Långsiktig diet!

Home Forums Deff och fettminskning Långsiktig diet!

  • This topic is empty.
Viewing 12 posts - 16 through 27 (of 27 total)
  • Author
    Posts
  • #610653
    Snake wrote:
    Den studien sa ju inte så mycket. För det första var det ju 10g vassle (+ lite fruktos) och inte 20g som det snackades om i tråden. För det andra (och sista) så mätte man bara MPS och inte MPB, så det blir bara spekulationer om hur nettoeffekten kan tänkas bli.

    Vad som kastas omkring är att vassle tas upp för snabbt för att kunna bidra särskilt mycket till proteinbalans genom minskad nedbrytning. EAA är ett liknande, mer extremt, exempel.

    #610654
    mikaelj wrote:
    Vad som kastas omkring är att vassle tas upp för snabbt för att kunna bidra särskilt mycket till proteinbalans genom minskad nedbrytning. EAA är ett liknande, mer extremt, exempel.

    okej:up:

    #610655
    Snake wrote:
    Herr Carlsson,

    Den studien sa ju inte så mycket. För det första var det ju 10g vassle (+ lite fruktos) och inte 20g som det snackades om i tråden. För det andra (och sista) så mätte man bara MPS och inte MPB, så det blir bara spekulationer om hur nettoeffekten kan tänkas bli.

    Ytterligare en tveksam studie mao =)

    Så, trådskaparen; det råd du fick av mikaelj om 20g tycker jag att du ska ta med en nypa salt tills bättre bevis kommer (don’t hold your breath..). Däremot borde du ta till dig det han skrev om flytande föda (proteindrinkar) och mättnadsgrad.

    Angående nettoeffekten skrev jag att en större dos protein än 10-20g antagligen är fördelaktig för MPB (muscle protein breakdown). Vad referensen syftade på var endast proteinsyntesen. Det jag ville säga med den är att utifrån den (sedan kan man kritisera upplägget hur mycket man vill så är 10g vassle tillräcklig för att stimulera proteinsyntesen maximalt.

    Igen vill jag påpeka att precis som Snake säger så säger detta inget om nettoeffekten.

    För att återgå till ditt kostschema så låter 250 g protein per dag helt rimligt. Mycket tyder på att en tränande person skall hålla proteinintaget över 2g/kg kroppsvikt. Om du skall få i dig detta på en dag förutsatt att du sover 8 h så har du 16h att få i dig det. Om du sedan tar 15g varje timme eller sprider ut det i några större måltider spelar ingen större roll (dock skall påpekas att det finns forskning (vag) att inta proteinet endast i ett par större måltider har sina fördelar).

    Återigen, för PROTEINSYNTESEN behövs antagligen inga större mängder protein. Men proteinintaget har fler viktiga funktioner bla förhindra nedbrytningen så att bara ta protein i mängder för att stimulera proteinsyntesen maximalt skulle vara förödande.

    #610656
    mccarlsson wrote:
    Angående nettoeffekten skrev jag att en större dos protein än 10-20g antagligen är fördelaktig för MPB (muscle protein breakdown). Vad referensen syftade på var endast proteinsyntesen. Det jag ville säga med den är att utifrån den (sedan kan man kritisera upplägget hur mycket man vill så är 10g vassle tillräcklig för att stimulera proteinsyntesen maximalt.

    Hur kommer du fram till att 10g räcker till att stimulera MPS maximalt?

    Quote:
    Om du sedan tar 15g varje timme eller sprider ut det i några större måltider spelar ingen större roll (dock skall påpekas att det finns forskning (vag) att inta proteinet endast i ett par större måltider har sina fördelar).

    Det finns också hypoteser (Layne Norton) om att små intag av aminosyror mellan större måltider kan vara fördelaktigt.

    #610657

    Förlåt …Jag menar 10 g EAA skall stimulera maximalt beroende på proteinkälla 20-40g protein: Human Muscle Protein Synthesis is Modulated by Extracellular, Not Intramuscular Amino Acid Availability: A Dose-Response Study

    Att sippa EAA under för att ge en liknande aminosyrokoncentration under dagen som vid ett större intag av kasein verkar vara mest fördelaktigt under diet för att förhindra muskelnedbrytning, vid muskeluppbyggand (bulk) så kanske ett mer utspritt intag av protein kan vara fördelaktigt för att boosta proteinsyntesen maximalt… enligt Lyle McDonald

    #610658
    mccarlsson wrote:
    Förlåt …Jag menar 10 g EAA skall stimulera maximalt beroende på proteinkälla 20-40g protein: Human Muscle Protein Synthesis is Modulated by Extracellular, Not Intramuscular Amino Acid Availability: A Dose-Response Study

    Att sippa EAA under för att ge en liknande aminosyrokoncentration under dagen som vid ett större intag av kasein verkar vara mest fördelaktigt under diet för att förhindra muskelnedbrytning, vid muskeluppbyggand (bulk) så kanske ett mer utspritt intag av protein kan vara fördelaktigt för att boosta proteinsyntesen maximalt… enligt Lyle McDonald

    gubbar håll er till tråden tack, så kan ni ta erat snack någon annanstans!:up:

    #610659
    mccarlsson wrote:
    För att återgå till ditt kostschema så låter 250 g protein per dag helt rimligt. Mycket tyder på att en tränande person skall hålla proteinintaget över 2g/kg kroppsvikt. Om du skall få i dig detta på en dag förutsatt att du sover 8 h så har du 16h att få i dig det. Om du sedan tar 15g varje timme eller sprider ut det i några större måltider spelar ingen större roll (dock skall påpekas att det finns forskning (vag) att inta proteinet endast i ett par större måltider har sina fördelar).

