Home › Forums › Kost och Näringslära › Diethjälp.Snälla experter!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
21 februari, 2006 at 06:31 #94720Anonym anvandareMember21 februari, 2006 at 06:31 #1038441Anonym anvandareMember
Hjälp mej med första dieten!
Kan ni kolla att jag lagt upp det rätt med maten osv?
Ge gärna konstruktiv kritik, förklara bra och dåligt med schemat!Har räknat -500kcal från mitt dagsbehov.
Kommer stegvist att sänka kolhydraterna.Styrketräning: mån-fre.(varje pass 45-70min)
cardio: 5 x morgonpromendader, 3x treadmile 40min ”efter passet”
vikt,längd: 111kg,182cm, max bf15%.
Protein: 425.2g
Kolhydrat: 278.7g
Fett: 31g (reservation för olja)
Kcal: 3192.6MÅLTID # 1 # 7:45
5äggvitor, 4dl mini mjölk, 22g vassle, 100g havregryn, 3g omega-3.Protein
15.6g från mjölk
40g från äggvita
22g från vassle
13g från havregryn
-summerat: 90.6g proteinCarbs
20g från mjölk
59g från havre
-Summerat: 79g KolhydraterFat
0.4g från mjölken
7g från havregryn
-Summerat: 7.4g FettKcal
90.6 x 4.1 = 371.46 kcal
79 x 4.1 = 323.9 kcal
10.4 x 9 = 93.6 kcal
-Summerat: 788.96 kcal#POSTWORKOUT# 10:45
Sker direkt efter träningen.
Shakemix: Protein 45g, kolhydrater 45g
Fullmogen banan: 20g kolhydrater
-Summering: 45g P, 65g K, 3g F, 478kcalMÅLTID # 2 # 11:45
400g Torskfile, 50g paraboild ris, 1g omega-3.Protein
68g från torsk
3.5 från ris
-Summerat: 71.5g proteinCarbs
40g från ris
0.5g från torsk
-Summerat: 40.5g kolhydraterFat
4g från torsk
1g från omega-3
0.25 från ris
-Summerat: 5.25g fettKcal
71.5 x 4.1 = 293.15
40.5 x 4.1 = 166.05
5.25 x 9 = 47.25
-Summerat: 506.45kcalMÅLTID # 3 # 14:45
5äggvitor, 4dl minimjölk,22g vassle,1banan, 1g omega-3.Protein
40g från äggvita
15.6g från mjölk
22g från vassle
-Summerat: 77.6g proteinCarbs
20g från mjölk
20g från banan
-Summerat: 40g från kolhydraterFat
0.4g från mjölk
1g från omega-3
-Summerat: 1.4g fettKcal
77.6 x 4.1 = 318.16 kcal
40 x 4.1 = 164 kcal
1.4 x 9 = 12.6
-Summerat: 494.76 kcalMÅLTID # 4 # 17:45
200g kycklingfilé, 250g kvarg, (+valfri mängd grönsaker)Protein
44g från kycklingfilé
33g från kvarg
-Summerat: 77g proteinCarbs
9.75g från kvarg
Max 20g från grönsaker
-Summerat: 29.75g kolhydraterFat
4g från allt
-Summerat: 4g fettKcal
77 x 4.1 = 315.7kcal
29.75 x 4.1 = 121.975kcal
4 x 9 = 36kcal
-Summerat: 473.675kcalMÅLTID # 5 # 21:45
500g kvarg, handfull nötter och några skedar honung.Protein
63g från kvarg
Ca:5g från nötter
-Summerat: 63.5g proteinCarbs
19.5g från kvarg
Max 5g från resten
-Summerat: 24.5g kolhydraterFat
Max 10g från allt
-Summerat: 10g fettKcal
63.5 x 4.1 = 260.35
24.5 x 4-1 = 100.45
10 x 9 = 90kcal
-Summerat: 450.8kcal21 februari, 2006 at 06:35 #1038442Anonym anvandareMemberDu kanske skulle formulera en fråga, utöver bara SNÄLLA HJÄLP!?
