Är fettet i valnötter bra för oss som vill bygga muskler?

Home Forums Kost och Näringslära Är fettet i valnötter bra för oss som vill bygga muskler?

  • This topic is empty.
Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Posts
  • #94826
    #1040048

    Märkte att protein o kolhydrats halten va relativt hög på denna otroligt goda produkt…Men min fråga lyder ”är det en myt att fettet också är bra för dig som vill bygga muskler eller är det bara en dålig ursäkt för att få slänga i sig tjockismat”

    #1040049

    Nej, det är inte en myt. Valnötter är bra!

    #1040050

    amen då blir det nog en date me påsen på 500g ja har i skafferiet ikväll.
    o ja tömmer alltid efter första kvällen, :D

    #1040051

    innehåller en ”hög” dos omega3 oxå!!!

    #1040052

    Även om de inte är dåligt så betyder de ju inte att man ska överdriva ;P
    500gram är väll ändå runt 3500kalorier .. rätt mycke för en date :) Du ska ju inte framstå som glupsk, hehe

    #1040053

    Så länge dom inte är rostade är fettet i nötter bra.

    #1040054
    Simon Persson wrote:
    Så länge dom inte är rostade är fettet i nötter bra.

    Rostade nötter är bättre; lipaserna denaturerar och fettet blir mer hållbart. Dessutom denatureras proteinet och blir betydligt mer lättillgängligt.

    #1040055
    King Grub wrote:
    Rostade nötter är bättre; lipaserna denaturerar och fettet blir mer hållbart. Dessutom denatureras proteinet och blir betydligt mer lättillgängligt.

    Så du menar att det inte bildas några dåliga transfetter under rostningen ?

    #1040056

    vilka av dessa nötter är mest nyttiga då ??

    **Valnötter

    **Hasselnötter

    **Chashewnötter

    **Mandelnötter

    **Pinjenötter

    ???? :D

    #1040057
    Simon Persson wrote:
    Så du menar att det inte bildas några dåliga transfetter under rostningen ?

    Nej. Försumbara mängder som inte signifikant bidrar till intaget av transfetter.

    ”Roasting caused… a negligible increase of the trans fatty acids.”

    J. Agric. Food Chem., 54 (4), 1315 -1321, 2006.

    ”The fatty acid composition of 11 brands of peanut butter and paste freshly prepared from roasted peanuts was analyzed with emphasis on isomeric trans-fatty acids. No trans-fatty acids were detected in any of the samples in an analytical system with a detection threshold of 0.01% of the sample weight. Hydrogenated vegetable oils are added to peanut butters at levels of 1–2% to prevent oil separation. Some hydrogenated vegetable oils are known to be sources of trans-fatty acids in the human diet. The addition of these products was not found to result in measurable amounts of trans-fatty acids in the peanut butters analyzed.”

    J Agric Food Chem. 2001 May;49(5):2349-51.

    #1040058
    King Grub wrote:
    Nej. Försumbara mängder som inte signifikant bidrar till intaget av transfetter.

    ”Roasting caused… a negligible increase of the trans fatty acids.”

    J. Agric. Food Chem., 54 (4), 1315 -1321, 2006.

    ”The fatty acid composition of 11 brands of peanut butter and paste freshly prepared from roasted peanuts was analyzed with emphasis on isomeric trans-fatty acids. No trans-fatty acids were detected in any of the samples in an analytical system with a detection threshold of 0.01% of the sample weight. Hydrogenated vegetable oils are added to peanut butters at levels of 1–2% to prevent oil separation. Some hydrogenated vegetable oils are known to be sources of trans-fatty acids in the human diet. The addition of these products was not found to result in measurable amounts of trans-fatty acids in the peanut butters analyzed.”

    J Agric Food Chem. 2001 May;49(5):2349-51.

    alltså lär jordnött smör inte va så dumt?

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.