Kvarg

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 31 total)
  • Author
    Posts
  • #659258
    Tobbe K wrote:
    Vore ju helt lysande om dom äntligen stoppar försäljningen av det där östrogenkladdet!

    ?.

    #659259
    Grandmaster wrote:
    ?.

    ??..

    #659260
    Tobbe K wrote:
    ??..

    ???

    #659261

    [http://www.news.harvard.edu/gazette/2006/12.07/11-dairy.html http://www.news.harvard.edu/gazette/2006/12.07/11-dairy.html%5D
    [http://www.tbkfitness.com/milk.html http://www.tbkfitness.com/milk.html%5D
    [http://www.taintedsupplement.com/2009/03/new-study-cows-milk-estrogen-cancer.html]

    #659262
    Flessa wrote:
    haha, okej. Ja, det går ju att jämföra ända ner till 0 gram kolhydrater… t.ex äggvita så då är väl 4,1 % relativt högt..;)

    Jo, fast keso och kvarg är båda kasein.

    #659263

    Hej Oscar!

    Tack för ditt mail.
    Kvarg finns kvar i vårt sortiment. Det går tyvärr inte att beställa just nu men återkommer till butikerna så snart som möjligt. Välkommen.

    Mvh Lidl

    Tydligen så är det bara tillfälligt stopp – tack, tack (A)

    #659264
    Flessa wrote:
    Ja, det stämmer ju. :)

    Visste inte att det var enbart Kasein du var ute efter. :)

    Nä, men om vi nu pratar kvarg (se topic ;)), så kan vi ju jämföra olika sorters kvarg. Keso är både kolhydratsnålare och sjukt mycket godare (i min mun), om än lite dyrare.

    #659265
    mikaelj wrote:
    Nä, men om vi nu pratar kvarg (se topic ;)), så kan vi ju jämföra olika sorters kvarg. Keso är både kolhydratsnålare och sjukt mycket godare (i min mun), om än lite dyrare.

    Och färdigsmaksatt vilket är det bästa. Keso Ananas e grymt god att bara käka direkt ur burken.

    #659266
    mikaelj wrote:
    Nä, men om vi nu pratar kvarg (se topic ;)), så kan vi ju jämföra olika sorters kvarg. Keso är både kolhydratsnålare och sjukt mycket godare (i min mun), om än lite dyrare.

    Sjukt gott är det :D Om det bara inte innehöll lika mkt Kcal och hade varit några kronor billigare hade jag nött på som bara den Men men, som det är nu får kvarg duga och Keso får stå för höjdpunkten ngn gång i veckan ^^,

    #659267

    Du har rätt. Kvarg är färskost gjord på surmjölk, medans keso är färskost gjord på sötmjölk.

    I’ll have the sweet milk, please.

    [img=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f2/Käsekuchen.JPG/800px-Käsekuchen.JPG]Förbannat gott. Sernik om du hittar en polack som är villig att göra den åt dig. Den här med vallmofrö verkar god -> [http://gotowanie.onet.pl/29739,0,1,makowy_sernik,przepis.html]

    #659268
    mikaelj wrote:
    Du har rätt. Kvarg är färskost gjord på surmjölk, medans keso är färskost gjord på sötmjölk.

    I’ll have the sweet milk, please.

    [img=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f2/Käsekuchen.JPG/800px-Käsekuchen.JPG]Förbannat gott. Sernik om du hittar en polack som är villig att göra den åt dig. Den här med vallmofrö verkar god -> [http://gotowanie.onet.pl/29739,0,1,makowy_sernik,przepis.html]

    Ojojoj, nu steg du ett snäpp i mina ögon. En sådan kaka brukar min morsa laga, på mager kvarg, och det är för helvetes gott. Jag ska äta en sådan på söndag. En bakplåt i ett nafs.

    #659269
    Grandmaster wrote:
    Ojojoj, nu steg du ett snäpp i mina ögon. En sådan kaka brukar min morsa laga, på mager kvarg, och det är för helvetes gott. Jag ska äta en sådan på söndag. En bakplåt i ett nafs.

    Vilket sammanträffande, det skall jag med :-)

    Smacznego!

    #659270

    Recept, tack.

    #659271
    nutz wrote:
    recept, tack.

    +1

    #659272

    Meh, jag hade ju en länk till ett recept. Ni får ju läsa! ;-)

    Hittade ett annat på [http://www.tasteline.com/klubb/596]

    Quote:
    Ostkaka
    Keso av 2 liter filmjölk
    80 g margarin
    4 äggulor
    1 dl socker
    2 tsk bakpulver
    2 msk mannagryn
    2 msk potatismjöl
    2 dl russin

    4 äggvitor
    1 dl socker

    Sätt ugnen på 175 grader.
    Äggvitor vispas till hårt skum, tillsätt socker och vispa ytterligare.
    Keso och övriga ingredienser blandas till smet i annan bunke. Bakpulver tillsätts sist, därefter blandas alltihopa med äggviteskummet, försiktigt så att luften i skummet inte försvinner.
    Smörj och bröa en springform med avtagbar kant.
    Lägg i smeten och grädda ca 1 timme, passa så att det inte blir vidbränt. Prova med sticka.

    ”keso av 2 liter filmjölk” betyder ”värm upp filmjölken till 45-50 grader med ev lite gräddfil/creme fraiche i, häll över i handduk, låt rinna av över natten”

    En till vansinnigt god polsk kaka är makowiec (”vallmofrögrej”, bokstavligt), recept på [http://www.thefreshloaf.com/recipes/makowiec]

    Och, när vi ändå är inne på Polen, missa inte bigos (kål, surkål, korvar, kött): [http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=239&a=427789]

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 31 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.