Home › Forums › Deff och fettminskning › Kvarg
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
6 april, 2009 at 22:48 #659258Anonym anvandareMemberTobbe K wrote:Vore ju helt lysande om dom äntligen stoppar försäljningen av det där östrogenkladdet!
?.
6 april, 2009 at 23:14 #659259Anonym anvandareMemberGrandmaster wrote:?.??..
7 april, 2009 at 01:23 #659260Anonym anvandareMemberTobbe K wrote:??..???
7 april, 2009 at 06:16 #659261Anonym anvandareMember[http://www.news.harvard.edu/gazette/2006/12.07/11-dairy.html http://www.news.harvard.edu/gazette/2006/12.07/11-dairy.html%5D
[http://www.tbkfitness.com/milk.html http://www.tbkfitness.com/milk.html%5D
[http://www.taintedsupplement.com/2009/03/new-study-cows-milk-estrogen-cancer.html]7 april, 2009 at 11:02 #659262Anonym anvandareMemberFlessa wrote:haha, okej. Ja, det går ju att jämföra ända ner till 0 gram kolhydrater… t.ex äggvita så då är väl 4,1 % relativt högt..Jo, fast keso och kvarg är båda kasein.
7 april, 2009 at 11:58 #659263Anonym anvandareMemberHej Oscar!
Tack för ditt mail.
Kvarg finns kvar i vårt sortiment. Det går tyvärr inte att beställa just nu men återkommer till butikerna så snart som möjligt. Välkommen.Mvh Lidl
Tydligen så är det bara tillfälligt stopp – tack, tack (A)
7 april, 2009 at 12:52 #659264Anonym anvandareMemberFlessa wrote:Ja, det stämmer ju.Visste inte att det var enbart Kasein du var ute efter.
Nä, men om vi nu pratar kvarg (se topic ), så kan vi ju jämföra olika sorters kvarg. Keso är både kolhydratsnålare och sjukt mycket godare (i min mun), om än lite dyrare.
7 april, 2009 at 12:54 #659265Anonym anvandareMembermikaelj wrote:Nä, men om vi nu pratar kvarg (se topic ), så kan vi ju jämföra olika sorters kvarg. Keso är både kolhydratsnålare och sjukt mycket godare (i min mun), om än lite dyrare.Och färdigsmaksatt vilket är det bästa. Keso Ananas e grymt god att bara käka direkt ur burken.
7 april, 2009 at 13:48 #659266Anonym anvandareMembermikaelj wrote:Nä, men om vi nu pratar kvarg (se topic ), så kan vi ju jämföra olika sorters kvarg. Keso är både kolhydratsnålare och sjukt mycket godare (i min mun), om än lite dyrare.Sjukt gott är det Om det bara inte innehöll lika mkt Kcal och hade varit några kronor billigare hade jag nött på som bara den Men men, som det är nu får kvarg duga och Keso får stå för höjdpunkten ngn gång i veckan ^^,
7 april, 2009 at 16:15 #659267Anonym anvandareMemberDu har rätt. Kvarg är färskost gjord på surmjölk, medans keso är färskost gjord på sötmjölk.
I’ll have the sweet milk, please.
[img=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f2/Käsekuchen.JPG/800px-Käsekuchen.JPG]Förbannat gott. Sernik om du hittar en polack som är villig att göra den åt dig. Den här med vallmofrö verkar god -> [http://gotowanie.onet.pl/29739,0,1,makowy_sernik,przepis.html]
7 april, 2009 at 19:41 #659268Anonym anvandareMembermikaelj wrote:Du har rätt. Kvarg är färskost gjord på surmjölk, medans keso är färskost gjord på sötmjölk.I’ll have the sweet milk, please.
[img=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f2/Käsekuchen.JPG/800px-Käsekuchen.JPG]Förbannat gott. Sernik om du hittar en polack som är villig att göra den åt dig. Den här med vallmofrö verkar god -> [http://gotowanie.onet.pl/29739,0,1,makowy_sernik,przepis.html]
Ojojoj, nu steg du ett snäpp i mina ögon. En sådan kaka brukar min morsa laga, på mager kvarg, och det är för helvetes gott. Jag ska äta en sådan på söndag. En bakplåt i ett nafs.
7 april, 2009 at 21:06 #659269Anonym anvandareMemberGrandmaster wrote:Ojojoj, nu steg du ett snäpp i mina ögon. En sådan kaka brukar min morsa laga, på mager kvarg, och det är för helvetes gott. Jag ska äta en sådan på söndag. En bakplåt i ett nafs.Vilket sammanträffande, det skall jag med
Smacznego!
7 april, 2009 at 21:22 #659270Anonym anvandareMemberRecept, tack.
7 april, 2009 at 21:24 #659271Anonym anvandareMembernutz wrote:recept, tack.+1
7 april, 2009 at 21:33 #659272Anonym anvandareMemberMeh, jag hade ju en länk till ett recept. Ni får ju läsa!
Hittade ett annat på [http://www.tasteline.com/klubb/596]
Quote:Ostkaka
Keso av 2 liter filmjölk
80 g margarin
4 äggulor
1 dl socker
2 tsk bakpulver
2 msk mannagryn
2 msk potatismjöl
2 dl russin4 äggvitor
1 dl sockerSätt ugnen på 175 grader.
Äggvitor vispas till hårt skum, tillsätt socker och vispa ytterligare.
Keso och övriga ingredienser blandas till smet i annan bunke. Bakpulver tillsätts sist, därefter blandas alltihopa med äggviteskummet, försiktigt så att luften i skummet inte försvinner.
Smörj och bröa en springform med avtagbar kant.
Lägg i smeten och grädda ca 1 timme, passa så att det inte blir vidbränt. Prova med sticka.”keso av 2 liter filmjölk” betyder ”värm upp filmjölken till 45-50 grader med ev lite gräddfil/creme fraiche i, häll över i handduk, låt rinna av över natten”
En till vansinnigt god polsk kaka är makowiec (”vallmofrögrej”, bokstavligt), recept på [http://www.thefreshloaf.com/recipes/makowiec]
Och, när vi ändå är inne på Polen, missa inte bigos (kål, surkål, korvar, kött): [http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=239&a=427789]
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.