vägrar använda dem. 0 trovärdighet i mina ögon.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.