Dinkelsikt

Home Forums Kost och Näringslära Dinkelsikt

  • This topic is empty.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #53905
    #135184

    Nähäj, jag ger nästan upp! Varit på ICA, Konsum, VI och Willys, ingen av dem har dinkelsikt. Om jag nu ska vara nyttig måste jag hitta nyttigheterna också.

    Vet DU vart man kan hitta dinkelsikt i Stockholmsområdet?

    #135185

    Jag kan glädja dig med att du inte behöver lägga ut extra pengar på det. Dinkel är lite mer proteinrikt men mest en hype. Och är det siktat är det ju vanligt vitt mjöl i princip. Så köp vanligt vetemjöl om du inte vill slösa pengar.

    #135186

    Eller vetemjöl special som är lite lite proteinrikare om du jagar proteinet! ;)

    #135187

    Ah ok; receptet angav dinkelsikt, och jag visste inte riktigt om jag vågade byta ut det mot något annat. Då borde väl rågsikt funka annars?

    #135188
    Hime wrote:
    Ah ok; receptet angav dinkelsikt, och jag visste inte riktigt om jag vågade byta ut det mot något annat. Då borde väl rågsikt funka annars?

    Funkar förmodligen bra det med! Vet inte om det är någon större smakskillnad på råg och dinkel. Är det det så lär du ju märka det. Bara att prova. :up:

    #135189
    Hime wrote:
    Ah ok; receptet angav dinkelsikt, och jag visste inte riktigt om jag vågade byta ut det mot något annat. Då borde väl rågsikt funka annars?

    Beror på vad du ska göra. Ska du baka bröd kommer inte rågbrödet bli lika fluffigt eftersom bara vete kan bilda gluten.

    #135190

    Eddie: ska laga (1) dinkelcrépes och (2) falafel; båda ska innehålla dinkelsikt enligt min ”Kostrådgivarens kokbok”

    #135191
    Hime wrote:
    Eddie: ska laga (1) dinkelcrépes och (2) falafel; båda ska innehålla dinkelsikt enligt min ”Kostrådgivarens kokbok”

    Jag vet inte hur rågmjöl funkar till pannkakor. Men kör på vanligt vetemjöl som sagt, det är ju vitt mjöl båda två varav ett är dyrt och ett billigt.

    Men din kostrådgivare skulle ju inte ha lika coola recept om det vore som alla andra. ;)

    #135192

    Rågmjöl funkar inte till pannkakor!
    Smeten klibbar fast i pannan oavsett mängd stekfett.
    Nå’t som däremot funkar mycket bra till pannkakor är kornmjöl. Du kan ersätta allt annat mjöl med kornmjöl. Kornmjöl är en fullkornsprodukt, men eftersom den är finmalen går det bra att steka pannkakor på det.

    100g kornmjöl blandas med 2 dl mjölk, behövs mer mjölk så späd ytterligare. Tillsätt 2 hela ägg. Inget stekfett i smeten.
    Häll en droppe stekfett mitt i pannan och häll smeten rakt i droppen. Stek färdigt. Tillsätt en droppe stekfett för varje ny pannkaka.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.