Home › Forums › Deff och fettminskning › Så sjukt svårt att hålla reda på ALLT man äter ?!?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
20 mars, 2010 at 23:09 #512991Anonym anvandareMember
Ja, som ni förmodligen har sett håller jag på deffar, men jag fattar inte hur ja ska hålla reda på ALLLLLLLLLLLLLLLT jag äter, kcal prot fett och kolhydrater.. ja käkar ju endå inte samma maträtter varjedag.. :S hjälp mig någon som har bra förslag hur ja kan hålla reda på alla siffror.. hur gör ni ?
20 mars, 2010 at 23:09 #70091Anonym anvandareMember20 mars, 2010 at 23:09 #512992Anonym anvandareMemberGör du din egen mat?
Jag har absolut inte problem med att räkna kcal? Skit lätt.
20 mars, 2010 at 23:11 #512993Anonym anvandareMemberIdag har jag ätit
50g havregryn
10margarin
1dl lättmjölk
15g socker
15g vassleprotein
2dl lättmjölk
20gram EAA
3burkar tonfisk stekt i margarin
100gram ketchup
1liter gul mjölk
45gram vassleprotein
60gram banan20 mars, 2010 at 23:12 #512994Anonym anvandareMemberJa, jag gör min egen mat, men alltså har du typ ett schema eller nåt på kylskåpet ? och nåt som du fyller i eller nåt ?
typ 1 burk tonfisk innehåller XXX XXX XXX XXX ..
1 ägg innehåller XX XX XXX XXosv osv osv hur ska ja lösa det ?
20 mars, 2010 at 23:14 #512995Anonym anvandareMemberAha du menar så.
Ehm. Asså jag vet typ vad allt innehåller för jag har någon gång kollat upp det
1burk tonfisk är ca 150kcal
1ägg ligger på ca 80kcal 141kcal per 100gram. Ett ägg ligger på runt 50-100gram.
Du får helt enkelt kolla upp det. Det står ju på förpackningen, sen väger du det.
Tex om det står
100gram tonfisk / 90kcal
Du äter 44gram tonfisk.
44x 0,9 = 39.6kcal typ.
20 mars, 2010 at 23:16 #512996Anonym anvandareMemberhaha, ja ska skriva vad jag har ätit idag med:
1 Burk tonfisk
1000g Kvarg
2 DL minimjölk
2 Kokta ägg med lite majonäs
1 proteindrink whey 80 (1dl) med vatten
2dl havregryn
lite passerade tomater till tonfisken
25g cashewnötter
25g russin
2 lingongrova (brödskivor)
1 avokado
sen gjorde jag nån mat med couscous rostbiff minitomater spenatlöv och 100g keso till de.men alltså, ja vill ju ha fram alla siffror..
20 mars, 2010 at 23:17 #512997Anonym anvandareMemberJa men jag ska ju inte bara räkna kcal, ja måste hålla reda på protein mängd, fett, kcal, och kolhydratmängd för å få en bra balans väl
20 mars, 2010 at 23:18 #512998Anonym anvandareMemberMemory wrote:Ja men jag ska ju inte bara räkna kcal, ja måste hålla reda på protein mängd, fett, kcal, och kolhydratmängd för å få en bra balans väl[http://www7.slv.se/livsmedelssok/?epslanguage=sv]
svårare är det inte.
20 mars, 2010 at 23:25 #512999Anonym anvandareMemberaja sitter med hela kylen och skafferiet i soffan nu, måste räkna på alllllllt :p
20 mars, 2010 at 23:28 #513000Anonym anvandareMemberJag antar att du har en våg och väger du bara maten så kan du få ett ganska säkert resultat via färdiga kostdatabaser och energiuträkningsprogram där alla energivärden är inlagda för livsmedel.
[http://forum.body.se/showthread.php?t=20927]
Använder mig själv främst utav [www.energibalans.nu] då jag tycker den är lagom avancerad, har mycket livsmedel i sin databas men ändå inte för krånglig.
20 mars, 2010 at 23:34 #513001Anonym anvandareMemberTack, ska kika nogrannare snart!
20 mars, 2010 at 23:39 #513002Anonym anvandareMember150g kycklingfilé tex ska ja räkna det innan eller efter ja har stekt den eller lagt i ugn eftersom de försvinner ju massa vatten efter den lär ju bli lättare ?
20 mars, 2010 at 23:39 #513003Anonym anvandareMemberMemory wrote:150g kycklingfilé tex ska ja räkna det innan eller efter ja har stekt den eller lagt i ugn eftersom de försvinner ju massa vatten efter den lär ju bli lättare ?du svarade bra på frågan själv
20 mars, 2010 at 23:42 #513004Anonym anvandareMemberTack.. måste ju bara vara säker :0)
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.