- This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Färdiga köttbullar?
Hur bra är egentligen färdiga köttbullar? Är ju väldigt gott och lätt lagat!
Tex ICAs köttbullar?
Per 100g
Energivärde: 950kj / 230kcal
Protein: 12g
Kolhydrat: 8g
-varav sockerart: 1g
Fett: 17g
-varav mättat fett: 7.5g
Fiber: <1g
Natrium: 0.8g
-varav koksalt: 2g
Beror lite på vad du har för ambitioner och mål men det är inte bra alls om du frågar mig. En väldigt hög halt fett såväl som en del kolhydrater i något som på tallriken klassas som ”proteinkällan”. När det kommer till fettet är dessutom mer än 1/3 mättat fett vilket iofs inte är jättemycket men det blir ändå för mycket i min värld. Sen som en sista liten indikation, äter man en måltid á 100 gram va bullarna så får man definitivt i sig ett överskott av natrium totalt sett över en hel dag.
Men som sagt, mål, ambition, hur petig man är och mycket mer spelar in. Det är bara min åsikt som nämnts ovan
PS: Håller med om att det är oförskämt gott och dessutom på tok för enkelt att ”laga”
Har inga problem med fettet men hur svårt är det att rulla lite bullar av nötfärs? Så slipper man onödiga tillsatser på köpet.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY