Home › Forums › Kost och Näringslära › Är fettet i valnötter bra för oss som vill bygga muskler?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
16 februari, 2006 at 22:51 #94826Anonym anvandareMember16 februari, 2006 at 22:51 #1040048Anonym anvandareMember
Märkte att protein o kolhydrats halten va relativt hög på denna otroligt goda produkt…Men min fråga lyder ”är det en myt att fettet också är bra för dig som vill bygga muskler eller är det bara en dålig ursäkt för att få slänga i sig tjockismat”
16 februari, 2006 at 23:24 #1040049Anonym anvandareMemberNej, det är inte en myt. Valnötter är bra!
16 februari, 2006 at 23:55 #1040050Anonym anvandareMemberamen då blir det nog en date me påsen på 500g ja har i skafferiet ikväll.
o ja tömmer alltid efter första kvällen,17 februari, 2006 at 02:50 #1040051Anonym anvandareMemberinnehåller en ”hög” dos omega3 oxå!!!
17 februari, 2006 at 04:26 #1040052Anonym anvandareMemberÄven om de inte är dåligt så betyder de ju inte att man ska överdriva ;P
500gram är väll ändå runt 3500kalorier .. rätt mycke för en date Du ska ju inte framstå som glupsk, hehe17 februari, 2006 at 11:06 #1040053Anonym anvandareMemberSå länge dom inte är rostade är fettet i nötter bra.
17 februari, 2006 at 12:11 #1040054Anonym anvandareMemberSimon Persson wrote:Så länge dom inte är rostade är fettet i nötter bra.Rostade nötter är bättre; lipaserna denaturerar och fettet blir mer hållbart. Dessutom denatureras proteinet och blir betydligt mer lättillgängligt.
17 februari, 2006 at 12:19 #1040055Anonym anvandareMemberKing Grub wrote:Rostade nötter är bättre; lipaserna denaturerar och fettet blir mer hållbart. Dessutom denatureras proteinet och blir betydligt mer lättillgängligt.Så du menar att det inte bildas några dåliga transfetter under rostningen ?
17 februari, 2006 at 12:38 #1040056Anonym anvandareMembervilka av dessa nötter är mest nyttiga då ??
**Valnötter
**Hasselnötter
**Chashewnötter
**Mandelnötter
**Pinjenötter
????
17 februari, 2006 at 13:56 #1040057Anonym anvandareMemberSimon Persson wrote:Så du menar att det inte bildas några dåliga transfetter under rostningen ?Nej. Försumbara mängder som inte signifikant bidrar till intaget av transfetter.
”Roasting caused… a negligible increase of the trans fatty acids.”
J. Agric. Food Chem., 54 (4), 1315 -1321, 2006.
”The fatty acid composition of 11 brands of peanut butter and paste freshly prepared from roasted peanuts was analyzed with emphasis on isomeric trans-fatty acids. No trans-fatty acids were detected in any of the samples in an analytical system with a detection threshold of 0.01% of the sample weight. Hydrogenated vegetable oils are added to peanut butters at levels of 1–2% to prevent oil separation. Some hydrogenated vegetable oils are known to be sources of trans-fatty acids in the human diet. The addition of these products was not found to result in measurable amounts of trans-fatty acids in the peanut butters analyzed.”
J Agric Food Chem. 2001 May;49(5):2349-51.
18 februari, 2006 at 11:42 #1040058Anonym anvandareMemberKing Grub wrote:Nej. Försumbara mängder som inte signifikant bidrar till intaget av transfetter.”Roasting caused… a negligible increase of the trans fatty acids.”
J. Agric. Food Chem., 54 (4), 1315 -1321, 2006.
”The fatty acid composition of 11 brands of peanut butter and paste freshly prepared from roasted peanuts was analyzed with emphasis on isomeric trans-fatty acids. No trans-fatty acids were detected in any of the samples in an analytical system with a detection threshold of 0.01% of the sample weight. Hydrogenated vegetable oils are added to peanut butters at levels of 1–2% to prevent oil separation. Some hydrogenated vegetable oils are known to be sources of trans-fatty acids in the human diet. The addition of these products was not found to result in measurable amounts of trans-fatty acids in the peanut butters analyzed.”
J Agric Food Chem. 2001 May;49(5):2349-51.
alltså lär jordnött smör inte va så dumt?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.