Finns de ngr för/nackdelar med att käka pasta som ej är ”färdigkokt”?

Home Forums Kost och Näringslära Finns de ngr för/nackdelar med att käka pasta som ej är ”färdigkokt”?

  • This topic is empty.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #55434
    #141606

    Jag gillar när pastan är ganska hård när man käkar den. Nästan så det är lite knaprigt. Brukar hälla av den precis när den kokat upp.

    #141607

    Det blir svårare att ta upp näringen. Enzymerna kanske inte kommer åt att bryta ned stärkelsen ordentligt.

    #141608

    Trots att en del vitaminer och mineraler urlakas vid kokningen så tror jag fortfarande att den totala biotillgängligheten är lägre på okokt pasta gentemot kokt. Hur mycket eller några siffror har jag dock inte.

    Torrvaror kommer binda vatten/vätska, att då äta okokt spaghetti känns lite dumt då det troligtvis kommer gå åt mer kroppsvätska/vatten än vad maten ger. Förvisso enkelt fixat med lite extra måltidsdryck misstänker jag. Hur som helst så kommer den svälla i magen!

    Din mage kommer få jobba hårdare med den okokta pastan vilket känns som om det skulle kunna leda till magbesvär/gaser. Men är det inget du störts utav ännu så är det troligtvis lugnt.

    #141609
    King Grub wrote:
    Det blir svårare att ta upp näringen. Enzymerna kanske inte kommer åt att bryta ned stärkelsen ordentligt.

    okej så det är ett bra sätt att hålla ned kcal vid pastamåltider alltså? :)

    tommy – okej okej tack för ditt svar! Min mage funkar som den ska så det är nog inga problem :)

    #141610
    dilldipparn wrote:
    okej så det är ett bra sätt att hålla ned kcal vid pastamåltider alltså? :)

    tommy – okej okej tack för ditt svar! Min mage funkar som den ska så det är nog inga problem :)

    Ett bättre, mindre dummare, alternativ är väl att minska mängden kokt pasta annars för att hålla nere energiinnehållet.

    #141611

    ett annat alternativ är att äta den helt okokt, då det antagligen tar så jävla lång tid att du bränner maten snabbare än du får i dig den :D

    #141612
    Anton Johansson wrote:
    Ett bättre, mindre dummare, alternativ är väl att minska mängden kokt pasta annars för att hålla nere energiinnehållet.

    det är bra mkt dummare för jag föredrar hård pasta framför färdigkokt.

    #141613
    dilldipparn wrote:
    det är bra mkt dummare för jag föredrar hård pasta framför färdigkokt.

    Då tycker jag du ska fortsätta med din okokta pasta!

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.