Fördelar med ”kokt” havregryn?

Home Forums Kost och Näringslära Fördelar med ”kokt” havregryn?

  • This topic is empty.
Viewing 5 posts - 16 through 20 (of 20 total)
  • Author
    Posts
  • #446639
    Eddie Vedder wrote:
    GI har du ju svaret på. Betaglukaner absorberas bättre efter blötläggning och kokning.

    kan inte hitta nå svar på blötlagda gryns GI-förändring?! bara kokta.

    #446640
    Szara wrote:
    kan inte hitta nå svar på blötlagda gryns GI-förändring?! bara kokta.

    Det trodde jag sa sig självt. Blötläggningen sänker också GI.

    #446641

    Jag gillar inte gröt heller men äter de enbart för jag blir mätt längre.Och under Deff så vill jag känna mig mätt så länge som möjligt till de lilla mat man får äta om dagen!
    Så det är ända anledningen till varför jag orkar göra gröt iallafall

    #446642
    Blobas wrote:
    Och under Deff så vill jag känna mig mätt så länge som möjligt till de lilla mat man får äta om dagen!
    Så det är ända anledningen till varför jag orkar göra gröt iallafall

    Var det inte du som blev hungrig redan efter fyra timmar efter en grötfrukost?

    #1082192

    Läste en amerikansk blogg, struntsamma vilken det var och så men, ”dom” verkar ju kalla 3-4min havregrynsgröt för ”instant oatmeal” vilken ska vara sämre än gröt som kokar 15-20min?

    För mig är detta 100% obekant, vad pratar dom om? Jag hittar inte ens havregrynsgröt som ska koka så länge(?)

Viewing 5 posts - 16 through 20 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.