Risig fråga

Home Forums Deff och fettminskning Risig fråga

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • Author
    Posts
  • #806358

    Det här riset drives me galen man,

    Igår vägde jag upp och kokade 200 gram OKOKT ris, som jag skulle ha 2 dagar framåt.

    Sen efteråt la jag;
    50 gram KOKT ris i en burk
    50 gram KOKT ris i en burk
    50 gram KOKT ris i en burk
    50 gram KOKT ris i en burk
    200 gram ris

    VARFÖR BLEV DET EN MASSA RIS ÖVER DÅ?

    :what:

    ps, denna tråden ska ju absolut inte vara här märkte jag nu,
    f*n jag tänker med nästippen, jag deffar nu det är därför.
    Langa över den till mat.

    #83406
    #806359
    Karlssooooon wrote:
    Det här riset drives me galen man,

    Igår vägde jag upp och kokade 200 gram OKOKT ris, som jag skulle ha 2 dagar framåt.

    Sen efteråt la jag;
    50 gram KOKT ris i en burk
    50 gram KOKT ris i en burk
    50 gram KOKT ris i en burk
    50 gram KOKT ris i en burk
    200 gram ris

    VARFÖR BLEV DET EN MASSA RIS ÖVER DÅ?

    :what:

    ps, denna tråden ska ju absolut inte vara här märkte jag nu,
    f*n jag tänker med nästippen, jag deffar nu det är därför.
    Langa över den till mat.

    Kokade du riset utan vatten????? :frust:

    #806360
    AndreasP wrote:
    Kokade du riset utan vatten????? :frust:

    Självklart med vatten :)

    haha

    #806361

    Du ser väl själv på riskornen att dom är större än innan kokningen? Dom sväller rejält you know.;)

    #806362
    Robert Lilja wrote:
    För att riset binder mycket vätska när det är tillagat. Så 200 gram olagat ris blir mycket mer i vikt när du har tillagat det :D

    Mvh
    Robert Lilja

    Men har 50 gram OKOKT ris samma näringsvärden som 50 gram KOKT ris ???

    #806363
    Karlssooooon wrote:
    Men har 50 gram OKOKT ris samma näringsvärden som 50 gram KOKT ris ???

    Inte om du har t.ex. 50gram okokt till höger och sedan 50 gram kokt till vänster. Då kommer ju en stor del av vikten hos dom okokta utgöras av kalorilöst vatten.

    Men har du 50 gram okokt som du sedan kokar kommer näringsvärdet vara detsamma men volymen större.

    #806364
    Robert Lilja wrote:
    Ja, men då får du inte räkna med vätskan i de 50 grammen, för då blir det helt fel värden ;)

    Mvh
    Robert Lilja

    Hur ska man göra då??:(

    #806365
    Karlssooooon wrote:
    Hur ska man göra då??:(

    Var är problemet? Du väger upp ditt ris och sedan kokar du det. Näringsvärdet förändras ju som sagt inte, bara VOLYMEN.

    #806366

    Har nämligen gjort en bytta med KOKT ris som ska stå i kylen, så när detär lunch och middag väger jag bara upp 50 gram av det och sen är det klarrt ?,

    sorry man, fett retarded e jag lite. :)

    #806367

    Fyndig topic!

    #806368
    Karlssooooon wrote:
    Har nämligen gjort en bytta med KOKT ris som ska stå i kylen, så när detär lunch och middag väger jag bara upp 50 gram av det och sen är det klarrt ?,

    sorry man, fett retarded e jag lite. :)

    , Nej det kan jag inte såg jag nu.

    #806369
    Karlssooooon wrote:
    Har nämligen gjort en bytta med KOKT ris som ska stå i kylen, så när detär lunch och middag väger jag bara upp 50 gram av det och sen är det klarrt ?,

    Om du tar 50 gram av ditt kokta ris (sjukt lite ris för övrigt) så kan du ju annars ta en titt i SLV:s databas på kokt ris, dom siffrorna lär inte skilja särskilt mycket och inga siffror är ändå 100%-iga.

    Vill du krångla lite extra kan du ju annars väga hur mycket vikt det blev efter att du kokat allt ris, sedan dividerar du den vikten med 200. Siffran du får fram divideras sedan med varje makronutrient per 100g okokt och då får du fram DEN siffran. Ju mer nojig desto mer krångel.:)

    #806370

    haha.

    jag kokar upp 200 gram, okokt ris,

    När det är klart väger jag det, och summan av det dividerar jag med 4.

    THAT`S IT,

    right,!?!

    #806371

    :D rolig tråd, tack! jobbigt när nåt inte stämmer och man inte kan komma på varför. som tur är finns det ju alltid nån på nåt forum att fråga:emo-thumb

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.