Home › Forums › Kost och Näringslära › Egna protein bars
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
11 april, 2012 at 21:32 #49406Anonym anvandareMember11 april, 2012 at 21:32 #119391Anonym anvandareMember
HEj, jag har lite problem med mellanmål. Jag tänkte att försöka baka egna proteinbars, då de man köper är förbaskat dyra.
Det jag först undrar är ifall ni har några recept ni kan bjuda på och även hur blir det när man bakar med whey protein? Är inte det suuper känsligt och proteinet ”avdunstar” vid upphettning? Är det så att man skall separera de varma produkterna och sedan blanda?Ni får gärna bjuda på bilder!!
11 april, 2012 at 22:07 #119392Anonym anvandareMemberSnabb sökning på tuben, finns många fler.[http://youtu.be/2srUe9-JD1Y http://youtu.be/2srUe9-JD1Y%5D
25 april, 2012 at 09:19 #119393Anonym anvandareMemberHi Aliev82,
Very informative post specially for me as it’s getting difficult to buy protein bars in a limited budget and I will definitely try this. Found whey protein out of stock so will try protein bar recipe later and will share my comments after having a bite!25 april, 2012 at 18:11 #119394Anonym anvandareMemberInte mitt recept , men har testat detta och det smakar grymt!
Proteinbars
6 stycken á 110 gIngredienser:
155 g proteinpulver (whey-80 choklad)
155 g havregryn
25 g kakao
50 g honung
50 g jordnötssmör
50 g jordnötter (ej salta)
200 g vatten (kan nog använda mjölk om man vill)Gör så här:
1. Häll i 200 g varmt vatten i en bunke.
2. Vänd redan i alla ingredienser, men vispa mellan varje för smeten blir tjock och trög, så det blir en mer jämnare och fin smet om du gör så.
3. Stryk ut smeten på bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 175 grader i 7-12 min
4. Kyl ned, dela upp i 6 bitar och njut!Näringsvärde per 100 gram:
25,1 g protein………34 E%
11,6 g fett………….35 E%
22,5 g kolhydrater…31 E%
295,6 kcalTips:
1. Använd en form som är lite mindre, så barsen blir ca 2 cm tjocka, och värm bara en kort stund i ugnen för att få en fast yta. Värmer man de för länge går man miste om krämigheten.
2. Värm honungen (exempelvis i mikron) så den blir flytande och lätt att vända i smeten.
3. Coating. Häll ett tunt lager med mörk choklad över barsen (skyddar även barsen från att bli fukt).Måste säga att dom blev väldigt smakrika och krämiga, mycket likt de bars man kan köpa
Slängde i lite jordnötter för att få lite tuggmotstånd, men glöm bara inte att skölja av dom, om det är saltade dvs. Det skulle nog heller inte vara helt fel att ösa i en dl sötningsmedel för att få dom lite sötare, men dom smakade tokgött ialf!! -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.