    Återigen, för PROTEINSYNTESEN behövs antagligen inga större mängder protein. Men proteinintaget har fler viktiga funktioner bla förhindra nedbrytningen så att bara ta protein i mängder för att stimulera proteinsyntesen maximalt skulle vara förödande.

    Tycker ovanstående hör till tråden

    #610660
    mccarlsson wrote:
    Tycker ovanstående hör till tråden

    oj, sorry! såg detta nu!! :)

    #610661

    Jag vet inte vad du menar när du skriver ”kött” men jag skulle försöka variera mig här lite.. ryggbiff, rostbiff, kyckling, kalkon, lax, tonfisk, torsk… listan kan göras lång. De dagar du äter lax kan du skippa omega3 kapslarna

    #610662
    mccarlsson wrote:
    Jag vet inte vad du menar när du skriver ”kött” men jag skulle försöka variera mig här lite.. ryggbiff, rostbiff, kyckling, kalkon, lax, tonfisk, torsk… listan kan göras lång. De dagar du äter lax kan du skippa omega3 kapslarna

    när ja skrev kött så menade ja kött av olika slag, som du skriver t.ex. kyckling, fisk, fläskkött(magert) osv, listan kan göras lång. men försöker somsagt variera kosten en del, att få ut proteinet från olika källor! blir väldigt ensidigt med samma kost varje dag. En till proteinkälla som jag änvänder mig av är äggvita som jag tycker är väldigt gott och bra.

    mvh

    #610663

    Gillar också ägg… men tycker du skall äta hela ägg.
    Från Lyle McDonalds blogg:
    Whole eggs contain a moderate amount of fat, typically 5 grams in a single whole egg. I’d note that the white of the egg is essentially fat free and many fat-obsessed athletes have gone the egg white route for this reason. It’s worth nothing in the context of protein quality that while whole eggs have an extremely high quality rating, egg whites are not so good. It’s also worth noting that, Rocky movies notwithstanding, egg whites appear to be digested terribly. That’s in addition to any potential issues with salmonella poisoning. Cook your eggs before you eat them.

    Now, eggs have been in a weird place nutritionally since the early ideas about blood cholesterol, many felt that due to the high cholesterol content (note again that dietary cholesterol has, at most a minimal impact on blood levels anyhow); if anything the saturated fat content of eggs was the bigger issue. At the same time, whole eggs are an extremely high quality protein and other nutrients in the eggs can be quite beneficial.

    As it turns out, a lot of the scare over whole eggs turns out to be false, while a small percentage of people are sensitive even the American Heart Association has removed it’s recommendations to limit egg intake. Clearly individuals trying to limit total fat intake may still wish to limit eggs (or make egg related dishes with a mixture of egg whites and fewer whole eggs).

    Like red meat, while a portion of the total fat in eggs is saturated, nearly half is monounsaturated with the remainder being polyunsaturated. I’d note that, recently, high omega-3 eggs have become available, these are made by feeding chickens large amounts of omega-3 fatty acids which changes the fatty acid profile of the egg.

    I’d also note that, in the big scheme of things, unless someone is eating a tremendous number of eggs, obtaining a significant amount of w-3 in this fashion tends to be a losing proposition; it would be cheaper to eat normal eggs and take supplemental fish oils.

    #610664
    mccarlsson wrote:
    Gillar också ägg… men tycker du skall äta hela ägg.
    Från Lyle McDonalds blogg:
    Whole eggs contain a moderate amount of fat, typically 5 grams in a single whole egg. I’d note that the white of the egg is essentially fat free and many fat-obsessed athletes have gone the egg white route for this reason. It’s worth nothing in the context of protein quality that while whole eggs have an extremely high quality rating, egg whites are not so good. It’s also worth noting that, Rocky movies notwithstanding, egg whites appear to be digested terribly. That’s in addition to any potential issues with salmonella poisoning. Cook your eggs before you eat them.

    Now, eggs have been in a weird place nutritionally since the early ideas about blood cholesterol, many felt that due to the high cholesterol content (note again that dietary cholesterol has, at most a minimal impact on blood levels anyhow); if anything the saturated fat content of eggs was the bigger issue. At the same time, whole eggs are an extremely high quality protein and other nutrients in the eggs can be quite beneficial.

    As it turns out, a lot of the scare over whole eggs turns out to be false, while a small percentage of people are sensitive even the American Heart Association has removed it’s recommendations to limit egg intake. Clearly individuals trying to limit total fat intake may still wish to limit eggs (or make egg related dishes with a mixture of egg whites and fewer whole eggs).

    Like red meat, while a portion of the total fat in eggs is saturated, nearly half is monounsaturated with the remainder being polyunsaturated. I’d note that, recently, high omega-3 eggs have become available, these are made by feeding chickens large amounts of omega-3 fatty acids which changes the fatty acid profile of the egg.

    I’d also note that, in the big scheme of things, unless someone is eating a tremendous number of eggs, obtaining a significant amount of w-3 in this fashion tends to be a losing proposition; it would be cheaper to eat normal eggs and take supplemental fish oils.

    okaj, man lär sig alltid något nytt!:up:
    Va tycker ní om kolhydrats mängden, för mycket? Kan tillägga att ja kör kardio 3-4 ggr per vecka utöver gymmet!:)

Viewing 12 posts - 16 through 27 (of 27 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.