21 februari, 2006 at 06:53 #1038443Anonym anvandareMemberNina Lätt wrote:Du kanske skulle formulera en fråga, utöver bara SNÄLLA HJÄLP!?Förlåt, är lite trött men rättat till det nu:emo-thumb
21 februari, 2006 at 08:03 #1038444Anonym anvandareMemberDra ner på proteinet och lägg till grönsaker/frukt och några bra fettkällor i stället. Som det är nu blir fetkvaliten inte bra, trots omega-3.
Det är mitt råd.
21 februari, 2006 at 08:36 #1038445Anonym anvandareMemberOla Wallengren wrote:Dra ner på proteinet och lägg till grönsaker/frukt och några bra fettkällor i stället. Som det är nu blir fetkvaliten inte bra, trots omega-3.Det är mitt råd.
Vilka fettkällor rekommenderar du?
Tack för rådet:)21 februari, 2006 at 08:42 #1038446Anonym anvandareMemberMinska proteinintaget per dag med ca 100g, på så sätt frigör du ca 400 Kcal. Lägg dessa på bra fett istället, så att du minst kommer upp i ca 75 g fett/dag.
För övrigt tycker jag att det verkar vara ett ambitiöst & genomtänkt upplägg. :emo-thumb
Vad är målbilden?
21 februari, 2006 at 09:34 #1038447Anonym anvandareMemberSucram wrote:Minska proteinintaget per dag med ca 100g, på så sätt frigör du ca 400 Kcal. Lägg dessa på bra fett istället, så att du minst kommer upp i ca 75 g fett/dag.För övrigt tycker jag att det verkar vara ett ambitiöst & genomtänkt upplägg. :emo-thumb
Vad är målbilden?
Tack:D
Detta med bra fetter, kan inte du rekommendera lite olika källor.
Har bara olivolja och omega-3 som fett källor just nu.Målbilden?
I år skall jag deffa ner mej till 9-10% och hålla formen under tiden jag slipar på dom brister som finns.
För att sen utvärdera framtiden8)21 februari, 2006 at 09:42 #1038448Anonym anvandareMemberValentino wrote:Detta med bra fetter, kan inte du rekommendera lite olika källor.Har bara olivolja och omega-3 som fett källor just nu.Jag gillar majonäs.
21 februari, 2006 at 09:55 #1038449Anonym anvandareMemberNina Lätt wrote:Jag gillar majonäs.Har du gått och blivit oseriös nu när du blivit moderator Nina ? :whistle:
OT: Nötter, lätt att få i sig också.
21 februari, 2006 at 10:09 #1038450Anonym anvandareMemberJeppe wrote:Har du gått och blivit oseriös nu när du blivit moderator Nina ? :whistle:Inte då.
”Majonnäs är en tjock kall sås bestående av äggulor, vinäger och olja, vilket har vispats samman med fransk senap och andra kryddor” Källa: Wikipedia
Jag har läst på ett annat forum att lättmajonäs (32,5%) innehåller 3,1 g mättat per 100 g och 26,6 g omättat per 100 g majonäs. Rätta mig någon, om det är fel.
22 februari, 2006 at 22:34 #1038451Anonym anvandareMemberValentino wrote:Tack:D
Detta med bra fetter, kan inte du rekommendera lite olika källor.
Har bara olivolja och omega-3 som fett källor just nu.Målbilden?
I år skall jag deffa ner mej till 9-10% och hålla formen under tiden jag slipar på dom brister som finns.
För att sen utvärdera framtiden8)Nötter, oliv/rapsolja, avokado och fet fisk(t. ex lax) är vad jag själv försöker basera mina fettkällor på.
Hur fungerar det hitills för dig? Gjort några minskningar i vikt & midjemått?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.